Publikationen

Oxidativer Aufschluss von Biertreber

T.Broeker, J.Schneider : Brauwelt (19/2018), Hans Carl Verlag, Nürnberg (Mai. 2018), 530-532

Study on the implementation of a biocatalytic power-to-gas reactor in a brewery

T. Broeker, M. Hoffarth, K. Heikrodt, J. Schneider: 36th EBC Congress, Ljubljana (Slovenia), 05/2017

Comparative study of accelerated shelf-life tests on physical ageing of beverages containing weighted flavor emulsions

S. Rossmann, V. Wolff, U. Müller, J. Schneider: 36th EBC Congress, Ljubljana (Slovenia), 05/2017

Wet oxidation of spent grains from breweries for the production of fermentable sugars

J. Schneider, M. Hoffarth, T. Broeker, 36th EBC Congress, Ljubljana (Slovenia), 05/2017

Einfluss forcierter Lagerbedingungen auf die physikalische Alterung von Getränkeemulsionen

S. Rossmann, V. Wolff, U. Müller, J. Schneider: ProcessNet-Jahrestagung Lebensmittelverfahrenstechnik, Bruchsal, 14.-15.02.2017

Entwicklung eines funktionellen Getränks zur Linderung des Hangover "Glory Mornin"

J. Huchtmann, M. Aufzug, J. Schneider: Poster auf dem DLG-Forum FoodTec: Roboter in der Lebensmittelherstellung, 23. November, Frankfurt (2016)

A comparison of the static and dynamic freeze-drying by means of modelling

R. Pliske, U. Müller, R. Kohlus: Annual Meeting des American Institute of Chemical Engineers (AIChE), Posterbeitrag, 13.-18.11.2016, San Francisco

 

Mechanical steam treatment of plant material

U. Müller (Vortr.), P. Wilhelm: Annual Meeting des American Institute of Chemical Engineers (AIChE), Vortrag, 13.-18.11.2016, San Francisco

 

The Lemgo D- and z-value database for food – An instrument for the dimensioning of pasteurization process

K. Schwarzer, P. Wilhelm, J. Schneider, U. Müller: Annual Meeting des American Institute of Chemical Engineers (AIChE), Posterbeitrag, 13.-18.11.2016, San Francisco

 

Direct homogenization of beverage emulsions with the innovative counterflow injection process

S. Rossmann, J. Schneider, U. Müller, R. Kohlus: Annual Meeting des American Institute of Chemical Engineers (AIChE), Poster und Tagungsbandbeitrag, 13.-18.11.2016, San Francisco

 

Lebensmittel 4.0 - Chancen für den Mittelstand? Ergebnisse einer Unternehmensbefragung

N. Reichl, S. Brunklaus, H.-J. Danneel, U. Müller, S. Gebauer, B. Kolkmann, S. Höfel: GDL-Kongress Lebensmitteltechnologie, Vortrag und Tagungsbandbeitrag, 20.-22. Oktober 2016, Lemgo

Fehlaromen in der Eberfleischproduktion - Analytisch-chemische Aspekte

K. Wittkötter, T. Nolte, J. Zapp: GDL-Kongress Lebensmitteltechnologie, Poster und Tagungsbandbeitrag, 20.-22.10.2016, Lemgo