Team
Projekt / Fachgebiet
IP 5, EP 4, Getränketechnologie
Kurzvita
- nach dem Studium: wissenschaftliche Mitarbeiterin in einem Analytiklabor
- danach: wissenschaftliche Mitarbeiterin TH OWL
Forschungsgruppe
Getränketechnologie
Projekte
- Food Shelf Life
- SMARBS
- IP 5
- EP 4
Publikationen
2024 | Konferenz - Poster | Katsch, L., Trilling-Haasler, M., Fahmi, A., Pein-Hackelbusch, M., & Schneider, J. (2024). Determination and prediction of the recycled polyethylene terephthalate content in preforms for the production of beverage bottles. 39th EBC Congress, Lille. |
| 2024 | Konferenz - Poster | Katsch, L., Sokolowsky, M., & Schneider, J. (2024). Zeit-Temperatur-Optimierung in der Saftpasteurisation: Physikalische, chemische und sensorische Effekte auf Apfel- und Karottensaft. 52. Deutsche Lebensmittelchemietage, Freising. |
| 2024 | Konferenz - Vortrag | Gossen, A., Katsch, L., Meyer, M. I., Zimmer, M., Bator, M., Darvishi, M., Holst, C.-A., Lohweg, V., & Schneider, J. (2024). FoodLifeTimeTracking: Datengetriebene dynamische Haltbarkeitsvorhersage von Erfrischungsgetränken. GDL Kongress Lebensmitteltechnologie, Lemgo. |
| 2024 | Konferenz - Poster | | Katsch, L., Gossen, A., Bator, M., & Schneider, J. (2024). Shelf life prediction of beverage bases with multivariate accelerated shelf life testing. 38th EFFoST International Conference, Bruges. |
2024 | Konferenz - Poster | Gossen, A., Katsch, L., Zimmer, M., Bator, M., Lohweg, V., & Schneider, J. (2024). FoodLifeTimeTracking: Use of multimodal information fusion for the realisation of a monitoring device and a life cycle simulator for the investigation and quantification of quality-determining parameters and the shelf life of food and its ingredients. Anuga FoodTec , Köln. |
| 2024 | Konferenz - Poster | Katsch, L., Trilling-Haasler, M., Pein-Hackelbusch, M., & Schneider, J. (2024). PETauthent – Authentication of PET recyclate for food packaging using data-intensive sensors and machine learning methods. Anuga FoodTec , Köln. |
| 2024 | Konferenz - Vortrag | Trilling-Haasler, M., Katsch, L., Fahmi, A., Pein-Hackelbusch, M., & Schneider, J. (2024). Der rPET Gehalt in Flaschen - eine Frage des Glaubens? . GDL Kongress Lebensmitteltechnologie, Lemgo. |
| 2023 | Konferenz - Vortrag | Trilling-Haasler, M., Katsch, L., & Schneider, J. (2023). PETauthent. BGS-Professorentreff, Kaiserslautern. |
| 2022 | Konferenz - Vortrag | Katsch, L., Trilling-Haasler, M., & Schneider, J. (2022). Recyclate Transparency. AIMonday NRW KI und Kreislaufwirtschaft, Lemgo. |
| 2022 | Konferenz - Vortrag | Trilling, M., Katsch, L., & Schneider, J. (2022). Recyclat Transparency. Presented at the Baumann-Gonser-Stiftung Professorentreff, Lemgo. |
| 2022 | Konferenz - Vortrag | Trilling, M., Katsch, L., & Schneider, J. (2022). Recyclat Transparency. Presented at the Brunnenfachgespräch, Bregenz. |
| 2022 | Konferenz - Poster | Katsch, L., Conradi, F., Wefing, P., & Schneider, J. (2022). Determination and prediction of the final attenuation and quality parameters in beer with near-infrared spectroscopy. Presented at the 38th EBC Congress, Madrid. |
| 2022 | Zeitschriftenaufsatz | Katsch, L., & Schneider, J. (2022). Potential for gentler pasteurization. Brauwelt International, (3), 182–185. |
| 2021 | Zeitschriftenaufsatz (wiss.) | Katsch, L., Methner, F.-J., & Schneider, J. (2021). Kinetic studies of 5-(Hydroxymethyl)-furfural formation and change of the absorption at 420 nm in fruit juices for the improvement of pasteurization plants . International Journal of Food Engineering , 17(9), 703–713. doi.org/10.1515/ijfe-2020-0324 |
| 2021 | Zeitschriftenaufsatz | Katsch, L., & Schneider, J. (2021). Potential für eine schonendere Pasteurisation. Brauwelt, (14), 340–343. |
| 2020 | Zeitschriftenaufsatz (wiss.) | Katsch, Linda, Kinetic studies of L-ascorbic acid degradation in fruit juices for the improvement of pasteurization plants. BrewingScience 73 (7/8). , 2020 |
| 2019 | Kurzbeitrag Konferenz | Schwarzer, K., Katsch, L., Weishaupt, I., & Schneider, J. (2019). Cyberphysisches System zur thermischen Entkeimung von Getränken. Presented at the Food Safety Forum, München. |
| 2019 | Konferenz - Poster | Katsch, L., & Schneider, J. (2019). Schonende Pasteurisation von Fruchtsäften: Nicht-Isotherme kinetische Untersuchung qualitätsbestimmender Inhaltsstoffe (Vol. 73). Presented at the 48. Deutscher Lebensmittelchemikertag, Dresden. doi.org/10.1002/lemi.201951127 |