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160 Publikationen
2021 | Konferenz - Beitrag | ELSA-ID: 6171
Pasteurisation von Getränken: Verweilzeitverteilungen in der KZE und Chemischer Temperatur-Zeit-Indikator zur Prüfung von KZE-Anlagen
J. Schneider, A. Dammann_, K. Schwarzer, U. Müller, in: 2021.
ELSA
J. Schneider, A. Dammann_, K. Schwarzer, U. Müller, in: 2021.
2021 | Konferenz - Beitrag | ELSA-ID: 6732
Real time quality controlled mashing – a successful approach using inline near infrared spectroscopy and advanced data analysis
F. Conradi, in: 2021.
ELSA
F. Conradi, in: 2021.
2021 | Kurzbeitrag Konferenz | ELSA-ID: 6825
Rezyklaterkennung in PET-Preforms
F. Conradi, in: 2021.
ELSA
F. Conradi, in: 2021.
2020 | Zeitschriftenaufsatz | ELSA-ID: 5419
Approach for modelling the extract formation in continuous conducted "beta-amylase rest" as part of the production of beer mash with targeted sugar content
P. Wefing, F. Conradi, M. Trilling, P. Neubauer, J. Schneider, Biochemical Engineering Journal 164 (2020).
ELSA
| DOI
P. Wefing, F. Conradi, M. Trilling, P. Neubauer, J. Schneider, Biochemical Engineering Journal 164 (2020).
2020 | Zeitschriftenaufsatz | ELSA-ID: 5420
Allulose als alternativer Zucker zur Kalorienreduktion in Nektaren
B. Schattenberg, K. Stake, J. Schneider, Flüssiges Obst (2020) 200–203.
ELSA
B. Schattenberg, K. Stake, J. Schneider, Flüssiges Obst (2020) 200–203.
2020 | Sammelwerk - Beitrag | ELSA-ID: 5421
Allulose - Alternativer Zucker zu Kalorienreduktion in Erfrischungsgetränken
B. Schattenberg, K. Stake, J. Schneider, in: Behr`s Jahrbuch für die Lebensmittelwirtschaft 2021, 2020, pp. 97–108.
ELSA
B. Schattenberg, K. Stake, J. Schneider, in: Behr`s Jahrbuch für die Lebensmittelwirtschaft 2021, 2020, pp. 97–108.
2020 | Zeitschriftenaufsatz | ELSA-ID: 5422
Allulose as alternative sugar for calorie reduction in nectars
B. Schattenberg, K. Stake, J. Schneider, Fruit Processing (2020) 222–225.
ELSA
B. Schattenberg, K. Stake, J. Schneider, Fruit Processing (2020) 222–225.
2020 | Zeitschriftenaufsatz | ELSA-ID: 5424
Model based optimization of transflection near infrared spectroscopy as a process analytical tool in a continuous flash pasteurizer
I. Weishaupt, M. Zimmer, P. Neubauer, J. Schneider, Journal of Food Science 85 (2020) 2020–2031.
ELSA
| DOI
I. Weishaupt, M. Zimmer, P. Neubauer, J. Schneider, Journal of Food Science 85 (2020) 2020–2031.
2020 | Kurzbeitrag Konferenz | ELSA-ID: 5426
Thermal pasteurisationof food in glass containers –Near Infrared studies as groundwork for cyber-physical systems
M. Zimmer, J. Schneider, in: 2020.
ELSA
M. Zimmer, J. Schneider, in: 2020.
2020 | Kurzbeitrag Konferenz | ELSA-ID: 5427
Auf dem Weg zur Smart FOODFACTORY, Prototyp einer kontinuierlichen Maisch Anlage
P. Wefing, C. Conradi, S.-B. Beckhoff, in: 2020.
ELSA
P. Wefing, C. Conradi, S.-B. Beckhoff, in: 2020.
2020 | Zeitschriftenaufsatz | ELSA-ID: 5428
Digitalisierung - Bierbrauen 4.0
J. Schneider, S. Beckhoff-Bumke, W. Ali, elektroniknet.de (2020).
ELSA
| Dateien verfügbar
J. Schneider, S. Beckhoff-Bumke, W. Ali, elektroniknet.de (2020).
2020 | Zeitschriftenaufsatz | ELSA-ID: 5429
Maischen 4.0 – kontinuierliche Maischanlage
P. Wefing, F. Conradi, M. Trilling, R. Schuster, A. Gossen, J. Schneider, Brauwelt (2020) 413–416.
ELSA
P. Wefing, F. Conradi, M. Trilling, R. Schuster, A. Gossen, J. Schneider, Brauwelt (2020) 413–416.
2019 | Zeitschriftenaufsatz | ELSA-ID: 1721 |

Effect of N2 on Biological Methanation in a Continuous Stirred-Tank Reactor with Methanothermobacter marburgensis
M.P. Hoffarth, T. Broeker, J. Schneider, Fermentation 5 (2019).
ELSA
| DOI
| Download (ext.)
M.P. Hoffarth, T. Broeker, J. Schneider, Fermentation 5 (2019).
2019 | Zeitschriftenaufsatz | ELSA-ID: 5435
Hardware-in-the-Loop simulation of an optimized energy management incorporating an experimental biocatalytic methanation reactor
M. Griese, M. Hoffrath, T. Broeker, T. Schulte, J. Schneider, Elsevier Energy 181 (2019) 77–90.
ELSA
M. Griese, M. Hoffrath, T. Broeker, T. Schulte, J. Schneider, Elsevier Energy 181 (2019) 77–90.
2019 | Zeitschriftenaufsatz | ELSA-ID: 5436
Power-to-Gas und biokatalytische Methanisierung – eine Perspektive zu Nutzung von Gärungskohlensäure
J. Schneider, T. Broeker, M. Hoffrath, IfGB-Forum Spirituosen und Brennerei (2019).
ELSA
J. Schneider, T. Broeker, M. Hoffrath, IfGB-Forum Spirituosen und Brennerei (2019).
2019 | Kurzbeitrag Konferenz | ELSA-ID: 5444
Near infrared spectroscopy and mashing – a promising approach for real time inline quality control?
F. Conradi, P. Wefing, J. Schneider, in: 2019.
ELSA
F. Conradi, P. Wefing, J. Schneider, in: 2019.
2019 | Kurzbeitrag Konferenz | ELSA-ID: 5445
Laboratory plant for a Continuous Closed Loop controlled Mashing aided by digital technologies
P. Wefing, F. Conradi, J. Schneider, in: 2019.
ELSA
P. Wefing, F. Conradi, J. Schneider, in: 2019.
2019 | Kurzbeitrag Konferenz | ELSA-ID: 5457
Industry 4.0 and Continuous Mashing. - Design of a „closed loop controlled mashing“ pilot plant
J. Schneider, P. Wefing, F. Conradi, in: 2019.
ELSA
J. Schneider, P. Wefing, F. Conradi, in: 2019.
2019 | Konferenz - Beitrag | ELSA-ID: 5459
Industrie 4.0 in der Lebensmittelindustrie – Entwicklung einer „Closed Loop Controlled“ Maischeanlage
P. Wefing, F. Conradi, J. Schneider, in: 2019.
ELSA
P. Wefing, F. Conradi, J. Schneider, in: 2019.
2019 | Kurzbeitrag Konferenz | ELSA-ID: 5461
Das Wasser des Lebens - Whisky aus Lemgo
K. Schwarzer, in: 2019.
ELSA
K. Schwarzer, in: 2019.