Please note that ELSA no longer supports Internet Explorer versions 8 or 9 (or earlier).
We recommend upgrading to the latest Internet Explorer, Google Chrome, or Firefox.
94 Publikationen
- 1 (current)
- 2
- 3
- 4
- 5
2025 | Bericht (Forschung) | ELSA-ID: 13083
Schneider, Jan und Nele Jantz. 2025. Abschlussbericht Projekt Management der Partnerschaft smartFoodTechnologyOWL. Hannover: Technische Informationsbibliothek. doi:https://doi.org/10.34657/19115, .
ELSA
| DOI
2024 | Konferenz - Poster | ELSA-ID: 11537
Katsch, Linda, Marc Trilling-Haasler, Amir Fahmi, Miriam Pein-Hackelbusch und Jan Schneider. 2024. Determination and prediction of the recycled polyethylene terephthalate content in preforms for the production of beverage bottles.
ELSA
2024 | Konferenz - Poster | ELSA-ID: 11605
Trilling-Haasler, Marc, Jörn Tebbe, Markus Lange-Hegermann und Jan Schneider. 2024. Yeast filtration with rotating membrane filtration – a new approach for an economical recovery of beer form surplus yeast .
ELSA
2024 | Konferenz - Poster | ELSA-ID: 11608
Trilling-Haasler, Marc, Simon-Elias Jürgensmeier und Jan Schneider. 2024. Influence of osmotic pressure induced yeast particle size on the rheological properties of beer-yeast-suspensions.
ELSA
2024 | Konferenz - Vortrag | ELSA-ID: 11978
Gossen, Arthur, Linda Katsch, Mandy Isabel Meyer, Manuel Zimmer, Martyna Bator, Masoumeh Darvishi, Christoph-Alexander Holst, Volker Lohweg und Jan Schneider. 2024. FoodLifeTimeTracking: Datengetriebene dynamische Haltbarkeitsvorhersage von Erfrischungsgetränken.
ELSA
2024 | Konferenz - Poster | ELSA-ID: 11981
Katsch, Linda, Arthur Gossen, Martyna Bator und Jan Schneider. 2024. Shelf life prediction of beverage bases with multivariate accelerated shelf life testing.
ELSA
2024 | Konferenz - Poster | ELSA-ID: 11994
Gossen, Arthur, Linda Katsch, Manuel Zimmer, Martyna Bator, Volker Lohweg und Jan Schneider. 2024. FoodLifeTimeTracking: Use of multimodal information fusion for the realisation of a monitoring device and a life cycle simulator for the investigation and quantification of quality-determining parameters and the shelf life of food and its ingredients.
ELSA
2024 | Konferenz - Poster | ELSA-ID: 11996
Katsch, Linda, Marc Trilling-Haasler, Miriam Pein-Hackelbusch und Jan Schneider. 2024. PETauthent – Authentication of PET recyclate for food packaging using data-intensive sensors and machine learning methods.
ELSA
2024 | Konferenz - Vortrag | ELSA-ID: 12013
Trilling-Haasler, Marc, Linda Katsch, Amir Fahmi, Miriam Pein-Hackelbusch und Jan Schneider. 2024. Der rPET Gehalt in Flaschen - eine Frage des Glaubens? .
ELSA
2024 | Konferenz - Vortrag | ELSA-ID: 12021
Segermann, Jan, Mario Luttmann, André Blome, Sebastian Feldt, Sujee Sivanesan, Christoph-Alexander Holst, Volker Lohweg, Björn Frahm und Ulrich Müller. 2024. Die Rolle von ML-Modellen in der Lebensmitteltechnologie: Eine Fallstudie zur Sauerteigfermentation mit NIR-Spektroskopie.
ELSA
2024 | Konferenz - Vortrag | ELSA-ID: 12022
Luttmann, Mario, André Blome, Jan Segermann, Mario Jekle, Björn Frahm und Ulrich Müller. 2024. Erkenntnisse zur Nutzung von Photogrammmetrie für die Untersuchung des Bräunungsverhaltens von Weizenbrötchen.
ELSA
2024 | Konferenz - Poster | ELSA-ID: 12397
Blome, André, Mario Luttmann, Jan Segermann, Mario Jekle, Björn Frahm und Ulrich Müller. 2024. Process optimization in baked goods production using inline sensors and objective product evaluation.
ELSA
2023 | Konferenz - Vortrag | ELSA-ID: 11546
Trilling-Haasler, Marc, Linda Katsch und Jan Schneider. 2023. PETauthent.
ELSA
2023 | Zeitschriftenaufsatz (wiss.) | ELSA-ID: 13015
Wunderlich, Paul, Daniel Pauli, Michael Neumaier, Stephanie Wisser, Hans-Jürgen Danneel, Volker Lohweg und Helene Dörksen. 2023. Enhancing Shelf Life Prediction of Fresh Pizza with Regression Models and Low Cost Sensors. Foods 12, Nr. 6. doi:10.3390/foods12061347, .
ELSA
| DOI
| WoS
| PubMed | Europe PMC
2023 | Konferenzband - Beitrag | ELSA-ID: 10787
Tebbe, Jörn, Thomas Pawlik, Marc Trilling-Haasler, Jannis Löbner, Markus Lange-Hegermann und Jan Schneider. 2023. Holistic optimization of a dynamic cross-flow filtration process towards a cyber-physical system. Hg. von Jürgen Jasperneite, Lukasz Wisniewski, Kim Fung Man, und Institute of Electrical and Electronics Engineers . 2023 IEEE 21st International Conference on Industrial Informatics (INDIN). [Piscataway, NJ]: IEEE. doi:10.1109/INDIN51400.2023.10217913, .
ELSA
| DOI
2023 | Konferenz - Vortrag | ELSA-ID: 11109
Blome, André, Mario Luttmann, Mario Jekle, Björn Frahm und Ulrich Müller. 2023. Untersuchung der räumlichen Verteilung von viskoelastischen Kenngrößen während der Weizenteigbereitung.
ELSA
2023 | Konferenz - Poster | ELSA-ID: 11110
Blome, André, Mario Luttmann, Jan Segermann, Mario Jekle, Björn Frahm und Ulrich Müller. 2023. Vorstellung des Projektes „Teig 4.0“ - Prozessoptimierung im Bereich der industriellen Weizenteigverarbeitung.
ELSA
2023 | Zeitschriftenaufsatz | ELSA-ID: 10245
Wefing, Patrick und Jan Schneider. 2023. FAN measurement during mashing. Brauwelt international : journal for the brewing and beverage industry IV: 224–227.
ELSA
| Download (ext.)
2023 | Konferenz - Poster | ELSA-ID: 12483
Blome, André, Mario Luttmann, Jan Segermann, Mario Jekle, Björn Frahm und Ulrich Müller. 2023. Vorstellung des Projektes „Teig 4.0“ - Prozessoptimierung im Bereich der industriellen Weizenteigverarbeitung.
ELSA
2023 | Konferenz - Poster | ELSA-ID: 12485
Luttmann, Mario, André Blome, Mario Jekle, Björn Frahm und Ulrich Müller. 2023. Teig 4.0 - Promotionsthemen.
ELSA
- 1 (current)
- 2
- 3
- 4
- 5