Please note that ELSA no longer supports Internet Explorer versions 8 or 9 (or earlier).
We recommend upgrading to the latest Internet Explorer, Google Chrome, or Firefox.
521 Publikationen
2022 | Konferenz - Poster | ELSA-ID: 8424
Katsch, Linda, Florian Conradi, Patrick Wefing und Jan Schneider. 2022. Determination and prediction of the final attenuation and quality parameters in beer with near-infrared spectroscopy. 38th Congress of the European Brewery Convention (EBC 2022) : held 30 May - 1 June 2022, Madrid, Spain . Curran Associates, Inc.
ELSA
2022 | Zeitschriftenaufsatz | ELSA-ID: 8425
Katsch, Linda und Jan Schneider. 2022. Potential for gentler pasteurization. Brauwelt international : special journal covering the brewing and beverage industries, Nr. 3: 182–185.
ELSA
2022 | Konferenz - Vortrag | ELSA-ID: 8429
Pauli, Daniel und Michael Neumaier. 2022. On the way to intelligent shelf life prediction. DLG.
ELSA
2022 | Bericht (Forschung) | ELSA-ID: 8440 |
Barbosa Jardim, Amanda, Eva Bartenbach, Laura Rabea Bremenkamp, Johanna Julia Dorf, Kai-Fabian Henning, Christopher Kintrup, Maximilian Müh, Carsten Oldenburg, Ricarda Weßeling und Axel Häusler. 2022. LivingLab Essigfabrik : Erforschung und Entwicklung eines digitalen Quartiers- und Kulturzentrums im Deutzer Hafen, Forschungsbericht 2019-2022. Hg. von Technische Hochschule Ostwestfalen-Lippe und Institut für Designstrategien. Detmold: Technische Hochschule Ostwestfalen-Lippe ; Institut für Designstrategien.
ELSA
| Dateien verfügbar
| Download (ext.)
2022 | Konferenz - Poster | ELSA-ID: 8446
Gossen, Arthur, Knut Schwarzer, Baris Gün Sürmeli, Imke Weishaupt und Jan Schneider. 2022. Smart Pasteurization Pilot Plant - a new approach with inline sensors towards a precise and gentle flash pasteurization.
ELSA
2022 | Konferenz - Poster | ELSA-ID: 8447
Schwarzer, Knut, Ulrich Müller und Jan Schneider. 2022. Rethink Beer Pasteurization – Safety, Sustainability and Quality.
ELSA
| Dateien verfügbar
2022 | Konferenz - Vortrag | ELSA-ID: 8450
Schwarzer, Knut, Imke Weishaupt, Arthur Gossen, Baris Gün Sürmeli und Jan Schneider. 2022. Smart Pasteurization - Eine neuartige, autonome Regelung für eine Kurzzeiterhitzung.
ELSA
2022 | Sammelwerk - Beitrag | ELSA-ID: 8863
Lohr, Mathias, Jürgen Ott, Klaus-Jürgen Conze, André Günther, Rüdiger Mauersberger, Hanns-Jürgen Roland und Frank Suhling. 2022. Rote Liste und Gesamtartenliste der Libellen (Odonata) Deutschlands. In: Wirbellose Tiere (Teil 3) : Naturschutz und Biologische Vielfalt Heft 70/5 - Teil 3 , 5:659–679. Rote Liste gefährdeter Tiere, Pflanzen und Pilze Deutschlands. Langwirtschaftsvlg. Münster.
ELSA
| Dateien verfügbar
2022 | Konferenz - Vortrag | ELSA-ID: 8926
Frühwald-König, Katja. 2022. Aktueller/künftiger Holzbedarf und Holzverwendung (stofflich und energetisch).
ELSA
2022 | Konferenz - Vortrag | ELSA-ID: 8927
Wieland, Stefanie und Katja Frühwald-König. 2022. Wald im Klimawandel - Neue Holzarten für das Bauen mit Holz.
ELSA
2022 | Zeitschriftenaufsatz | ELSA-ID: 9133 |
Deuter, Andreas, Sven Tackenberg, Jan-Phillip Herrmann, Marc Vathauer und Franz Kage. 2022. Innovationspotenziale im Komplexitätsmanagement- Assistenzsystem für kleine und mittlere Unternehmen. WT WerkstattsTechnik online 112, Nr. 6: 404–407.
ELSA
| Download (ext.)
2022 | Konferenz - Vortrag | ELSA-ID: 9195
Trilling, Marc, Linda Katsch und Jan Schneider. 2022. Recyclat Transparency.
ELSA
2022 | Konferenz - Vortrag | ELSA-ID: 9196
Trilling, Marc, Linda Katsch und Jan Schneider. 2022. Recyclat Transparency.
ELSA
2022 | Zeitschriftenaufsatz | ELSA-ID: 5425
Weishaupt, Imke, Peter Neubauer und Jan Schneider. 2022. Near-infrared spectroscopy for the inline classification and characterization of fruit juices for a product-customized flash pasteurization. Food Science & Nutrition 10, Nr. 3: 800–812. doi: https://doi.org/10.1002/fsn3.2709, .
ELSA
| DOI
| WoS
| PubMed | Europe PMC
2022 | Konferenzband - Beitrag | ELSA-ID: 10195
Blome, André, Mario Luttmann, Jan Segermann, Mario Jekle, Björn Frahm und Ulrich Müller. 2022. Process optimisation in the field of wheat dough processing using real-time recording of quality-relevant characteristics in raw materials, intermediates and final products. Proceedings of the 33rd VH Yeast Conference 2022: Advances in Applied Research & Industrial Production of Baker’s Yeast, “100th anniversary of VH Berlin & Yeast(s) as an alternative protein source”. Versuchsanstalt der Hefeindustrie e.V.
ELSA
2022 | Konferenz - Vortrag | ELSA-ID: 10196
Blome, André, Mario Luttmann, Jan Segermann, Mario Jekle, Björn Frahm und Ulrich Müller. 2022. Process optimisation in the field of wheat dough processing using real-time recording of quality-relevant characteristics in raw materials, intermediates and final products.
ELSA
2022 | Zeitschriftenaufsatz | ELSA-ID: 10590 |
Klüber, Marco und Mathias Lohr. 2022. Das Kriechende Netzblatt Goodyera repens (L.) R.Br. – Orchidee des Jahres 2021 . Journal europäischer Orchideen : Mitteilungsblatt des AHO Baden-Württemberg 54, Nr. 1–2: 3–27.
ELSA
| Download (ext.)
2022 | Sammelwerk - Beitrag | ELSA-ID: 10593
Frühwald-König, Katja, Nathan Kölli und Arno Frühwald. 2022. Mechanical Dewatering of Wet Oil Palm Lumber Prior to Press-Drying. In: Proceedings of 2nd World Conference on Byproducts of Palms and Their Applications , hg. von Mohammad Jawaid, Mohamad Midani, und Ramzi Khiari. Singapore: Springer Nature Singapore. doi:https://doi.org/10.1007/978-981-19-6195-3_2, .
ELSA
| DOI
2022 | Konferenz - Abstract | ELSA-ID: 10594
Hackel, Martin. 2022. Elastic flexural properties of oil palm wood based glue laminated timber determined using the finite element method (FEM).
ELSA
2022 | Konferenz - Vortrag | ELSA-ID: 10595
Hackel, Martin. Elastic flexural properties of oil palm wood based glue laminated timber determined using the finite element method (FEM).
ELSA