Please note that ELSA no longer supports Internet Explorer versions 8 or 9 (or earlier).
We recommend upgrading to the latest Internet Explorer, Google Chrome, or Firefox.
6320 Publikationen
2024 | Konferenz - Poster | ELSA-ID: 11981
Shelf life prediction of beverage bases with multivariate accelerated shelf life testing
L. Katsch, A. Gossen, M. Bator, J. Schneider, Shelf Life Prediction of Beverage Bases with Multivariate Accelerated Shelf Life Testing, 2024.
ELSA
L. Katsch, A. Gossen, M. Bator, J. Schneider, Shelf Life Prediction of Beverage Bases with Multivariate Accelerated Shelf Life Testing, 2024.
2024 | Zeitschriftenaufsatz | ELSA-ID: 11982
Tenderness prediction for beef using novel datea analysis methods based on system dynamic and acoustic signals
J. Tholen, J. Gohe, H. Dörksen, T. Kiesel, M. Upmann, Food Physics (2024).
ELSA
| DOI
J. Tholen, J. Gohe, H. Dörksen, T. Kiesel, M. Upmann, Food Physics (2024).
2024 | Patent | ELSA-ID: 11985 |

Verfahren zur Temperaturprognose und/oder Wärmebedarfsprognose eines Gebäudes und Wärmepumpe
O. Bast, F.C. Bollhöfer, L. Franzen, M. Knoop, J. Üpping, (2024).
ELSA
| Download (ext.)
O. Bast, F.C. Bollhöfer, L. Franzen, M. Knoop, J. Üpping, (2024).
2024 | Konferenz - Vortrag | ELSA-ID: 11990
Proteinbasierte Lebensmittel: Synergien zwischen pflanzlichen und tierischen Proteinen in Forschung und Lehre
S. Struck, Proteinbasierte Lebensmittel: Synergien Zwischen Pflanzlichen Und Tierischen Proteinen in Forschung Und Lehre, 2024.
ELSA
S. Struck, Proteinbasierte Lebensmittel: Synergien Zwischen Pflanzlichen Und Tierischen Proteinen in Forschung Und Lehre, 2024.
2024 | Konferenz - Poster | ELSA-ID: 11991
Trockenfraktionierung von Sonnenblumenpresskuchen zur Proteinanreicherung
S. Morejón Caraballo, S. Trültzsch, H. Rohm, S. Struck, Trockenfraktionierung von Sonnenblumenpresskuchen Zur Proteinanreicherung, 2024.
ELSA
S. Morejón Caraballo, S. Trültzsch, H. Rohm, S. Struck, Trockenfraktionierung von Sonnenblumenpresskuchen Zur Proteinanreicherung, 2024.
2024 | Konferenz - Vortrag | ELSA-ID: 11992
Aufwertung von Nebenprodukten der Öl- und Käseherstellung mittels Fermentation
S. Morejón Caraballo, H. Rohm, S. Struck, Aufwertung von Nebenprodukten Der Öl- Und Käseherstellung Mittels Fermentation, 2024.
ELSA
S. Morejón Caraballo, H. Rohm, S. Struck, Aufwertung von Nebenprodukten Der Öl- Und Käseherstellung Mittels Fermentation, 2024.
2024 | Konferenz - Vortrag | ELSA-ID: 11993
A new approach to mayonnaise: a low fat vegan variant enriched with pumpkin seed press cake derived protein isolate
D. Sert Tuncer, S. Struck, H. Rohm, A New Approach to Mayonnaise: A Low Fat Vegan Variant Enriched with Pumpkin Seed Press Cake Derived Protein Isolate, 2024.
ELSA
D. Sert Tuncer, S. Struck, H. Rohm, A New Approach to Mayonnaise: A Low Fat Vegan Variant Enriched with Pumpkin Seed Press Cake Derived Protein Isolate, 2024.
2024 | Konferenz - Poster | ELSA-ID: 11994
FoodLifeTimeTracking: Use of multimodal information fusion for the realisation of a monitoring device and a life cycle simulator for the investigation and quantification of quality-determining parameters and the shelf life of food and its ingredients
A. Gossen, L. Katsch, M. Zimmer, M. Bator, V. Lohweg, J. Schneider, FoodLifeTimeTracking: Use of Multimodal Information Fusion for the Realisation of a Monitoring Device and a Life Cycle Simulator for the Investigation and Quantification of Quality-Determining Parameters and the Shelf Life of Food and Its Ingredients, 2024.
ELSA
A. Gossen, L. Katsch, M. Zimmer, M. Bator, V. Lohweg, J. Schneider, FoodLifeTimeTracking: Use of Multimodal Information Fusion for the Realisation of a Monitoring Device and a Life Cycle Simulator for the Investigation and Quantification of Quality-Determining Parameters and the Shelf Life of Food and Its Ingredients, 2024.
2024 | Konferenz - Poster | ELSA-ID: 11996
PETauthent – Authentication of PET recyclate for food packaging using data-intensive sensors and machine learning methods
L. Katsch, M. Trilling-Haasler, M. Pein-Hackelbusch, J. Schneider, PETauthent – Authentication of PET Recyclate for Food Packaging Using Data-Intensive Sensors and Machine Learning Methods, 2024.
ELSA
L. Katsch, M. Trilling-Haasler, M. Pein-Hackelbusch, J. Schneider, PETauthent – Authentication of PET Recyclate for Food Packaging Using Data-Intensive Sensors and Machine Learning Methods, 2024.
2024 | Zeitschriftenaufsatz (wiss.) | ELSA-ID: 11997
Potentials of an informational assembly assistance system for persons with cognitive disabilities — Results of a laboratory study
S. Bendzioch, S. Hinrichsen, Zeitschrift Für Arbeitswissenschaft : ZfA 78 (2024) 240–253.
ELSA
| DOI
S. Bendzioch, S. Hinrichsen, Zeitschrift Für Arbeitswissenschaft : ZfA 78 (2024) 240–253.
2024 | Konferenz - Abstract | ELSA-ID: 12002
Baurecht und Baubetrieb
D. Noosten, Baurecht und Baubetrieb, 2024.
ELSA
| Dateien verfügbar
D. Noosten, Baurecht und Baubetrieb, 2024.
2024 | Konferenzband - Beitrag | ELSA-ID: 12008
Integration of CFD Simulation Results in PLECS Using Lookup Tables
S. Cepin, H. Borcherding, Integration of CFD Simulation Results in PLECS Using Lookup Tables, VDE, Berlin, 2024.
ELSA
S. Cepin, H. Borcherding, Integration of CFD Simulation Results in PLECS Using Lookup Tables, VDE, Berlin, 2024.
2024 | Zeitschriftenaufsatz (wiss.) | ELSA-ID: 12009
Time autonomy in personnel planning: Requirements and solution approaches in the context of intelligent scheduling from a holistic organizational perspective
B. Latos, A. Buckhorst, P. Kalantar, D. Bentler, S. Gabriel, R. Dumitrescu, M. Minge, B. Steinmann, N. Guhr, Zeitschrift Für Arbeitswissenschaft 78 (2024) 277–298.
ELSA
| DOI
B. Latos, A. Buckhorst, P. Kalantar, D. Bentler, S. Gabriel, R. Dumitrescu, M. Minge, B. Steinmann, N. Guhr, Zeitschrift Für Arbeitswissenschaft 78 (2024) 277–298.
2024 | Konferenz - Vortrag | ELSA-ID: 12013
Der rPET Gehalt in Flaschen - eine Frage des Glaubens?
M. Trilling-Haasler, L. Katsch, A. Fahmi, M. Pein-Hackelbusch, J. Schneider, Der rPET Gehalt in Flaschen - eine Frage des Glaubens? , 2024.
ELSA
M. Trilling-Haasler, L. Katsch, A. Fahmi, M. Pein-Hackelbusch, J. Schneider, Der rPET Gehalt in Flaschen - eine Frage des Glaubens? , 2024.
2024 | Monographie | ELSA-ID: 12014
HOLY SHIT — Are you ready for the ecological revolution?
E. Ziegler, J. Lehmann, J. Felmeden, HOLY SHIT — Are You Ready for the Ecological Revolution?, Soil Factory Pres, Ithaca, New York, 2024.
ELSA
E. Ziegler, J. Lehmann, J. Felmeden, HOLY SHIT — Are You Ready for the Ecological Revolution?, Soil Factory Pres, Ithaca, New York, 2024.
2024 | Monographie | ELSA-ID: 12017
HOLY SHIT — Bist Du bereit für die ökologische Revolution?
E. Ziegler, J. Lehmann, J. Felmeden, HOLY SHIT — Bist Du bereit für die ökologische Revolution?, Technische Hochschule Ostwestfalen-Lippe, Detmold, 2024.
ELSA
E. Ziegler, J. Lehmann, J. Felmeden, HOLY SHIT — Bist Du bereit für die ökologische Revolution?, Technische Hochschule Ostwestfalen-Lippe, Detmold, 2024.
2024 | Konferenz - Poster | ELSA-ID: 12019
Text Mining als Werkzeug für die automatisierte Datensammlung in wissenschaftlichen Datenbanken am Beispiel der ‚Lemgo D- and z-value Database for Food‘
K. Schwarzer, P. Wilhelm, U. Müller, Text Mining als Werkzeug für die automatisierte Datensammlung in wissenschaftlichen Datenbanken am Beispiel der ‚Lemgo D- and z-value Database for Food‘, 2024.
ELSA
K. Schwarzer, P. Wilhelm, U. Müller, Text Mining als Werkzeug für die automatisierte Datensammlung in wissenschaftlichen Datenbanken am Beispiel der ‚Lemgo D- and z-value Database for Food‘, 2024.
2024 | Konferenz - Poster | ELSA-ID: 12020
Getränkepasteurisation neu gedacht – Sicherheit, Qualität, Nachhaltigkeit
K. Schwarzer, J. Schneider, U. Müller, Getränkepasteurisation neu gedacht – Sicherheit, Qualität, Nachhaltigkeit, 2024.
ELSA
K. Schwarzer, J. Schneider, U. Müller, Getränkepasteurisation neu gedacht – Sicherheit, Qualität, Nachhaltigkeit, 2024.
2024 | Konferenz - Vortrag | ELSA-ID: 12021
Die Rolle von ML-Modellen in der Lebensmitteltechnologie: Eine Fallstudie zur Sauerteigfermentation mit NIR-Spektroskopie
J. Segermann, M. Luttmann, A. Blome, S. Feldt, S. Sivanesan, C.-A. Holst, V. Lohweg, B. Frahm, U. Müller, Die Rolle von ML-Modellen in der Lebensmitteltechnologie: Eine Fallstudie zur Sauerteigfermentation mit NIR-Spektroskopie, 2024.
ELSA
J. Segermann, M. Luttmann, A. Blome, S. Feldt, S. Sivanesan, C.-A. Holst, V. Lohweg, B. Frahm, U. Müller, Die Rolle von ML-Modellen in der Lebensmitteltechnologie: Eine Fallstudie zur Sauerteigfermentation mit NIR-Spektroskopie, 2024.
2024 | Konferenz - Vortrag | ELSA-ID: 12022
Erkenntnisse zur Nutzung von Photogrammmetrie für die Untersuchung des Bräunungsverhaltens von Weizenbrötchen
M. Luttmann, A. Blome, J. Segermann, M. Jekle, B. Frahm, U. Müller, Erkenntnisse zur Nutzung von Photogrammmetrie für die Untersuchung des Bräunungsverhaltens von Weizenbrötchen, 2024.
ELSA
M. Luttmann, A. Blome, J. Segermann, M. Jekle, B. Frahm, U. Müller, Erkenntnisse zur Nutzung von Photogrammmetrie für die Untersuchung des Bräunungsverhaltens von Weizenbrötchen, 2024.