Please note that ELSA no longer supports Internet Explorer versions 8 or 9 (or earlier).
We recommend upgrading to the latest Internet Explorer, Google Chrome, or Firefox.
521 Publikationen
2023 | Zeitschriftenaufsatz | ELSA-ID: 12266 |
Beinlich, B., Haus-Maciej, T., Lohr, M., Maciej, P., & Vogt, A. (2023). Die Amphibien des NSG „Grundlose-Taubenborn“ bei Höxter und ihr Schutz im Wandel der Zeit. Beiträge zur Naturkunde zwischen Egge und Weser , 29(2020/21), 90–117.
ELSA
| Dateien verfügbar
| Download (ext.)
2023 | Zeitschriftenaufsatz | ELSA-ID: 12268 |
Maciej, P., Lohr, M., Beinlich, B., Ostermann, R., & Grawe, F. (2023). Der Waschbär – vom niedlichen Exoten zur invasiven Art. Natur in NRW , 48(4), 22–28.
ELSA
| Download (ext.)
2023 | Zeitschriftenaufsatz | ELSA-ID: 12270 |
Jödicke, R., & Lohr, M. (2023). Checkliste der Libellenfauna Deutschlands (Odonata). Stand: 15.02.2024. Libellula, 42(3/4), 91–94.
ELSA
| Download (ext.)
2023 | Konferenz - Poster | ELSA-ID: 12483
Blome, A., Luttmann, M., Segermann, J., Jekle, M., Frahm, B., & Müller, U. (2023). Vorstellung des Projektes „Teig 4.0“ - Prozessoptimierung im Bereich der industriellen Weizenteigverarbeitung. smartFoodTechnologyOWL Fokustag „where food meets IT for sustainability“, Lemgo, Germany.
ELSA
2023 | Konferenz - Poster | ELSA-ID: 12485
Luttmann, M., Blome, A., Jekle, M., Frahm, B., & Müller, U. (2023). Teig 4.0 - Promotionsthemen. smartFoodTechnologyOWL Fokustag „where food meets IT for sustainability“, Lemgo, Germany.
ELSA
2023 | Konferenzband - Beitrag | ELSA-ID: 13010
Eilermann, S., Wehmeier, L., Niggemann, O., & Deuter, A. (2023). KIAAA: An AI Assistant for Teaching Programming in the Field of Automation. In J. Jasperneite, IEEE International Conference on Industrial Informatics , & Institute of Electrical and Electronics Engineers (Eds.), 2023 IEEE 21st International Conference on Industrial Informatics (INDIN). IEEE. https://doi.org/10.1109/indin51400.2023.10218157
ELSA
| DOI
2023 | Zeitschriftenaufsatz (wiss.) | ELSA-ID: 13015
Wunderlich, P., Pauli, D., Neumaier, M., Wisser, S., Danneel, H.-J., Lohweg, V., & Dörksen, H. (2023). Enhancing Shelf Life Prediction of Fresh Pizza with Regression Models and Low Cost Sensors. Foods, 12(6), Article 1347. https://doi.org/10.3390/foods12061347
ELSA
| DOI
| WoS
| PubMed | Europe PMC
2022 | Ausstellung | ELSA-ID: 11236
Häusler, A. (2022). LivingLab Essigfabrik: Final Culture Tech Show. MoStar GmbH, LivingLab Essigfabrik, EFRE.NRW.
ELSA
| Dateien verfügbar
2022 | Konferenz - Vortrag | ELSA-ID: 11545
Katsch, L., Trilling-Haasler, M., & Schneider, J. (2022). Recyclate Transparency. AIMonday NRW KI und Kreislaufwirtschaft, Lemgo.
ELSA
2022 | Monographie | ELSA-ID: 11636 |
Winking, L., & Rohler, H.-P. (2022). Freiraumqualitäten Im Freiraumqualitäten im urbanen Wohnen Leitfaden zur nachhaltigen Bestandsentwicklung von Freiräumen im genossenschaftlichen Wohnungsbau. Wohnen in Genossenschaften e.V.
ELSA
| Download (ext.)
2022 | Zeitschriftenaufsatz | ELSA-ID: 7090 |
Weishaupt, I., Neubauer, P., & Schneider, J. (2022). Approach to an inline monitoring of the heat impact in a high temperature short time treatment (HTST) of juice with the help of a chemical marker. Brewing Science, 75(1/2), 1–8. https://doi.org/10.23763/BrSc21-20weishaupt
ELSA
| DOI
| Download (ext.)
| WoS
2022 | Zeitschriftenaufsatz (wiss.) | ELSA-ID: 7147 |
Herrmann, J.-P., Tackenberg, S., Padoano, E., & Gamber, T. (2022). Approaches of production planning and control under industry 4.0: A literature review. Journal of Industrial Engineering and Management, 15(1), Article 4–30. http://dx.doi.org/10.3926/jiem.3582
ELSA
| DOI
| Download (ext.)
2022 | Zeitschriftenaufsatz | ELSA-ID: 7443
Wefing, P., & Schneider, J. (2022). FAN-Messung während des Maischens. Brauwelt, 12–13(22), 304–308.
ELSA
2022 | Konferenz - Vortrag | ELSA-ID: 7444
Wefing, P., Conradi, F., Rämisch, J., Neubauer, P., & Schneider, J. (2022). Machine learning aided free amino nitrogen determination in beer mash with an inline NIR transflectance . In 38th Congress of the European Brewery Convention (EBC 2022) : held 30 May - 1 June 2022, Madrid, Spain. European Brewery Convention 2022, Madrid. Curran Associates, Inc.
ELSA
2022 | Konferenzband - Beitrag | ELSA-ID: 7739 |
Hinrichsen, S., & Bläsing, D. (2022). How to Design Assembly Instructions. In T. Ahram & R. Taiar (Eds.), Human Interaction & Emerging Technologies (IHIET-AI 2022): Artificial Intelligence & Future Applications (Vol. 23). AHFE Open Access. https://doi.org/10.54941/ahfe100838
ELSA
| DOI
| Download (ext.)
2022 | Konferenzband | ELSA-ID: 7797 |
Pottgiesser, U., Dragutinovic, A., OWL University of Applied Sciences, & Detmold School of Architecture and Interior Architecture (Eds.). (2022). MoMove Modern Movement and Industrial Heritage (p. 42). Technische Hochschule Ostwestfalen-Lippe. https://doi.org/10.25644/4d3d-2v96
ELSA
| Dateien verfügbar
| DOI
2022 | Konferenz - Vortrag | ELSA-ID: 7917
Gossen, A., Schwarzer, K., Weishaupt, I., Sürmeli, B. G., & Schneider, J. (2022). Flash Pasteurization with product and process monitoring using inline near infrared spectroscopy. In Smarte Lösungen für eine nachhaltige Lebensmittelproduktion. Anuga Foodtec 2022, Köln.
ELSA
2022 | Zeitschriftenaufsatz (wiss.) | ELSA-ID: 8344
Bläsing, D., Hinrichsen, S., Wurm, S., & Bornewasser, M. (2022). Information assistance systems as preventive mediators between increasing customization and mental workload. Work, 72(4), 1535–1548. https://doi.org/10.3233/WOR-211283
ELSA
| DOI
2022 | Konferenzband - Beitrag | ELSA-ID: 8401 |
Frühwald-König, K., & Faust, B. (2022). Evaluation of Elastic Constants of Oil Palm Wood using Ultrasonic Measurement. In Proceedings 22nd International Nondestructive Testing and Evaluation of Wood Symposium (pp. 29–39). U.S. Department of Agriculture, Forest Service, Forest Products Laboratory.
ELSA
| Download (ext.)
2022 | Konferenz - Poster | ELSA-ID: 8404
Wefing, P., Conradi, F., Rämisch, J., Neubauer, P., & Schneider, J. (2022). Machine learning aided free amino nitrogen determination in beer mash with an inline NIR transflectance . Berlin Graduate School of Biotechnology 2022, Berlin .
ELSA