Please note that ELSA no longer supports Internet Explorer versions 8 or 9 (or earlier).

We recommend upgrading to the latest Internet Explorer, Google Chrome, or Firefox.

94 Publikationen


2025 | Bericht (Forschung) | ELSA-ID: 13083
J. Schneider and N. Jantz, Abschlussbericht Projekt Management der Partnerschaft smartFoodTechnologyOWL. Hannover: Technische Informationsbibliothek, 2025. doi: https://doi.org/10.34657/19115.
ELSA | DOI
 

2024 | Konferenz - Poster | ELSA-ID: 12397
A. Blome, M. Luttmann, J. Segermann, M. Jekle, B. Frahm, and U. Müller, Process optimization in baked goods production using inline sensors and objective product evaluation. 2024.
ELSA
 

2024 | Konferenz - Poster | ELSA-ID: 11605
M. Trilling-Haasler, J. Tebbe, M. Lange-Hegermann, and J. Schneider, Yeast filtration with rotating membrane filtration –  a new approach for an economical recovery of beer form surplus yeast . 2024.
ELSA
 

2024 | Konferenz - Poster | ELSA-ID: 11608
M. Trilling-Haasler, S.-E. Jürgensmeier, and J. Schneider, Influence of osmotic pressure induced yeast particle size on the rheological properties of beer-yeast-suspensions. 2024.
ELSA
 

2024 | Konferenz - Vortrag | ELSA-ID: 11978
A. Gossen et al., FoodLifeTimeTracking: Datengetriebene dynamische Haltbarkeitsvorhersage von Erfrischungsgetränken. 2024.
ELSA
 

2024 | Konferenz - Poster | ELSA-ID: 11981
L. Katsch, A. Gossen, M. Bator, and J. Schneider, Shelf life prediction of beverage bases with multivariate accelerated shelf life testing. 2024.
ELSA
 

2024 | Konferenz - Poster | ELSA-ID: 11994
A. Gossen, L. Katsch, M. Zimmer, M. Bator, V. Lohweg, and J. Schneider, FoodLifeTimeTracking: Use of multimodal information fusion for the realisation of a monitoring device and a life cycle simulator for the investigation and quantification of quality-determining parameters and the shelf life of food and its ingredients. 2024.
ELSA
 

2024 | Konferenz - Poster | ELSA-ID: 11996
L. Katsch, M. Trilling-Haasler, M. Pein-Hackelbusch, and J. Schneider, PETauthent – Authentication of PET recyclate for food packaging using data-intensive sensors and machine learning methods. 2024.
ELSA
 

2024 | Konferenz - Vortrag | ELSA-ID: 12013
M. Trilling-Haasler, L. Katsch, A. Fahmi, M. Pein-Hackelbusch, and J. Schneider, Der rPET Gehalt in Flaschen - eine Frage des Glaubens? . 2024.
ELSA
 

2024 | Konferenz - Vortrag | ELSA-ID: 12021
J. Segermann et al., Die Rolle von ML-Modellen in der Lebensmitteltechnologie: Eine Fallstudie zur Sauerteigfermentation mit NIR-Spektroskopie. 2024.
ELSA
 

2024 | Konferenz - Vortrag | ELSA-ID: 12022
M. Luttmann, A. Blome, J. Segermann, M. Jekle, B. Frahm, and U. Müller, Erkenntnisse zur Nutzung von Photogrammmetrie für die Untersuchung des Bräunungsverhaltens von Weizenbrötchen. 2024.
ELSA
 

2024 | Konferenz - Poster | ELSA-ID: 11537
L. Katsch, M. Trilling-Haasler, A. Fahmi, M. Pein-Hackelbusch, and J. Schneider, Determination and prediction of the recycled polyethylene terephthalate content in preforms for the production of beverage bottles. 2024.
ELSA
 

2023 | Zeitschriftenaufsatz (wiss.) | ELSA-ID: 13015
P. Wunderlich et al., “Enhancing Shelf Life Prediction of Fresh Pizza with Regression Models and Low Cost Sensors,” Foods, vol. 12, no. 6, Art. no. 1347, 2023, doi: 10.3390/foods12061347.
ELSA | DOI | WoS | PubMed | Europe PMC
 

2023 | Konferenz - Poster | ELSA-ID: 12483
A. Blome, M. Luttmann, J. Segermann, M. Jekle, B. Frahm, and U. Müller, Vorstellung des Projektes „Teig 4.0“ - Prozessoptimierung im Bereich der industriellen Weizenteigverarbeitung. 2023.
ELSA
 

2023 | Konferenz - Poster | ELSA-ID: 12485
M. Luttmann, A. Blome, M. Jekle, B. Frahm, and U. Müller, Teig 4.0 - Promotionsthemen. 2023.
ELSA
 

2023 | Konferenz - Vortrag | ELSA-ID: 11546
M. Trilling-Haasler, L. Katsch, and J. Schneider, PETauthent. 2023.
ELSA
 

2023 | Konferenzband - Beitrag | ELSA-ID: 10787
J. Tebbe, T. Pawlik, M. Trilling-Haasler, J. Löbner, M. Lange-Hegermann, and J. Schneider, Holistic optimization of a dynamic cross-flow filtration process towards a cyber-physical system. [Piscataway, NJ]: IEEE, 2023, pp. 1–7. doi: 10.1109/INDIN51400.2023.10217913.
ELSA | DOI
 

2023 | Konferenz - Vortrag | ELSA-ID: 11109
A. Blome, M. Luttmann, M. Jekle, B. Frahm, and U. Müller, Untersuchung der räumlichen Verteilung von viskoelastischen Kenngrößen während der Weizenteigbereitung. 2023.
ELSA
 

2023 | Konferenz - Poster | ELSA-ID: 11110
A. Blome, M. Luttmann, J. Segermann, M. Jekle, B. Frahm, and U. Müller, Vorstellung des Projektes „Teig 4.0“ - Prozessoptimierung im Bereich der industriellen Weizenteigverarbeitung. 2023.
ELSA
 

2023 | Zeitschriftenaufsatz | ELSA-ID: 10245
P. Wefing and J. Schneider, “FAN measurement during mashing,” Brauwelt international : journal for the brewing and beverage industry , vol. IV, pp. 224–227, 2023.
ELSA | Download (ext.)
 

Filter und Suchbegriffe

department=DEP1308

Suche

Publikationen filtern

Darstellung / Sortierung

Zitationsstil: IEEE

Export / Einbettung