Please note that ELSA no longer supports Internet Explorer versions 8 or 9 (or earlier).
We recommend upgrading to the latest Internet Explorer, Google Chrome, or Firefox.
287 Publikationen
2022 | Konferenz - Poster | ELSA-ID: 8424
Determination and prediction of the final attenuation and quality parameters in beer with near-infrared spectroscopy
L. Katsch, F. Conradi, P. Wefing, J. Schneider, Determination and Prediction of the Final Attenuation and Quality Parameters in Beer with Near-Infrared Spectroscopy, Curran Associates, Inc., 2022.
ELSA
L. Katsch, F. Conradi, P. Wefing, J. Schneider, Determination and Prediction of the Final Attenuation and Quality Parameters in Beer with Near-Infrared Spectroscopy, Curran Associates, Inc., 2022.
2022 | Zeitschriftenaufsatz | ELSA-ID: 8425
Potential for gentler pasteurization
L. Katsch, J. Schneider, Brauwelt International : Special Journal Covering the Brewing and Beverage Industries (2022) 182–185.
ELSA
L. Katsch, J. Schneider, Brauwelt International : Special Journal Covering the Brewing and Beverage Industries (2022) 182–185.
2022 | Konferenz - Vortrag | ELSA-ID: 8429
On the way to intelligent shelf life prediction
D. Pauli, M. Neumaier, On the Way to Intelligent Shelf Life Prediction, DLG, 2022.
ELSA
D. Pauli, M. Neumaier, On the Way to Intelligent Shelf Life Prediction, DLG, 2022.
2022 | Konferenz - Poster | ELSA-ID: 8446
Smart Pasteurization Pilot Plant - a new approach with inline sensors towards a precise and gentle flash pasteurization
A. Gossen, K. Schwarzer, B.G. Sürmeli, I. Weishaupt, J. Schneider, Smart Pasteurization Pilot Plant - a New Approach with Inline Sensors towards a Precise and Gentle Flash Pasteurization, 2022.
ELSA
A. Gossen, K. Schwarzer, B.G. Sürmeli, I. Weishaupt, J. Schneider, Smart Pasteurization Pilot Plant - a New Approach with Inline Sensors towards a Precise and Gentle Flash Pasteurization, 2022.
2022 | Konferenz - Poster | ELSA-ID: 8447
Rethink Beer Pasteurization – Safety, Sustainability and Quality
K. Schwarzer, U. Müller, J. Schneider, Rethink Beer Pasteurization – Safety, Sustainability and Quality, 2022.
ELSA
| Dateien verfügbar
K. Schwarzer, U. Müller, J. Schneider, Rethink Beer Pasteurization – Safety, Sustainability and Quality, 2022.
2022 | Konferenz - Vortrag | ELSA-ID: 8450
Smart Pasteurization - Eine neuartige, autonome Regelung für eine Kurzzeiterhitzung
K. Schwarzer, I. Weishaupt, A. Gossen, B.G. Sürmeli, J. Schneider, Smart Pasteurization - Eine Neuartige, Autonome Regelung Für Eine Kurzzeiterhitzung, 2022.
ELSA
K. Schwarzer, I. Weishaupt, A. Gossen, B.G. Sürmeli, J. Schneider, Smart Pasteurization - Eine Neuartige, Autonome Regelung Für Eine Kurzzeiterhitzung, 2022.
2022 | Zeitschriftenaufsatz | ELSA-ID: 7090 |
Approach to an inline monitoring of the heat impact in a high temperature short time treatment (HTST) of juice with the help of a chemical marker
I. Weishaupt, P. Neubauer, J. Schneider, Brewing Science 75 (2022) 1–8.
ELSA
| DOI
| Download (ext.)
I. Weishaupt, P. Neubauer, J. Schneider, Brewing Science 75 (2022) 1–8.
2022 | Zeitschriftenaufsatz | ELSA-ID: 7443
FAN-Messung während des Maischens
P. Wefing, J. Schneider, Brauwelt 12–13 (2022) 304–308.
ELSA
P. Wefing, J. Schneider, Brauwelt 12–13 (2022) 304–308.
2022 | Konferenz - Vortrag | ELSA-ID: 7444
Machine learning aided free amino nitrogen determination in beer mash with an inline NIR transflectance
P. Wefing, F. Conradi, J. Rämisch, P. Neubauer, J. Schneider, Machine Learning Aided Free Amino Nitrogen Determination in Beer Mash with an Inline NIR Transflectance , Curran Associates, Inc., 2022.
ELSA
P. Wefing, F. Conradi, J. Rämisch, P. Neubauer, J. Schneider, Machine Learning Aided Free Amino Nitrogen Determination in Beer Mash with an Inline NIR Transflectance , Curran Associates, Inc., 2022.
2022 | Konferenz - Vortrag | ELSA-ID: 9195
Recyclat Transparency
M. Trilling, L. Katsch, J. Schneider, Recyclat Transparency, 2022.
ELSA
M. Trilling, L. Katsch, J. Schneider, Recyclat Transparency, 2022.
2022 | Konferenz - Vortrag | ELSA-ID: 9196
Recyclat Transparency
M. Trilling, L. Katsch, J. Schneider, Recyclat Transparency, 2022.
ELSA
M. Trilling, L. Katsch, J. Schneider, Recyclat Transparency, 2022.
2022 | Zeitschriftenaufsatz (wiss.) | ELSA-ID: 9197 |
Allulose in Backwaren - Charakterisierung des Einflusses von Allulose in Kombination mit verschiedenen Getreidearten und Mehltypen auf die Produktqualität von Feinen Backwaren
S. Wittland, M. Sokolowsky, C. Kanzler, S. Rohn, M. Bertrand, E. Sciurba, Lebensmittelchemie : Zeitschrift der Lebensmittelchemischen Gesellschaft, Fachgruppe in der Gesellschaft Deutscher Chemiker 76 (2022) 229.
ELSA
| DOI
| Download (ext.)
S. Wittland, M. Sokolowsky, C. Kanzler, S. Rohn, M. Bertrand, E. Sciurba, Lebensmittelchemie : Zeitschrift der Lebensmittelchemischen Gesellschaft, Fachgruppe in der Gesellschaft Deutscher Chemiker 76 (2022) 229.
2022 | Konferenz - Vortrag | ELSA-ID: 9200
Charakterisierung des Einflusses von Allulose in Kombination mit verschiedenen Getreidearten und Mehltypen auf die Produktqualität von Feinen Backwaren
S. Wittland, Charakterisierung des Einflusses von Allulose in Kombination mit verschiedenen Getreidearten und Mehltypen auf die Produktqualität von Feinen Backwaren, n.d.
ELSA
S. Wittland, Charakterisierung des Einflusses von Allulose in Kombination mit verschiedenen Getreidearten und Mehltypen auf die Produktqualität von Feinen Backwaren, n.d.
2022 | Zeitschriftenaufsatz (wiss.) | ELSA-ID: 9568 |
Compression Density as an Alternative to Identify an Optimal Moisture Content for High Shear Wet Granulation as an Initial Step for Spheronisation.
S. Ramm, R. Fulek, V.A. Eberle, C. Kiera, U. Odefey, M. Pein-Hackelbusch, Pharmaceutics 14 (2022).
ELSA
| DOI
| Download (ext.)
S. Ramm, R. Fulek, V.A. Eberle, C. Kiera, U. Odefey, M. Pein-Hackelbusch, Pharmaceutics 14 (2022).
2022 | Zeitschriftenaufsatz (wiss.) | ELSA-ID: 11313
Rapeseed Oil Based Oleogels for the Improvement of the Fatty Acid Profile Using Cookies as an Example
S. Madline, E. Nelli, S. Wittland, N. Sharline, H. Birgit, B. Matthäus, European Journal of Lipid Science and Technology 124 (2022).
ELSA
| DOI
S. Madline, E. Nelli, S. Wittland, N. Sharline, H. Birgit, B. Matthäus, European Journal of Lipid Science and Technology 124 (2022).
2022 | Konferenz - Vortrag | ELSA-ID: 11545
Recyclate Transparency
L. Katsch, M. Trilling-Haasler, J. Schneider, Recyclate Transparency, 2022.
ELSA
L. Katsch, M. Trilling-Haasler, J. Schneider, Recyclate Transparency, 2022.
2021 | Konferenz - Beitrag | ELSA-ID: 6171
Pasteurisation von Getränken: Verweilzeitverteilungen in der KZE und Chemischer Temperatur-Zeit-Indikator zur Prüfung von KZE-Anlagen
J. Schneider, A. Dammann_, K. Schwarzer, U. Müller, in: 2021.
ELSA
J. Schneider, A. Dammann_, K. Schwarzer, U. Müller, in: 2021.
2021 | Zeitschriftenaufsatz | ELSA-ID: 6689 |
Determination of free amino nitrogen in beer mash with an inline NIR transflectance probe and data evaluation by machine learning algorithms
P. Wefing, F. Conradi, J. Rämisch, P. Neubauer, J. Schneider, Brewing Science 74 (2021) 107–121.
ELSA
| DOI
| Download (ext.)
P. Wefing, F. Conradi, J. Rämisch, P. Neubauer, J. Schneider, Brewing Science 74 (2021) 107–121.
2021 | Konferenz - Beitrag | ELSA-ID: 6728
Neuartige Zucker in Backwaren – Einfluss von Allulose auf die Sensorik und Lagerstabilität bei Backwaren
S. Wittland, in: 2021.
ELSA
S. Wittland, in: 2021.
2021 | Konferenz - Beitrag | ELSA-ID: 6732
Real time quality controlled mashing – a successful approach using inline near infrared spectroscopy and advanced data analysis
F. Conradi, in: 2021.
ELSA
F. Conradi, in: 2021.