Please note that ELSA no longer supports Internet Explorer versions 8 or 9 (or earlier).

We recommend upgrading to the latest Internet Explorer, Google Chrome, or Firefox.

287 Publikationen


2021 | Konferenz - Beitrag | ELSA-ID: 6734 ELSA
 

2021 | Konferenz - Beitrag | ELSA-ID: 6840 ELSA
 

2021 | Konferenz - Beitrag | ELSA-ID: 6842 ELSA
 

2021 | Sammelwerk - Beitrag | ELSA-ID: 6934
Lebensmitteltechnologie in ihrer gesellschaftlichen Verflechtung
J. Schneider, in: M.L. Hofmann, K. Lemme, J. Löffl, J. Nautz (Eds.), Sammelband 50 Jahre Technische Hochschule Ostwestfalen-Lippe, Akademische Festschrift 2021, Spurbuchverlag, 2021, pp. 101–115.
ELSA
 

2021 | Zeitschriftenaufsatz (wiss.) | ELSA-ID: 5423
Kinetic studies of 5-(Hydroxymethyl)-furfural formation and change of the absorption at 420 nm in fruit juices for the improvement of pasteurization plants
L. Katsch, F.-J. Methner, J. Schneider, International Journal of Food Engineering 17 (2021) 703–713.
ELSA | DOI
 

2021 | Zeitschriftenaufsatz | ELSA-ID: 5504
Potential für eine schonendere Pasteurisation
L. Katsch, J. Schneider, Brauwelt (2021) 340–343.
ELSA | Download (ext.)
 

2020 | Konferenz - Vortrag | ELSA-ID: 8405
Closed Loop Systems Engineering
P. Wefing, F. Conradi, S. Beckhoff-Bumbke, Closed Loop Systems Engineering, 2020.
ELSA
 

2020 | Konferenz - Beitrag | ELSA-ID: 6712 ELSA
 

2020 | Zeitschriftenaufsatz (wiss.) | ELSA-ID: 5418
Kinetic studies of L-ascorbic acid degradation in fruit juices for the improvement of pasteurization plants
L. Katsch, F.-J. Methner, J. Schneider, BrewingScience 73 (2020) 85–94.
ELSA | Dateien verfügbar | DOI | Download (ext.)
 

2020 | Zeitschriftenaufsatz | ELSA-ID: 5419
Approach for modelling the extract formation in continuous conducted "beta-amylase rest" as part of the production of beer mash with targeted sugar content
P. Wefing, F. Conradi, M. Trilling-Haasler, P. Neubauer, J. Schneider, Biochemical Engineering Journal 164 (2020).
ELSA | DOI
 

2019 | Zeitschriftenaufsatz | ELSA-ID: 5435
Hardware-in-the-Loop simulation of an optimized energy management incorporating an experimental biocatalytic methanation reactor
M. Griese, M. Hoffrath, T. Broeker, T. Schulte, J. Schneider, Elsevier Energy 181 (2019) 77–90.
ELSA
 

2019 | Kurzbeitrag Konferenz | ELSA-ID: 5437
Cyberphysisches System zur thermischen Entkeimung von Getränken
K. Schwarzer, L. Katsch, I. Weishaupt, J. Schneider, in: 2019.
ELSA
 

2019 | Kurzbeitrag Konferenz | ELSA-ID: 5443
Quality Control of Continuous Wort Production through Production Data Analysis in Latent Space
F. Zhang, K. Pinkal, F. Conradi, P. Wefing, J. Schneider, O. Niggemann, in: 2019.
ELSA
 

2019 | Zeitschriftenaufsatz | ELSA-ID: 5446
Neuartige Zucker - Kalorienreduktion in Lebensmitteln 01.10.2019
S. Wittland, K. Stake, B. Schattenberg, H. Rohrbeck, U. Hermenau, J. Schneider, Ernährung im Fokus (2019).
ELSA
 

2019 | Kurzbeitrag Konferenz | ELSA-ID: 5447 ELSA
 

2019 | Kurzbeitrag Konferenz | ELSA-ID: 5465
Cyberphysisches System zur thermischen Entkeimung von Getränken
J. Schneider, I. Weishaupt, K. Schwarzer, L. Katsch, in: 2019.
ELSA
 

2019 | Konferenz - Poster | ELSA-ID: 5470
Schonende Pasteurisation von Fruchtsäften: Nicht-Isotherme kinetische Untersuchung qualitätsbestimmender Inhaltsstoffe
L. Katsch, J. Schneider, Schonende Pasteurisation von Fruchtsäften: Nicht-Isotherme Kinetische Untersuchung Qualitätsbestimmender Inhaltsstoffe, 2019.
ELSA | DOI
 

2017 | Konferenz - Beitrag | ELSA-ID: 5574
Einfluss forcierter Lagerbedingungen auf die physikalische Alterung von Getränkeemulsionen
S. Rossmann, V. Wolff, U. Müller, J. Schneider, in: 2017.
ELSA
 

2017 | Zeitschriftenaufsatz | ELSA-ID: 5575 | OA
Impact of Accelerated Shelf-life Tests on Physical Stability of Beverages Based on Weighted Orange Oil Emulsions
S. Rossmann, V. Wolff, U. Müller, J. Schneider, BrewingScience 70 (2017) 31–38.
ELSA | Download (ext.)
 

2017 | Zeitschriftenaufsatz | ELSA-ID: 5576
Oxidation of Brewers Spent Grain for the Release of Fermentable Sugars by Direct Pretreatment in an Electrolysis Reactor
T. Broeker, M. Hoffarth, L. Oppermann, V. Wolff, P.R. Neubauer, J. Schneider, BrewingScience 70 (2017) 74–84.
ELSA
 

Filter und Suchbegriffe

department=DEP4023

Suche

Publikationen filtern

Darstellung / Sortierung

Export / Einbettung