Please note that ELSA no longer supports Internet Explorer versions 8 or 9 (or earlier).
We recommend upgrading to the latest Internet Explorer, Google Chrome, or Firefox.
1121 Publikationen
2021 | Kurzbeitrag Konferenz | ELSA-ID: 6825
Rezyklaterkennung in PET-Preforms
F. Conradi, in: 2021.
ELSA
F. Conradi, in: 2021.
2021 | Konferenz - Beitrag | ELSA-ID: 6840
Datenanalyse und autonome Prognostik zur Verbesserung der Transparenz und Sicherheit von Lebensmitteln
D. Pauli, S. Wisser, in: 2021.
ELSA
D. Pauli, S. Wisser, in: 2021.
2021 | Konferenz - Beitrag | ELSA-ID: 6842
Von der offline zur online Qualitätskontrolle mittels Echtzeit- und Fingerprint-Analytik
D. Pauli, M. Neumaier, M. Scharf, C. Funke, in: 2021.
ELSA
D. Pauli, M. Neumaier, M. Scharf, C. Funke, in: 2021.
2021 | Zeitschriftenaufsatz | ELSA-ID: 6926
Was ist erlaubt, was verboten? 16. Lemgoer Lebensmittelrechtstagung Fleisch + Feinkost – 4. Teil
M. Upmann, G. Weyland, Fleischwirtschaft 100 (2021) 52–57.
ELSA
M. Upmann, G. Weyland, Fleischwirtschaft 100 (2021) 52–57.
2021 | Zeitschriftenaufsatz | ELSA-ID: 6927
Was ist erlaubt, was verboten? 16. Lemgoer Lebensmittelrechtstagung Fleisch + Feinkost – 3. Teil
M. Upmann, G. Weyland, Fleischwirtschaft 100 (2021) 48–50.
ELSA
M. Upmann, G. Weyland, Fleischwirtschaft 100 (2021) 48–50.
2021 | Sammelwerk - Beitrag | ELSA-ID: 6934
Lebensmitteltechnologie in ihrer gesellschaftlichen Verflechtung
J. Schneider, in: M.L. Hofmann, K. Lemme, J. Löffl, J. Nautz (Eds.), Sammelband 50 Jahre Technische Hochschule Ostwestfalen-Lippe, Akademische Festschrift 2021, Spurbuchverlag, 2021, pp. 101–115.
ELSA
J. Schneider, in: M.L. Hofmann, K. Lemme, J. Löffl, J. Nautz (Eds.), Sammelband 50 Jahre Technische Hochschule Ostwestfalen-Lippe, Akademische Festschrift 2021, Spurbuchverlag, 2021, pp. 101–115.
2021 | Sammelwerk - Beitrag | ELSA-ID: 7095
Einsatzmöglichkeiten von Allulose zur Kalorienreduktion in Biermischgetränken
B. Schattenberg, K. Stake, J. Schneider, in: Behr´s Verlag GmbH (Ed.), Behr´s Jahrbuch für die Lebensmittelwirtschaft 2022, 1st ed., Behr´s Verlag, Hamburg, 2021.
ELSA
B. Schattenberg, K. Stake, J. Schneider, in: Behr´s Verlag GmbH (Ed.), Behr´s Jahrbuch für die Lebensmittelwirtschaft 2022, 1st ed., Behr´s Verlag, Hamburg, 2021.
2021 | Konferenz - Vortrag | ELSA-ID: 7927
Model-based methods in bioprocess technology - Bioprocess modeling, simulation and prediction
T. Hernández Rodriguez, B. Frahm, Model-Based Methods in Bioprocess Technology - Bioprocess Modeling, Simulation and Prediction, 2021.
ELSA
T. Hernández Rodriguez, B. Frahm, Model-Based Methods in Bioprocess Technology - Bioprocess Modeling, Simulation and Prediction, 2021.
2021 | Konferenz - Poster | ELSA-ID: 7931
Model-assisted Design of Experiments - Concept, Software and Applications
A. Moser, J. Möller, K.B. Kuchemüller, S. Deppe, T. Hernández Rodriguez, V. Gassenmeier, G.A. Ifrim, B. Frahm, R. Pörtner, V.C. Hass, Model-Assisted Design of Experiments - Concept, Software and Applications, 2021.
ELSA
A. Moser, J. Möller, K.B. Kuchemüller, S. Deppe, T. Hernández Rodriguez, V. Gassenmeier, G.A. Ifrim, B. Frahm, R. Pörtner, V.C. Hass, Model-Assisted Design of Experiments - Concept, Software and Applications, 2021.
2021 | Lexikoneintrag | ELSA-ID: 7939
Bovine Colostrum for Human Consumption
G. Wirtanen, J. Alarinta, B. Frahm, S. Fasse, in: MDPI Encyclopedia, Scholarly Community Encyclopedia, Category: Agriculture, Dairy & Animal Science, 2021.
ELSA
G. Wirtanen, J. Alarinta, B. Frahm, S. Fasse, in: MDPI Encyclopedia, Scholarly Community Encyclopedia, Category: Agriculture, Dairy & Animal Science, 2021.
2021 | Zeitschriftenaufsatz (wiss.) | ELSA-ID: 7981
Bovine Colostrum for Human Consumption - Improving Microbial Quality and Maintaining Bioactive Characteristics through Processing
S. Fasse, J. Alarinta, B. Frahm, G. Wirtanen, Dairy 2 (2021) 556–575.
ELSA
| DOI
S. Fasse, J. Alarinta, B. Frahm, G. Wirtanen, Dairy 2 (2021) 556–575.
2021 | Sammelwerk - Beitrag | ELSA-ID: 7983
Considerations of the impacts of cell-specific growth and production rate on clone selection – a simulation study
T. Hernández Rodriguez, S. Morerod, R. Pörtner, F.M. Wurm, B. Frahm, in: Bioprocess Systems Engineering Applications in Pharmaceutical Manufacturing, MDPI, Basel, 2021, pp. 49–74.
ELSA
| DOI
T. Hernández Rodriguez, S. Morerod, R. Pörtner, F.M. Wurm, B. Frahm, in: Bioprocess Systems Engineering Applications in Pharmaceutical Manufacturing, MDPI, Basel, 2021, pp. 49–74.
2021 | Zeitschriftenaufsatz (wiss.) | ELSA-ID: 7985
Dynamic parameter estimation and prediction over consecutive scales, based on moving horizon estimation - applied to an industrial cell culture seed train
T. Hernández Rodriguez, C. Posch, R. Pörtner, B. Frahm, Bioprocess and Biosystems Engineering 44 (2021) 793–808.
ELSA
| DOI
T. Hernández Rodriguez, C. Posch, R. Pörtner, B. Frahm, Bioprocess and Biosystems Engineering 44 (2021) 793–808.
2021 | Zeitschriftenaufsatz (wiss.) | ELSA-ID: 7986
Model-assisted DoE software: Optimization of growth and biocatalysis in Saccharomyces cerevisiae bioprocesses
A. Moser, K.B. Kuchemüller, S. Deppe, T. Hernández Rodriguez, B. Frahm, R. Pörtner, V.C. Hass, J. Möller, Bioprocess and Biosystems Engineering 44 (2021) 683–700.
ELSA
| DOI
A. Moser, K.B. Kuchemüller, S. Deppe, T. Hernández Rodriguez, B. Frahm, R. Pörtner, V.C. Hass, J. Möller, Bioprocess and Biosystems Engineering 44 (2021) 683–700.
2021 | Konferenz - Vortrag | ELSA-ID: 8078
Messtechnikkonzepte für die Erfassung von qualitätsrelevanten Parametern und Merkmalen bei der Weizenteigverarbeitung
A. Blome, M. Luttmann, B. Frahm, U. Müller, Messtechnikkonzepte Für Die Erfassung von Qualitätsrelevanten Parametern Und Merkmalen Bei Der Weizenteigverarbeitung, 2021.
ELSA
A. Blome, M. Luttmann, B. Frahm, U. Müller, Messtechnikkonzepte Für Die Erfassung von Qualitätsrelevanten Parametern Und Merkmalen Bei Der Weizenteigverarbeitung, 2021.
2020 | Zeitschriftenaufsatz (wiss.) | ELSA-ID: 2392
Model uncertainty-based evaluation of process strategies during scale-up of biopharmaceutical processes
J. Möller, T. Hernández Rodríguez, J. Müller, L. Arndt, K.B. Kuchemüller, B. Frahm, R. Eibl, D. Eibl, R. Pörtner, Computers & Chemical Engineering 134 (2020) 1–13.
ELSA
| DOI
J. Möller, T. Hernández Rodríguez, J. Müller, L. Arndt, K.B. Kuchemüller, B. Frahm, R. Eibl, D. Eibl, R. Pörtner, Computers & Chemical Engineering 134 (2020) 1–13.
2020 | Sammelwerk - Beitrag | ELSA-ID: 2397
Design, Optimization and Adaptive Control of Cell Culture Seed Trains
T. Hernández Rodríguez, B. Frahm, in: R. Pörtner (Ed.), Animal Cell Biotechnology - Methods and Protocols, Springer, Berlin, Heidelberg, New York, 2020, pp. 251–267.
ELSA
| DOI
T. Hernández Rodríguez, B. Frahm, in: R. Pörtner (Ed.), Animal Cell Biotechnology - Methods and Protocols, Springer, Berlin, Heidelberg, New York, 2020, pp. 251–267.
2020 | Sammelwerk - Beitrag | ELSA-ID: 2399
Estimation of Process Model Parameters
S. Deppe, B. Frahm, V.C. Hass, T. Hernández Rodríguez, K.B. Kuchemüller, J. Möller, R. Pörtner, in: R. Pörtner (Ed.), Animal Cell Biotechnology: Methods and Protocols, Springer, Berlin ; Heidelberg ; New York, 2020, pp. 213–234.
ELSA
| DOI
S. Deppe, B. Frahm, V.C. Hass, T. Hernández Rodríguez, K.B. Kuchemüller, J. Möller, R. Pörtner, in: R. Pörtner (Ed.), Animal Cell Biotechnology: Methods and Protocols, Springer, Berlin ; Heidelberg ; New York, 2020, pp. 213–234.
2020 | Konferenzband - Beitrag | ELSA-ID: 2822
Predicting Industrial Cell Culture Seed Trains - A Bayesian Approach
T. Hernández Rodriguez, C. Posch, J. Schmutzhard, J. Stettner, Claus Weihs, R. Pörtner, B. Frahm, Predicting Industrial Cell Culture Seed Trains - A Bayesian Approach, BioMed Central, 2020.
ELSA
| Dateien verfügbar
| DOI
T. Hernández Rodriguez, C. Posch, J. Schmutzhard, J. Stettner, Claus Weihs, R. Pörtner, B. Frahm, Predicting Industrial Cell Culture Seed Trains - A Bayesian Approach, BioMed Central, 2020.
2020 | Konferenz - Poster | ELSA-ID: 3007
Modeling of Chlorella vulgaris in shake flasks with respect to light intensity and light duration
F. Kuhfuß, M. Tölle, T. Hernández Rodriguez, V. Gassenmeier, S. Deppe, G.A. Ifrim, B. Frahm, Modeling of Chlorella Vulgaris in Shake Flasks with Respect to Light Intensity and Light Duration, 2020.
ELSA
F. Kuhfuß, M. Tölle, T. Hernández Rodriguez, V. Gassenmeier, S. Deppe, G.A. Ifrim, B. Frahm, Modeling of Chlorella Vulgaris in Shake Flasks with Respect to Light Intensity and Light Duration, 2020.