Please note that ELSA no longer supports Internet Explorer versions 8 or 9 (or earlier).
We recommend upgrading to the latest Internet Explorer, Google Chrome, or Firefox.
200 Publikationen
2024 | Konferenz - Poster | ELSA-ID: 12020
Schwarzer, Knut, Jan Schneider und Ulrich Müller. 2024. Getränkepasteurisation neu gedacht – Sicherheit, Qualität, Nachhaltigkeit.
ELSA
2023 | Zeitschriftenaufsatz | ELSA-ID: 10245
Wefing, Patrick und Jan Schneider. 2023. FAN measurement during mashing. Brauwelt international IV: 224–227.
ELSA
| Download (ext.)
2023 | Konferenzband - Beitrag | ELSA-ID: 10787
Tebbe, Jörn, Thomas Pawlik, Marc Trilling-Haasler, Jannis Löbner, Markus Lange-Hegermann und Jan Schneider. 2023. Holistic optimization of a dynamic cross-flow filtration process towards a cyber-physical system. Hg. von Jürgen Jasperneite, Lukasz Wisniewski, Kim Fung Man, und Institute of Electrical and Electronics Engineers . 2023 IEEE 21st International Conference on Industrial Informatics (INDIN). [Piscataway, NJ]: IEEE. doi:10.1109/INDIN51400.2023.10217913, .
ELSA
| DOI
| WoS
2023 | Konferenz - Vortrag | ELSA-ID: 11546
Trilling-Haasler, Marc, Linda Katsch und Jan Schneider. 2023. PETauthent.
ELSA
2023 | Zeitschriftenaufsatz (wiss.) | ELSA-ID: 9697 |

Wefing, Patrick, Marc Trilling, Arthur Gossen, Peter Neubauer und Jan Schneider. 2023. A continuous mashing plant controlled by mean residence time. Journal of The Institute of Brewing 129, Nr. 1: 1–23. doi:10.58430/jib.v129i1.7, .
ELSA
| DOI
| Download (ext.)
2022 | Konferenz - Vortrag | ELSA-ID: 11545
Katsch, Linda, Marc Trilling-Haasler und Jan Schneider. 2022. Recyclate Transparency.
ELSA
2022 | Zeitschriftenaufsatz | ELSA-ID: 7090 |

Weishaupt, Imke, Peter Neubauer und Jan Schneider. 2022. Approach to an inline monitoring of the heat impact in a high temperature short time treatment (HTST) of juice with the help of a chemical marker. Brewing science 75, Nr. 1/2: 1–8. doi:10.23763/BrSc21-20weishaupt, .
ELSA
| DOI
| Download (ext.)
| WoS
2022 | Konferenz - Vortrag | ELSA-ID: 7444
Wefing, Patrick, Florian Conradi, Johannes Rämisch, Peter Neubauer und Jan Schneider. 2022. Machine learning aided free amino nitrogen determination in beer mash with an inline NIR transflectance . 38th Congress of the European Brewery Convention (EBC 2022) : held 30 May - 1 June 2022, Madrid, Spain. Curran Associates, Inc.
ELSA
2022 | Konferenz - Vortrag | ELSA-ID: 7917
Gossen, Arthur, Knut Schwarzer, Imke Weishaupt, Baris Gün Sürmeli und Jan Schneider. 2022. Flash Pasteurization with product and process monitoring using inline near infrared spectroscopy. Smarte Lösungen für eine nachhaltige Lebensmittelproduktion.
ELSA
2022 | Konferenz - Poster | ELSA-ID: 8424
Katsch, Linda, Florian Conradi, Patrick Wefing und Jan Schneider. 2022. Determination and prediction of the final attenuation and quality parameters in beer with near-infrared spectroscopy. 38th Congress of the European Brewery Convention (EBC 2022) : held 30 May - 1 June 2022, Madrid, Spain . Curran Associates, Inc.
ELSA
2022 | Zeitschriftenaufsatz | ELSA-ID: 8425
Katsch, Linda und Jan Schneider. 2022. Potential for gentler pasteurization. Brauwelt international : special journal covering the brewing and beverage industries, Nr. 3: 182–185.
ELSA
2022 | Konferenz - Poster | ELSA-ID: 8446
Gossen, Arthur, Knut Schwarzer, Baris Gün Sürmeli, Imke Weishaupt und Jan Schneider. 2022. Smart Pasteurization Pilot Plant - a new approach with inline sensors towards a precise and gentle flash pasteurization.
ELSA
2022 | Konferenz - Poster | ELSA-ID: 8447
Schwarzer, Knut, Ulrich Müller und Jan Schneider. 2022. Rethink Beer Pasteurization – Safety, Sustainability and Quality.
ELSA
| Dateien verfügbar
2022 | Konferenz - Vortrag | ELSA-ID: 8450
Schwarzer, Knut, Imke Weishaupt, Arthur Gossen, Baris Gün Sürmeli und Jan Schneider. 2022. Smart Pasteurization - Eine neuartige, autonome Regelung für eine Kurzzeiterhitzung.
ELSA
2022 | Konferenz - Vortrag | ELSA-ID: 9196
Trilling, Marc, Linda Katsch und Jan Schneider. 2022. Recyclat Transparency.
ELSA
2021 | Zeitschriftenaufsatz (wiss.) | ELSA-ID: 12805
Dirkes, Rabea, Pia Rebecca Neubauer und Jürgen Rabenhorst. 2021. Pressed sap from oil palm (<scp>Elaeis guineensis</scp>) trunks: a revolutionary growth medium for the biotechnological industry? Biofuels, Bioproducts and Biorefining 15, Nr. 3: 931–944. doi:10.1002/bbb.2201, .
ELSA
| DOI
| WoS
2021 | Zeitschriftenaufsatz (wiss.) | ELSA-ID: 5423
Katsch, Linda, Frank-Jürgen Methner und Jan Schneider. 2021. Kinetic studies of 5-(Hydroxymethyl)-furfural formation and change of the absorption at 420 nm in fruit juices for the improvement of pasteurization plants . International Journal of Food Engineering 17, Nr. 9: 703–713. doi:https://doi.org/10.1515/ijfe-2020-0324, .
ELSA
| DOI
| WoS
2021 | Zeitschriftenaufsatz | ELSA-ID: 5504
Katsch, Linda und Jan Schneider. 2021. Potential für eine schonendere Pasteurisation. Brauwelt, Nr. 14: 340–343.
ELSA
| Download (ext.)
2021 | Konferenz - Beitrag | ELSA-ID: 6171
Schneider, Jan, Anna Dammann_, Knut Schwarzer und Ulrich Müller. 2021. Pasteurisation von Getränken: Verweilzeitverteilungen in der KZE und Chemischer Temperatur-Zeit-Indikator zur Prüfung von KZE-Anlagen. In: .
ELSA
2021 | Konferenz - Beitrag | ELSA-ID: 6732
Conradi, Florian. 2021. Real time quality controlled mashing – a successful approach using inline near infrared spectroscopy and advanced data analysis. In: .
ELSA