Please note that ELSA no longer supports Internet Explorer versions 8 or 9 (or earlier).

We recommend upgrading to the latest Internet Explorer, Google Chrome, or Firefox.

200 Publikationen


2024 | Konferenz - Poster | ELSA-ID: 12020
Schwarzer, Knut ; Schneider, Jan ; Müller, Ulrich: Getränkepasteurisation neu gedacht – Sicherheit, Qualität, Nachhaltigkeit, 2024
ELSA
 

2023 | Zeitschriftenaufsatz | ELSA-ID: 10245
Wefing, Patrick ; Schneider, Jan: FAN measurement during mashing. In: Brauwelt international Bd. IV, Hans Carl Verlag (2023), S. 224–227
ELSA | Download (ext.)
 

2023 | Konferenzband - Beitrag | ELSA-ID: 10787
Tebbe, Jörn ; Pawlik, Thomas ; Trilling-Haasler, Marc ; Löbner, Jannis ; Lange-Hegermann, Markus ; Schneider, Jan ; Jasperneite, J. ; Wisniewski, L. ; Fung Man, K. ; Institute of Electrical and Electronics Engineers (Hrsg.): Holistic optimization of a dynamic cross-flow filtration process towards a cyber-physical system. [Piscataway, NJ] : IEEE, 2023
ELSA | DOI | WoS
 

2023 | Konferenz - Vortrag | ELSA-ID: 11546
Trilling-Haasler, Marc ; Katsch, Linda ; Schneider, Jan: PETauthent, 2023
ELSA
 

2023 | Zeitschriftenaufsatz (wiss.) | ELSA-ID: 9697 | OA
Wefing, Patrick ; Trilling, Marc ; Gossen, Arthur ; Neubauer, Peter ; Schneider, Jan: A continuous mashing plant controlled by mean residence time. In: Journal of The Institute of Brewing Bd. 129, Wiley (2023), Nr. 1, S. 1–23
ELSA | DOI | Download (ext.)
 

2022 | Konferenz - Vortrag | ELSA-ID: 11545
Katsch, Linda ; Trilling-Haasler, Marc ; Schneider, Jan: Recyclate Transparency, 2022
ELSA
 

2022 | Zeitschriftenaufsatz | ELSA-ID: 7090 | OA
Weishaupt, Imke ; Neubauer, Peter ; Schneider, Jan: Approach to an inline monitoring of the heat impact in a high temperature short time treatment (HTST) of juice with the help of a chemical marker. In: Brewing science Bd. 75, Carl (2022), Nr. 1/2, S. 1–8
ELSA | DOI | Download (ext.) | WoS
 

2022 | Konferenz - Vortrag | ELSA-ID: 7444
Wefing, Patrick ; Conradi, Florian ; Rämisch, Johannes ; Neubauer, Peter ; Schneider, Jan: Machine learning aided free amino nitrogen determination in beer mash with an inline NIR transflectance  : Curran Associates, Inc., 2022
ELSA
 

2022 | Konferenz - Vortrag | ELSA-ID: 7917
Gossen, Arthur ; Schwarzer, Knut ; Weishaupt, Imke ; Sürmeli, Baris Gün ; Schneider, Jan: Flash Pasteurization with product and process monitoring using inline near infrared spectroscopy, 2022
ELSA
 

2022 | Konferenz - Poster | ELSA-ID: 8424
Katsch, Linda ; Conradi, Florian ; Wefing, Patrick ; Schneider, Jan: Determination and prediction of the final attenuation and quality parameters in beer with near-infrared spectroscopy : Curran Associates, Inc., 2022
ELSA
 

2022 | Zeitschriftenaufsatz | ELSA-ID: 8425
Katsch, Linda ; Schneider, Jan: Potential for gentler pasteurization. In: Brauwelt international : special journal covering the brewing and beverage industries. Nürnberg, Fachverlag Hans Carl GmbH (2022), Nr. 3, S. 182–185
ELSA
 

2022 | Konferenz - Poster | ELSA-ID: 8446
Gossen, Arthur ; Schwarzer, Knut ; Sürmeli, Baris Gün ; Weishaupt, Imke ; Schneider, Jan: Smart Pasteurization Pilot Plant - a new approach with inline sensors towards a precise and gentle flash pasteurization, 2022
ELSA
 

2022 | Konferenz - Poster | ELSA-ID: 8447
Schwarzer, Knut ; Müller, Ulrich ; Schneider, Jan: Rethink Beer Pasteurization – Safety, Sustainability and Quality, 2022
ELSA | Dateien verfügbar
 

2022 | Konferenz - Vortrag | ELSA-ID: 8450
Schwarzer, Knut ; Weishaupt, Imke ; Gossen, Arthur ; Sürmeli, Baris Gün ; Schneider, Jan: Smart Pasteurization - Eine neuartige, autonome Regelung für eine Kurzzeiterhitzung, 2022
ELSA
 

2022 | Konferenz - Vortrag | ELSA-ID: 9196
Trilling, Marc ; Katsch, Linda ; Schneider, Jan: Recyclat Transparency, 2022
ELSA
 

2021 | Zeitschriftenaufsatz (wiss.) | ELSA-ID: 12805
Dirkes, Rabea ; Neubauer, Pia Rebecca ; Rabenhorst, Jürgen: Pressed sap from oil palm (<scp>Elaeis guineensis</scp>) trunks: a revolutionary growth medium for the biotechnological industry? In: Biofuels, Bioproducts and Biorefining Bd. 15. Chichester, Wiley (2021), Nr. 3, S. 931–944
ELSA | DOI | WoS
 

2021 | Zeitschriftenaufsatz (wiss.) | ELSA-ID: 5423
Katsch, Linda ; Methner, Frank-Jürgen ; Schneider, Jan: Kinetic studies of 5-(Hydroxymethyl)-furfural formation and change of the absorption at 420 nm in fruit juices for the improvement of pasteurization plants . In: International Journal of Food Engineering Bd. 17. Berlin ; Boston, Mass. , Walter de Gruyter GmbH (2021), Nr. 9, S. 703–713
ELSA | DOI | WoS
 

2021 | Zeitschriftenaufsatz | ELSA-ID: 5504
Katsch, Linda ; Schneider, Jan: Potential für eine schonendere Pasteurisation. In: Brauwelt. Nürnberg, Fachverlag Hans Carl GmbH (2021), Nr. 14, S. 340–343
ELSA | Download (ext.)
 

2021 | Konferenz - Beitrag | ELSA-ID: 6171
Schneider, Jan ; Dammann_, Anna ; Schwarzer, Knut ; Müller, Ulrich: Pasteurisation von Getränken: Verweilzeitverteilungen in der KZE und Chemischer Temperatur-Zeit-Indikator zur Prüfung von KZE-Anlagen. In: , 2021
ELSA
 

2021 | Konferenz - Beitrag | ELSA-ID: 6732
Conradi, Florian: Real time quality controlled mashing – a successful approach using inline near infrared spectroscopy and advanced data analysis. In: , 2021
ELSA
 

Filter und Suchbegriffe

department=DEP4018

Suche

Publikationen filtern

Darstellung / Sortierung

Zitationsstil: Din 1505-2

Export / Einbettung