Please note that ELSA no longer supports Internet Explorer versions 8 or 9 (or earlier).
We recommend upgrading to the latest Internet Explorer, Google Chrome, or Firefox.
200 Publikationen
2024 | Konferenz - Poster | ELSA-ID: 11608
M. Trilling-Haasler, S.-E. Jürgensmeier, J. Schneider, Influence of osmotic pressure induced yeast particle size on the rheological properties of beer-yeast-suspensions, 2024.
ELSA
2023 | Konferenz - Vortrag | ELSA-ID: 11546
M. Trilling-Haasler, L. Katsch, J. Schneider, PETauthent, 2023.
ELSA
2023 | Zeitschriftenaufsatz | ELSA-ID: 10245
P. Wefing, J. Schneider, FAN measurement during mashing, Brauwelt International : Journal for the Brewing and Beverage Industry . IV (2023) 224–227.
ELSA
| Download (ext.)
2023 | Zeitschriftenaufsatz (wiss.) | ELSA-ID: 9697 |

P. Wefing, M. Trilling, A. Gossen, P. Neubauer, J. Schneider, A continuous mashing plant controlled by mean residence time, Journal of The Institute of Brewing. 129 (2023) 1–23.
ELSA
| DOI
| Download (ext.)
2022 | Konferenz - Vortrag | ELSA-ID: 11545
L. Katsch, M. Trilling-Haasler, J. Schneider, Recyclate Transparency, 2022.
ELSA
2022 | Konferenz - Vortrag | ELSA-ID: 7917
A. Gossen, K. Schwarzer, I. Weishaupt, B.G. Sürmeli, J. Schneider, Flash Pasteurization with product and process monitoring using inline near infrared spectroscopy, 2022.
ELSA
2022 | Zeitschriftenaufsatz | ELSA-ID: 7090 |

I. Weishaupt, P. Neubauer, J. Schneider, Approach to an inline monitoring of the heat impact in a high temperature short time treatment (HTST) of juice with the help of a chemical marker, Brewing Science. 75 (2022) 1–8.
ELSA
| DOI
| Download (ext.)
| WoS
2022 | Konferenz - Vortrag | ELSA-ID: 7444
P. Wefing, F. Conradi, J. Rämisch, P. Neubauer, J. Schneider, Machine learning aided free amino nitrogen determination in beer mash with an inline NIR transflectance , Curran Associates, Inc., 2022.
ELSA
2022 | Konferenz - Poster | ELSA-ID: 8424
L. Katsch, F. Conradi, P. Wefing, J. Schneider, Determination and prediction of the final attenuation and quality parameters in beer with near-infrared spectroscopy, Curran Associates, Inc., 2022.
ELSA
2022 | Zeitschriftenaufsatz | ELSA-ID: 8425
L. Katsch, J. Schneider, Potential for gentler pasteurization, Brauwelt International : Special Journal Covering the Brewing and Beverage Industries. (2022) 182–185.
ELSA
2022 | Konferenz - Poster | ELSA-ID: 8446
A. Gossen, K. Schwarzer, B.G. Sürmeli, I. Weishaupt, J. Schneider, Smart Pasteurization Pilot Plant - a new approach with inline sensors towards a precise and gentle flash pasteurization, 2022.
ELSA
2022 | Konferenz - Poster | ELSA-ID: 8447
K. Schwarzer, U. Müller, J. Schneider, Rethink Beer Pasteurization – Safety, Sustainability and Quality, 2022.
ELSA
| Dateien verfügbar
2022 | Konferenz - Vortrag | ELSA-ID: 8450
K. Schwarzer, I. Weishaupt, A. Gossen, B.G. Sürmeli, J. Schneider, Smart Pasteurization - Eine neuartige, autonome Regelung für eine Kurzzeiterhitzung, 2022.
ELSA
2022 | Konferenz - Vortrag | ELSA-ID: 9196
M. Trilling, L. Katsch, J. Schneider, Recyclat Transparency, 2022.
ELSA
2021 | Konferenz - Beitrag | ELSA-ID: 6732
F. Conradi, Real time quality controlled mashing – a successful approach using inline near infrared spectroscopy and advanced data analysis, in: 2021.
ELSA
2021 | Kurzbeitrag Konferenz | ELSA-ID: 6825
F. Conradi, Rezyklaterkennung in PET-Preforms, in: 2021.
ELSA
2021 | Sammelwerk - Beitrag | ELSA-ID: 7095
B. Schattenberg, K. Stake, J. Schneider, Einsatzmöglichkeiten von Allulose zur Kalorienreduktion in Biermischgetränken, in: Behr´s Verlag GmbH (Ed.), Behr´s Jahrbuch für die Lebensmittelwirtschaft 2022, 1st ed., Behr´s Verlag, Hamburg, 2021.
ELSA
2021 | Konferenz - Beitrag | ELSA-ID: 6171
J. Schneider, A. Dammann_, K. Schwarzer, U. Müller, Pasteurisation von Getränken: Verweilzeitverteilungen in der KZE und Chemischer Temperatur-Zeit-Indikator zur Prüfung von KZE-Anlagen, in: 2021.
ELSA