Please note that ELSA no longer supports Internet Explorer versions 8 or 9 (or earlier).
We recommend upgrading to the latest Internet Explorer, Google Chrome, or Firefox.
200 Publikationen
2024 | Konferenz - Poster | ELSA-ID: 11608
Trilling-Haasler, Marc/Jürgensmeier, Simon-Elias/Schneider, Jan: Influence of osmotic pressure induced yeast particle size on the rheological properties of beer-yeast-suspensions, o. O. 2024.
ELSA
2023 | Konferenz - Vortrag | ELSA-ID: 11546
Trilling-Haasler, Marc/Katsch, Linda/Schneider, Jan: PETauthent, o. O. 2023.
ELSA
2023 | Zeitschriftenaufsatz | ELSA-ID: 10245
Wefing, Patrick/Schneider, Jan: FAN measurement during mashing, in: Brauwelt international : journal for the brewing and beverage industry IV (2023), S. 224–227.
ELSA
| Download (ext.)
2023 | Zeitschriftenaufsatz (wiss.) | ELSA-ID: 9697 |

Wefing, Patrick u. a.: A continuous mashing plant controlled by mean residence time, in: Journal of The Institute of Brewing 129 (2023), H. 1, S. 1–23.
ELSA
| DOI
| Download (ext.)
2022 | Konferenz - Vortrag | ELSA-ID: 11545
Katsch, Linda/Trilling-Haasler, Marc/Schneider, Jan: Recyclate Transparency, o. O. 2022.
ELSA
2022 | Konferenz - Vortrag | ELSA-ID: 7917
Gossen, Arthur u. a.: Flash Pasteurization with product and process monitoring using inline near infrared spectroscopy, o. O. 2022.
ELSA
2022 | Zeitschriftenaufsatz | ELSA-ID: 7090 |

Weishaupt, Imke/Neubauer, Peter/Schneider, Jan: Approach to an inline monitoring of the heat impact in a high temperature short time treatment (HTST) of juice with the help of a chemical marker, in: Brewing science 75 (2022), H. 1/2, S. 1–8.
ELSA
| DOI
| Download (ext.)
| WoS
2022 | Konferenz - Vortrag | ELSA-ID: 7444
Wefing, Patrick u. a.: Machine learning aided free amino nitrogen determination in beer mash with an inline NIR transflectance , o. O. 2022.
ELSA
2022 | Konferenz - Poster | ELSA-ID: 8424
Katsch, Linda u. a.: Determination and prediction of the final attenuation and quality parameters in beer with near-infrared spectroscopy, o. O. 2022.
ELSA
2022 | Zeitschriftenaufsatz | ELSA-ID: 8425
Katsch, Linda/Schneider, Jan: Potential for gentler pasteurization, in: Brauwelt international : special journal covering the brewing and beverage industries (2022), H. 3, S. 182–185.
ELSA
2022 | Konferenz - Poster | ELSA-ID: 8446
Gossen, Arthur u. a.: Smart Pasteurization Pilot Plant - a new approach with inline sensors towards a precise and gentle flash pasteurization, o. O. 2022.
ELSA
2022 | Konferenz - Poster | ELSA-ID: 8447
Schwarzer, Knut/Müller, Ulrich/Schneider, Jan: Rethink Beer Pasteurization – Safety, Sustainability and Quality, o. O. 2022.
ELSA
| Dateien verfügbar
2022 | Konferenz - Vortrag | ELSA-ID: 8450
Schwarzer, Knut u. a.: Smart Pasteurization - Eine neuartige, autonome Regelung für eine Kurzzeiterhitzung, o. O. 2022.
ELSA
2022 | Konferenz - Vortrag | ELSA-ID: 9196
Trilling, Marc/Katsch, Linda/Schneider, Jan: Recyclat Transparency, o. O. 2022.
ELSA
2021 | Zeitschriftenaufsatz (wiss.) | ELSA-ID: 12805
Dirkes, Rabea/Neubauer, Pia Rebecca/Rabenhorst, Jürgen: Pressed sap from oil palm (<scp>Elaeis guineensis</scp>) trunks: a revolutionary growth medium for the biotechnological industry?, in: Biofuels, Bioproducts and Biorefining 15 (2021), H. 3, S. 931–944.
ELSA
| DOI
| WoS
2021 | Konferenz - Beitrag | ELSA-ID: 6732
Conradi, Florian: Real time quality controlled mashing – a successful approach using inline near infrared spectroscopy and advanced data analysis, in: o. Hg.: o. O. 2021.
ELSA
2021 | Kurzbeitrag Konferenz | ELSA-ID: 6825
Conradi, Florian: Rezyklaterkennung in PET-Preforms, in: o. Hg.: o. O. 2021.
ELSA
2021 | Sammelwerk - Beitrag | ELSA-ID: 7095
Schattenberg, Britta/Stake, Kirsten/Schneider, Jan: Einsatzmöglichkeiten von Allulose zur Kalorienreduktion in Biermischgetränken, in: Behr´s Verlag GmbH (Hg.): Behr´s Jahrbuch für die Lebensmittelwirtschaft 2022, Hamburg 12021.
ELSA
2021 | Konferenz - Beitrag | ELSA-ID: 6171
Schneider, Jan u. a.: Pasteurisation von Getränken: Verweilzeitverteilungen in der KZE und Chemischer Temperatur-Zeit-Indikator zur Prüfung von KZE-Anlagen, in: o. Hg.: o. O. 2021.
ELSA