Please note that ELSA no longer supports Internet Explorer versions 8 or 9 (or earlier).
We recommend upgrading to the latest Internet Explorer, Google Chrome, or Firefox.
200 Publikationen
2009 | Kurzbeitrag Konferenz | ELSA-ID: 6128
Schwarzer, Knut, Barbara Becker, Jan Schneider, and Ulrich Müller. “Die Lemgo D- and z-Value Datebase for Food (LDzBase): Ein Werkzeug Zur Einführung von Minimal Processing in Der Entkeimung,” 2009.
ELSA
2009 | Kurzbeitrag Konferenz | ELSA-ID: 6141
Schwarzer, Knut, Barbara Becker, Jan Schneider, and Ulrich Müller. “Die Lemgo D- and z-Value Datebase for Food (LDzBase): Ein Werkzeug Zur Einführung von Minimal Processing in Der Entkeimung,” 2009.
ELSA
2008 | Zeitschriftenaufsatz | ELSA-ID: 3530 |

Schneider, Jan, I. Weber, and R. Pahl. “Measurement of Water Vapour Ingress in PET Bottles and Correlation with Oxygen and Carbon Dioxide Permeation.” Brewing Science 61, no. 3 (2008): 105–12.
ELSA
| Download (ext.)
2008 | Zeitschriftenaufsatz | ELSA-ID: 3531 |

Schneider, Jan, R. Pahl, F.-J. Methner, J. Kowalczyk, S. Hausmanns, and A. Radowski. “Study on the Applicability of Isomaltulose (PalatinoseTM ) in Beer and Beer Specialties.” Brewing Science 61, no. 2 (2008): 49–55.
ELSA
| Download (ext.)
2007 | Zeitschriftenaufsatz | ELSA-ID: 3529 |

Schneider, Jan, M. Orzinski, and W. Hunger. “Determination of Oxygen Ingress and Carbon Dioxide Loss through Plastic Bottles Using Permeation Simulation with Hydrogen.” BrewingScience 60, no. 3/4 (2007): 55–59.
ELSA
| Download (ext.)
2006 | Zeitschriftenaufsatz | ELSA-ID: 3409
Schneider, Jan, Martin Krottenthaler, Werner Beck, and Horst Weisser. “Study on the Membrane Filtration of Mash with Particular Respect to the Qualityof Wort and Beer.” Journal of the Institute of Brewing 111, no. 4 (2006): 380–87.
ELSA
2006 | Zeitschriftenaufsatz | ELSA-ID: 3410
Schneider, Jan, Martin Orzinski, Frank W. Embs, Karsten Fritsch, and Ingrid Weber. “Monolayer-Barriere-Blend-PET-Flaschen : Untersuchung Zur Eignung Für Die Bierabfüllung.” Brauindustrie, no. 11 (2006): 50–57.
ELSA
2006 | Zeitschriftenaufsatz | ELSA-ID: 3445
Schneider, Jan, Gerhard Schröder, Yvonne Kerwitz, Ingrid Weber, and Martin Orzinski. “Effect of Additives on Chemical and Tribological Glass Corrosion in Washing of Glass Bottles.” Brauwelt International, no. 4 (2006): 218–22.
ELSA
2006 | Zeitungsartikel | ELSA-ID: 3520
Schneider, Jan. “Bier Aus Einer Plastikflasche? : Das Interwiev Mit Prof. Dr. Jan Schneider, Getränketechnologe an Der Fachhochschule.” Lippische Landeszeitung, 2006.
ELSA
2006 | Monographie | ELSA-ID: 3534
Schneider, Jan, and Hans-J. Manger. Kälteanlagen in Der Brau- Und Malzindustrie. 1. Berlin: VLB, 2006.
ELSA
2006 | Zeitschriftenaufsatz | ELSA-ID: 3535
Schneider, Jan, Andreas Kasprzyk, Roland Pahl, and Martin Orzinski. “Pasteurisation Kohlensäurehaltiger Erfrischungsgetränke in PET-Flaschen.” Brauwelt, no. 45 (2006): 1382–88.
ELSA
2006 | Zeitschriftenaufsatz | ELSA-ID: 3536
Schneider, Jan, A.-H. Böttrich, M. Petreck, T. Lange, and H. Wittmann. “Privatbrauerei Iserlohn - Neuverrohrung Eines Gärkellers Bei Laufendem Betrieb : Gesteigerter Automatisierungsgrad.” Brauwelt 146, no. 48–49 (2006): 1499–1500.
ELSA
2005 | Zeitschriftenaufsatz | ELSA-ID: 3446
Schneider, Jan, and Martin Orzinski. “Mechanische Effekte Bei Flaschenreinigungsmaschinen Mit Geradstrahl- Und Drehrohrspritzung : Exemplarische Studie.” Brauindustrie 89, no. 8 (2005): 48–52.
ELSA
2005 | Zeitschriftenaufsatz | ELSA-ID: 3523
Schneider, Jan, Martin Orzinski, and Ingrid Weber. “New Requirements of the Measurements of Permeation Through Plastic Bottles and Closures.” Technical Quarterly & the MBAA Communicator / Master Brewers Association of The Americas 42, no. 4 (2005): 346–52.
ELSA
2005 | Zeitschriftenaufsatz | ELSA-ID: 3532
Schneider, Jan, Christoph Kunzmann, Stefan Schildbach, and Alfons Ahrens. “Wasserrecycling Bei Der Flaschenreinigungsmaschine.” Brauwelt, no. 21 (2005): 624.
ELSA
2005 | Zeitschriftenaufsatz | ELSA-ID: 3533
Schneider, Jan, Gerhard Schröder, Yvonne Kerwitz, Ingrid Weber, and Martin Orzinski. “Wirkung von Additiven Auf Die Chemische Und Tribologische Glaskorrosion Bei Der Reinigung von Glasflaschen.” Brauwelt, no. 51/52 (2005): 1642–50.
ELSA
2005 | Monographie | ELSA-ID: 5495
Fehlhaber, K. , N. Kleer, and F. Kley. Haltbarmachungsverfahren - physikalische Verfahren. Neuauflage 2013. Vol. Kap. V2. Handbuch der Lebensmittelhygiene. Hamburg: Behrs-Verlag, 2005.
ELSA
2004 | Zeitschriftenaufsatz | ELSA-ID: 3403
Schneider, Jan, Martin Orzinski, and Ingrid Weber. “Capabilities in Gas Permeation Measurement .” PET Plant Insider 9, no. 5 (2004): 32–33.
ELSA
2004 | Zeitschriftenaufsatz | ELSA-ID: 3404
Schneider, Jan, Michael Lang, Werner Keyser, and Marc Schreder. “The New Brewhouse at Vereinsbrauerei Apolda.” The New Brewer International 4, no. 2 (2004): 19–22.
ELSA
2004 | Zeitschriftenaufsatz | ELSA-ID: 3405
Schneider, Jan, Michael Lang, Werner Keyser, and Marc Schreder. “Das Neue Sudhaus Der Vereinsbrauerei in Apolda : Technisch-Technologische Abnahme Des Neuen Sudhauses Der Brauerei Apolda.” Brauerei-Forum 19, no. 10 (2004): 254–56.
ELSA