Please note that ELSA no longer supports Internet Explorer versions 8 or 9 (or earlier).
We recommend upgrading to the latest Internet Explorer, Google Chrome, or Firefox.
200 Publikationen
2009 | Kurzbeitrag Konferenz | ELSA-ID: 6128
K. Schwarzer, B. Becker, J. Schneider, and U. Müller, “Die Lemgo D- and z-value Datebase for Food (LDzBase): Ein Werkzeug zur Einführung von minimal processing in der Entkeimung,” presented at the ProcessNet Fachausschuss Lebensmittelverfahrenstechnik, Lausanne, 2009.
ELSA
2009 | Kurzbeitrag Konferenz | ELSA-ID: 6141
K. Schwarzer, B. Becker, J. Schneider, and U. Müller, “Die Lemgo D- and z-value Datebase for Food (LDzBase): Ein Werkzeug zur Einführung von minimal processing in der Entkeimung,” presented at the GDL-Kongress , Lemgo, 2009.
ELSA
2008 | Zeitschriftenaufsatz | ELSA-ID: 3530 |

J. Schneider, I. Weber, and R. Pahl, “Measurement of Water Vapour Ingress in PET Bottles and Correlation with Oxygen and Carbon Dioxide Permeation,” Brewing science, vol. 61, no. 3, pp. 105–112, 2008.
ELSA
| Download (ext.)
2008 | Zeitschriftenaufsatz | ELSA-ID: 3531 |

J. Schneider, R. Pahl, F.-J. Methner, J. Kowalczyk, S. Hausmanns, and A. Radowski, “Study on the Applicability of Isomaltulose (PalatinoseTM ) in Beer and Beer Specialties,” Brewing science, vol. 61, no. 2, pp. 49–55, 2008.
ELSA
| Download (ext.)
2007 | Zeitschriftenaufsatz | ELSA-ID: 3529 |

J. Schneider, M. Orzinski, and W. Hunger, “Determination of oxygen ingress and carbon dioxide loss through plastic bottles using permeation simulation with hydrogen,” BrewingScience , vol. 60, no. 3/4, pp. 55–59, 2007.
ELSA
| Download (ext.)
2006 | Zeitschriftenaufsatz | ELSA-ID: 3409
J. Schneider, M. Krottenthaler, W. Beck, and H. Weisser, “Study on the Membrane Filtration of Mash with Particular Respect to the Qualityof Wort and Beer,” Journal of the Institute of Brewing, vol. 111, no. 4, pp. 380–387, 2006.
ELSA
2006 | Zeitschriftenaufsatz | ELSA-ID: 3410
J. Schneider, M. Orzinski, F. W. Embs, K. Fritsch, and I. Weber, “Monolayer-Barriere-Blend-PET-Flaschen : Untersuchung zur Eignung für die Bierabfüllung,” Brauindustrie, no. 11, pp. 50–57, 2006.
ELSA
2006 | Zeitschriftenaufsatz | ELSA-ID: 3445
J. Schneider, G. Schröder, Y. Kerwitz, I. Weber, and M. Orzinski, “Effect of additives on chemical and tribological glass corrosion in washing of glass bottles,” Brauwelt international, no. 4, pp. 218–222, 2006.
ELSA
2006 | Zeitungsartikel | ELSA-ID: 3520
J. Schneider, “Bier aus einer Plastikflasche? : Das Interwiev mit Prof. Dr. Jan Schneider, Getränketechnologe an der Fachhochschule,” Lippische Landeszeitung, no. 288, 2006.
ELSA
2006 | Monographie | ELSA-ID: 3534
J. Schneider and H.-J. Manger, Kälteanlagen in der Brau- und Malzindustrie, 1. Berlin: VLB, 2006.
ELSA
2006 | Zeitschriftenaufsatz | ELSA-ID: 3535
J. Schneider, A. Kasprzyk, R. Pahl, and M. Orzinski, “Pasteurisation kohlensäurehaltiger Erfrischungsgetränke in PET-Flaschen,” Brauwelt, no. 45, pp. 1382–1388, 2006.
ELSA
2006 | Zeitschriftenaufsatz | ELSA-ID: 3536
J. Schneider, A.-H. Böttrich, M. Petreck, T. Lange, and H. Wittmann, “Privatbrauerei Iserlohn - Neuverrohrung eines Gärkellers bei laufendem Betrieb : Gesteigerter Automatisierungsgrad,” Brauwelt, vol. 146, no. 48–49, pp. 1499–1500, 2006.
ELSA
2005 | Zeitschriftenaufsatz | ELSA-ID: 3446
J. Schneider and M. Orzinski, “Mechanische Effekte bei Flaschenreinigungsmaschinen mit Geradstrahl- und Drehrohrspritzung : Exemplarische Studie,” Brauindustrie, vol. 89, no. 8, pp. 48–52, 2005.
ELSA
2005 | Zeitschriftenaufsatz | ELSA-ID: 3523
J. Schneider, M. Orzinski, and I. Weber, “New Requirements of the Measurements of Permeation Through Plastic Bottles and Closures,” Technical quarterly & the MBAA communicator / Master Brewers Association of The Americas, vol. 42, no. 4, pp. 346–352, 2005.
ELSA
2005 | Zeitschriftenaufsatz | ELSA-ID: 3532
J. Schneider, C. Kunzmann, S. Schildbach, and A. Ahrens, “Wasserrecycling bei der Flaschenreinigungsmaschine,” Brauwelt, no. 21, p. 624, 2005.
ELSA
2005 | Zeitschriftenaufsatz | ELSA-ID: 3533
J. Schneider, G. Schröder, Y. Kerwitz, I. Weber, and M. Orzinski, “Wirkung von Additiven auf die chemische und tribologische Glaskorrosion bei der Reinigung von Glasflaschen,” Brauwelt, no. 51/52, pp. 1642–1650, 2005.
ELSA
2005 | Monographie | ELSA-ID: 5495
K. Fehlhaber, N. Kleer, and F. Kley, Haltbarmachungsverfahren - physikalische Verfahren, Neuauflage 2013., vol. Kap. V2. Hamburg: Behrs-Verlag, 2005.
ELSA
2004 | Zeitschriftenaufsatz | ELSA-ID: 2451
J. Schneider, J. Götz, P. Först, and H. Weisser, “A Comparative Nuclear Magnetic Resonance and Rheological Study on Mash and Spent Grain Suspensions, Worts, and Carbohydrate Solutions,” Journal of American Society of Brewing Cheemists, vol. 61, no. 1, pp. 37–47, 2004.
ELSA
2004 | Zeitschriftenaufsatz | ELSA-ID: 3403
J. Schneider, M. Orzinski, and I. Weber, “Capabilities in gas Permeation Measurement ,” PET plant insider, vol. 9, no. 5, pp. 32–33, 2004.
ELSA
2004 | Zeitschriftenaufsatz | ELSA-ID: 3404
J. Schneider, M. Lang, W. Keyser, and M. Schreder, “The new brewhouse at Vereinsbrauerei Apolda,” The new brewer international, vol. 4, no. 2, pp. 19–22, 2004.
ELSA