13 Publikationen
2019 | Konferenz - Beitrag | ELSA-ID: 5467
J. Huchtmann, S. Rossmann, V. Kindsvater, V. P. Eckel, F. Jakob, and J. Schneider, “Microbial exopolysaccharides as an alternative for declarable thickeners,” presented at the 37th European Brewery Convention 2019, Antwerpen, 2019.
ELSA
2018 | Kurzbeitrag Konferenz | ELSA-ID: 5638
J. Huchtmann, S. Rossmann, V. Kindsvater, V. Eckel, F. Jakob, and J. Schneider, “Microbial exopolysaccharides as an alternative for declarable thickeners,” presented at the GDL Kongress, Bremerhafen, 2018.
ELSA
2018 | Kurzbeitrag Konferenz | ELSA-ID: 5641
U. Müller, S. Rossmann, C. Merck, and J. Schneider, “DIRECT HOMOGENIZATION OF BEVERAGE EMULSIONS WITH THE INNOVATIVE COUNTERFLOW INJECTION PROCESS,” presented at the 2nd East African Conference on Food Science and Technology, Kigali/ Rwanda, 2018.
ELSA
2018 | Kurzbeitrag Konferenz | ELSA-ID: 5645
S. Rossmann, J. Schneider, and U. Müller, “Direct homogenization of beverage emulsions with the innovative counterflow injection (CFI) process,” presented at the 8th International Conference on „Quality and Safety in Food Production Chain“, Wroclaw/Poland, 2018.
ELSA
2018 | Kurzbeitrag Konferenz | ELSA-ID: 5646
J. Huchtmann, S. Rossmann, V. Kindsvater, V. P. L. Eckel, F. Jakob, and J. Schneider, “Microbial exopolysaccharides as an alternative for declarable thickeners,” presented at the 8th International Conference on „Quality and Safety in Food Production Chain“, Wroclaw/Poland, 2018.
ELSA
2018 | Kurzbeitrag Konferenz | ELSA-ID: 5659
M. Pröpper, S. Rossmann, and U. Müller, “Beitrag zur Aufklärung der Homogenisierung von Getränkeemulsionen mittels Gegenstrominjektion durch dynamische Grenzflächenspannungsmessungen,” presented at the ProcessNet-Fachgruppe Lebensmittelverfahrenstechnik, Berlin, 2018.
ELSA
2017 | Konferenz - Beitrag | ELSA-ID: 5574
S. Rossmann, V. Wolff, U. Müller, and J. Schneider, “Einfluss forcierter Lagerbedingungen auf die physikalische Alterung von Getränkeemulsionen,” presented at the ProcessNet-Jahrestagung Lebensmittelverfahrenstechnik, Bruchsal, 2017.
ELSA
2017 | Zeitschriftenaufsatz | ELSA-ID: 5575 |

S. Rossmann, V. Wolff, U. Müller, and J. Schneider, “Impact of Accelerated Shelf-life Tests on Physical Stability of Beverages Based on Weighted Orange Oil Emulsions,” BrewingScience , vol. 70, no. 1–2, pp. 31–38, 2017.
ELSA
| Download (ext.)
2017 | Konferenz - Beitrag | ELSA-ID: 5578
S. Rossmann, V. Wolff, U. Müller, and J. Schneider, “Comparative study of accelerated shelf-life tests on physical ageing of beverages containing weighted flavor emulsions,” presented at the 36th EBC Congress, Ljubljan (Slovenia, 2017.
ELSA
2016 | Konferenz - Beitrag | ELSA-ID: 5519
S. Rossmann, C. Merck, J. Schneider, U. Müller, and R. Kohlus, “Herstellung von Getränkeemulsionen mit dem innovativen Gegenstrominjektionsverfahren,” presented at the ProcessNet-Jahrestagung Lebensmittelverfahrenstechnik, Erlangen, 2016.
ELSA
2016 | Konferenz - Beitrag | ELSA-ID: 5528
S. Rossmann, C. Merck, R. Kohlus, J. Schneider, and U. Müller, “Einfluss der Prozessparametrierung auf die Qualität von Getränkeemulsionen beim Gegenstrominjektionsverfahren,” presented at the GDL-Kongress Lebensmitteltechnologie, Lemgo, 2016.
ELSA
2016 | Konferenz - Beitrag | ELSA-ID: 5550
S. Rossmann, J. Schneider, U. Müller, and R. Kohlus, “Direct homogenization of beverage emulsions with the innovative counterflow injection process,” in Annual Meeting des American Institute of Chemical Engineers (AIChE), Posterbeitrag, San Francisco, 13.-18.11.2016, San Francisco, 2016.
ELSA
2015 | Konferenz - Beitrag | ELSA-ID: 5562
T. Kothe, A. Wiens, A. Kracht, M. Kaetzel, S. Rossmann, and J. Rabenhorst, “Characterization and Optimization of the Enzymatic Hydrolysis of Different Citrus Peel (Orange) Qualities.,” presented at the 10th European Congress of Chemical Engineering (Posterbeitrag), Nice (Frankreich), 2015.
ELSA
Suche
Publikationen filtern
Darstellung / Sortierung
Export / Einbettung
13 Publikationen
2019 | Konferenz - Beitrag | ELSA-ID: 5467
J. Huchtmann, S. Rossmann, V. Kindsvater, V. P. Eckel, F. Jakob, and J. Schneider, “Microbial exopolysaccharides as an alternative for declarable thickeners,” presented at the 37th European Brewery Convention 2019, Antwerpen, 2019.
ELSA
2018 | Kurzbeitrag Konferenz | ELSA-ID: 5638
J. Huchtmann, S. Rossmann, V. Kindsvater, V. Eckel, F. Jakob, and J. Schneider, “Microbial exopolysaccharides as an alternative for declarable thickeners,” presented at the GDL Kongress, Bremerhafen, 2018.
ELSA
2018 | Kurzbeitrag Konferenz | ELSA-ID: 5641
U. Müller, S. Rossmann, C. Merck, and J. Schneider, “DIRECT HOMOGENIZATION OF BEVERAGE EMULSIONS WITH THE INNOVATIVE COUNTERFLOW INJECTION PROCESS,” presented at the 2nd East African Conference on Food Science and Technology, Kigali/ Rwanda, 2018.
ELSA
2018 | Kurzbeitrag Konferenz | ELSA-ID: 5645
S. Rossmann, J. Schneider, and U. Müller, “Direct homogenization of beverage emulsions with the innovative counterflow injection (CFI) process,” presented at the 8th International Conference on „Quality and Safety in Food Production Chain“, Wroclaw/Poland, 2018.
ELSA
2018 | Kurzbeitrag Konferenz | ELSA-ID: 5646
J. Huchtmann, S. Rossmann, V. Kindsvater, V. P. L. Eckel, F. Jakob, and J. Schneider, “Microbial exopolysaccharides as an alternative for declarable thickeners,” presented at the 8th International Conference on „Quality and Safety in Food Production Chain“, Wroclaw/Poland, 2018.
ELSA
2018 | Kurzbeitrag Konferenz | ELSA-ID: 5659
M. Pröpper, S. Rossmann, and U. Müller, “Beitrag zur Aufklärung der Homogenisierung von Getränkeemulsionen mittels Gegenstrominjektion durch dynamische Grenzflächenspannungsmessungen,” presented at the ProcessNet-Fachgruppe Lebensmittelverfahrenstechnik, Berlin, 2018.
ELSA
2017 | Konferenz - Beitrag | ELSA-ID: 5574
S. Rossmann, V. Wolff, U. Müller, and J. Schneider, “Einfluss forcierter Lagerbedingungen auf die physikalische Alterung von Getränkeemulsionen,” presented at the ProcessNet-Jahrestagung Lebensmittelverfahrenstechnik, Bruchsal, 2017.
ELSA
2017 | Zeitschriftenaufsatz | ELSA-ID: 5575 |

S. Rossmann, V. Wolff, U. Müller, and J. Schneider, “Impact of Accelerated Shelf-life Tests on Physical Stability of Beverages Based on Weighted Orange Oil Emulsions,” BrewingScience , vol. 70, no. 1–2, pp. 31–38, 2017.
ELSA
| Download (ext.)
2017 | Konferenz - Beitrag | ELSA-ID: 5578
S. Rossmann, V. Wolff, U. Müller, and J. Schneider, “Comparative study of accelerated shelf-life tests on physical ageing of beverages containing weighted flavor emulsions,” presented at the 36th EBC Congress, Ljubljan (Slovenia, 2017.
ELSA
2016 | Konferenz - Beitrag | ELSA-ID: 5519
S. Rossmann, C. Merck, J. Schneider, U. Müller, and R. Kohlus, “Herstellung von Getränkeemulsionen mit dem innovativen Gegenstrominjektionsverfahren,” presented at the ProcessNet-Jahrestagung Lebensmittelverfahrenstechnik, Erlangen, 2016.
ELSA
2016 | Konferenz - Beitrag | ELSA-ID: 5528
S. Rossmann, C. Merck, R. Kohlus, J. Schneider, and U. Müller, “Einfluss der Prozessparametrierung auf die Qualität von Getränkeemulsionen beim Gegenstrominjektionsverfahren,” presented at the GDL-Kongress Lebensmitteltechnologie, Lemgo, 2016.
ELSA
2016 | Konferenz - Beitrag | ELSA-ID: 5550
S. Rossmann, J. Schneider, U. Müller, and R. Kohlus, “Direct homogenization of beverage emulsions with the innovative counterflow injection process,” in Annual Meeting des American Institute of Chemical Engineers (AIChE), Posterbeitrag, San Francisco, 13.-18.11.2016, San Francisco, 2016.
ELSA
2015 | Konferenz - Beitrag | ELSA-ID: 5562
T. Kothe, A. Wiens, A. Kracht, M. Kaetzel, S. Rossmann, and J. Rabenhorst, “Characterization and Optimization of the Enzymatic Hydrolysis of Different Citrus Peel (Orange) Qualities.,” presented at the 10th European Congress of Chemical Engineering (Posterbeitrag), Nice (Frankreich), 2015.
ELSA