Please note that ELSA no longer supports Internet Explorer versions 8 or 9 (or earlier).
We recommend upgrading to the latest Internet Explorer, Google Chrome, or Firefox.
1185 Publikationen
2024 | Konferenz - Poster | ELSA-ID: 12147
D. Probst, Innovative Valorization of Oat By-Products. 2024.
ELSA
2024 | Konferenz - Vortrag | ELSA-ID: 12149
S. Struck, Ackerbohnen in glutenfreien Backwaren - Chancen und Herausforderungen. 2024.
ELSA
| Download (ext.)
2024 | Zeitschriftenaufsatz (wiss.) | ELSA-ID: 12254
S. M. Caraballo, S. Trültzsch, S. Struck, and H. Rohm, “Dry fractionation of sunflower press cake as tool to improve its technofunctional properties,” LWT - food science and technology : an official journal of the Swiss Society of Food Science and Technology (SGLWT/SOSSTA) and the International Union of Food Science and Technology (IUFoST), vol. 214, Art. no. 117148, 2024, doi: 10.1016/j.lwt.2024.117148.
ELSA
| DOI
2024 | Konferenz - Poster | ELSA-ID: 12395
C. Müller, J. Alarinta, B. Frahm, and G. Wirtanen, Investigation of microbial spoilage in vegan foods. 2024.
ELSA
2024 | Konferenz - Poster | ELSA-ID: 12396
V. Gassenmeier, G. Campolongo, and B. Frahm, Dissolved Carbon Dioxide in Addition to Dissolved Oxygen for In-situ Monitoring of Hybridoma Cell Culture. 2024.
ELSA
2024 | Konferenz - Poster | ELSA-ID: 12397
A. Blome, M. Luttmann, J. Segermann, M. Jekle, B. Frahm, and U. Müller, Process optimization in baked goods production using inline sensors and objective product evaluation. 2024.
ELSA
2024 | Preprint | ELSA-ID: 12400 |
S. Ramm, U. Odefey, B. Frahm, and M. Pein-Hackelbusch, “Semi-automated vs. manual: Comparative study of cell culture counting methods using validation parameters.” bioRxiv, 2024. doi: 10.1101/2024.05.30.596619.
ELSA
| DOI
| Download (ext.)
2024 | Zeitschriftenaufsatz (wiss.) | ELSA-ID: 12402
P. Kosse, T. Hernández Rodriguez, B. Frahm, M. Lübken, and M. Wichern, “Comparative Analysis of pH Prediction Routines in ADM1 and a Specialized Water Chemistry Simulator,” Chemie Ingenieur Technik, vol. 96, no. 4, pp. 528–534, 2024, doi: 10.1002/cite.202300188.
ELSA
| DOI
| WoS
2024 | Zeitschriftenaufsatz (wiss.) | ELSA-ID: 12784
J. Tholen and M. Upmann, “Contribution of the main contaminating materials during pig slaughter to the microbial numbers on carcasses ,” Letters in Applied Microbiology, vol. 77, no. 12, Art. no. ovae125, 2024, doi: https://doi.org/10.1093/lambio/ovae125.
ELSA
| DOI
| WoS
| PubMed | Europe PMC
2023 | Konferenz - Vortrag | ELSA-ID: 10995
J. Tholen, J. Mohr, M. Bruns, G. Schulze Althoff, and M. Upmann, Auswirkung verschiedener Kontaminationsarten auf den Oberflächenkeimgehalt von Schweineschlachtkörpern.
ELSA
2023 | Konferenz - Vortrag | ELSA-ID: 10998
J. Tholen and M. Upmann, Erfassung von Schlachtkörperkontaminationen mittels Videobildanalyse.
ELSA
2023 | Konferenz - Vortrag | ELSA-ID: 11105
M. Psiuk, P. Wilhelm, U. Müller, and R. Gebhardt, Die Bedeutung der Knäuelbildung bei künstlichen Oligomeren für kinetische Vorgänge wie das Fließen und die Übertragung der Erkenntnisse auf Lebensmittelprozesse. 2023.
ELSA
2023 | Konferenz - Poster | ELSA-ID: 11106
B. Barakat, K. Schwarzer, P. Wilhelm, and U. Müller, Untersuchung des Drüsenschuppenaufschlusses bei Oregano-Pflanzen in Abhängigkeit vom Druck und der Temperatur mittels einer modifizierten Sichtzellen-Apparatur. 2023.
ELSA
2023 | Konferenz - Poster | ELSA-ID: 11107
E. A. Bekonda, B. Barakat, K. Schwarzer, P. Wilhelm, and U. Müller, Untersuchung des Berstverhaltens von Drüsenschuppen der Ätherisch-Ölpflanze Oregano im Unterdruck. 2023.
ELSA
2023 | Konferenz - Vortrag | ELSA-ID: 11109
A. Blome, M. Luttmann, M. Jekle, B. Frahm, and U. Müller, Untersuchung der räumlichen Verteilung von viskoelastischen Kenngrößen während der Weizenteigbereitung. 2023.
ELSA
2023 | Konferenz - Poster | ELSA-ID: 11110
A. Blome, M. Luttmann, J. Segermann, M. Jekle, B. Frahm, and U. Müller, Vorstellung des Projektes „Teig 4.0“ - Prozessoptimierung im Bereich der industriellen Weizenteigverarbeitung. 2023.
ELSA
2023 | Konferenz - Poster | ELSA-ID: 11378
V. Gassenmeier, G. Campolongo, and B. Frahm, Real-time Monitoring of DCO2 in addition to DO.
ELSA
2023 | Konferenz - Poster | ELSA-ID: 11381
T. Hernández Rodriguez, S. Ramm, M. Lange-Hegermann, and B. Frahm, A systematic, model-based workflow for risk-based decision making in upstream development. DECHEMA e.V.
ELSA
2023 | Konferenz - Poster | ELSA-ID: 11382 |
V. Gassenmeier, F. Kuhfuß, S. Deppe, G. Ifrim, T. Hernández Rodriguez, and B. Frahm, View on a mechanistic model of Chlorella vulgaris in shake flasks.
ELSA
| Download (ext.)
2023 | Konferenz - Vortrag | ELSA-ID: 11383
T. Hernández Rodriguez, C. Posch, R. Pörtner, M. Lange-Hegermann, F. M. Wurm, and B. Frahm, Model-assisted design strategies for bioprocesses – Advanced statistical methods in industrial upstream cell culture. DECHEMA e.V., 2023.
ELSA