Please note that ELSA no longer supports Internet Explorer versions 8 or 9 (or earlier).
We recommend upgrading to the latest Internet Explorer, Google Chrome, or Firefox.
1179 Publikationen
2025 | Zeitschriftenaufsatz (wiss.) | ELSA-ID: 13084
L. Katsch, I. Weishaupt, M. Sokolowsky, B. R. Gibson, and J. Schneider, “Impact of equivalent sterilization processes with different time- temperature combinations on the chemical, physical and sensory properties of carrot juice,” European Food Research and Technology, 2025, doi: https://doi.org/10.1007/s00217-025-04860-5.
ELSA
| DOI
2025 | Konferenz - Poster | ELSA-ID: 13094
L. Katsch, A. Steinmetzler, M. Sokolowsky, and J. Schneider, Haltbarkeitsvoraussage von Orangensaft: Chemische, physikalische und sensorische Effekte während beschleunigter Haltbarkeitstests.
ELSA
2025 | Zeitschriftenaufsatz (wiss.) | ELSA-ID: 13101
E. Bolmanis, S. Uhlendorff, M. Pein-Hackelbusch, V. Galvanauskas, and O. Grigs, “Anomaly detection and removal strategies for in-line permittivity sensor signal used in bioprocesses,” Frontiers in Bioengineering and Biotechnology, vol. 13, Art. no. 1609369, 2025, doi: 10.3389/fbioe.2025.1609369.
ELSA
| Dateien verfügbar
| DOI
2025 | Zeitschriftenaufsatz (wiss.) | ELSA-ID: 12286 |

S. Wittland et al., “Allulose as novel ingredient for improving freshness of yeast-made bakery products,” LWT - Food Science and Technology, vol. 216, Art. no. 117269, 2025, doi: https://doi.org/10.1016/j.lwt.2024.117269.
ELSA
| DOI
| Download (ext.)
| WoS
2025 | Konferenz - Vortrag | ELSA-ID: 12702
S. Struck, Pumpkin seed press cake a valuable source of protein. 2025.
ELSA
2025 | Zeitschriftenaufsatz (wiss.) | ELSA-ID: 12781 |

N. Märkle, G. Warnke, and M. Pein-Hackelbusch, “An iterative process and mixture design approach for dry granulated ternary blends of filler-binders,” International Journal of Pharmaceutics: X, vol. 9, Art. no. 100331, 2025, doi: 10.1016/j.ijpx.2025.100331.
ELSA
| DOI
| Download (ext.)
| PubMed | Europe PMC
2025 | Zeitschriftenaufsatz (wiss.) | ELSA-ID: 12871
H. Rohm et al., “Sensory Properties of Fermented Blends of Sunflower Press Cake and Whey,” Foods : open access journal, vol. 14, no. 9, Art. no. 1489, 2025, doi: 10.3390/foods14091489.
ELSA
| DOI
2025 | Zeitschriftenaufsatz (wiss.) | ELSA-ID: 12981
L. Wolf et al., “Impact of various husbandry environments on animal health, eggshell hygiene and performance of Japanese quail layers (Coturnix japonica domestica),” European poultry science : EPS = Archiv für Geflügelkunde, vol. 89, no. 1–2, Art. no. 100004, 2025, doi: 10.1016/j.eups.2025.100004.
ELSA
| DOI
2025 | Konferenz - Vortrag | ELSA-ID: 13163
S. Struck, Funktionalität von Proteinen in der Verarbeitung und Anwendung in Lebensmitteln – Besonderheiten von Hanfproteinen. 2025.
ELSA
2024 | Konferenz - Poster | ELSA-ID: 10957
L. Reinhardt et al., Mycelium-based materials from residues of the regional wood industry.
ELSA
2024 | Konferenz - Vortrag | ELSA-ID: 10996
J. Tholen, M. Zimmermann, G. Schulze Althoff, and M. Upmann, Dekontamination von Schweineschlachtkörpern mittels Vakuum-Dampf-Behandlung.
ELSA
2024 | Konferenz - Vortrag | ELSA-ID: 10997
J. Tholen, G. Schulze Althoff, and M. Upmann, Künstliche Intelligenz in der Fleischhygiene - Entwicklung eines Detektionssystems für Kontaminationen mit Kamerasystemen.
ELSA
2024 | Konferenz - Poster | ELSA-ID: 11108
P. Wilhelm, U. Müller, and R. Gebhardt, Rheologische Modelle – ein Beitrag für die systematische Entwicklung von Fleischersatzprodukten? 2024.
ELSA
2024 | Konferenz - Poster | ELSA-ID: 11180
R. Ibrahem, B. Barakat, E. A. Bekonda, K. Schwarzer, P. Wilhelm, and U. Müller, Messung des Öl-Drüsenschuppenaufschlusses von Thymian und Vergleich der Ergebnisse mit denen von Oregano. Verein für Arznei- und Gewürzpflanzen SALUPLANTA e.V. , 2024. doi: 10.5073/20240131-085854-0 .
ELSA
| DOI
2024 | Konferenz - Poster | ELSA-ID: 11181
R. Ibrahem, B. Barakat, E. A. Bekonda, K. Schwarzer, P. Wilhelm, and U. Müller, Messung des Öl-Drüsenschuppenaufschlusses von Thymian und Vergleich der Ergebnisse mit denen von Oregano. 2024.
ELSA
2024 | Konferenz - Vortrag | ELSA-ID: 11182
M. Al Krad, D. Liphardt, K. Schwarzer, P. Wilhelm, and U. Müller, Feststellung von Ätherisch-Ölverlusten bei der Wasserdampfdestillation durch Adsorption an Apparatewandungen. 2024.
ELSA
2024 | Konferenz - Poster | ELSA-ID: 11537
L. Katsch, M. Trilling-Haasler, A. Fahmi, M. Pein-Hackelbusch, and J. Schneider, Determination and prediction of the recycled polyethylene terephthalate content in preforms for the production of beverage bottles. 2024.
ELSA
2024 | Konferenz - Poster | ELSA-ID: 11605
M. Trilling-Haasler, J. Tebbe, M. Lange-Hegermann, and J. Schneider, Yeast filtration with rotating membrane filtration – a new approach for an economical recovery of beer form surplus yeast . 2024.
ELSA
2024 | Konferenz - Poster | ELSA-ID: 11607
J. Nolte, L. Hense, I. Weishaupt, and J. Schneider, How do you turn a shotgun into a precision rifle - significant heat savings through the use of kinetic laboratory data (D/z values) in large-scale pasteurization. 2024.
ELSA
2024 | Konferenz - Poster | ELSA-ID: 11608
M. Trilling-Haasler, S.-E. Jürgensmeier, and J. Schneider, Influence of osmotic pressure induced yeast particle size on the rheological properties of beer-yeast-suspensions. 2024.
ELSA