Please note that ELSA no longer supports Internet Explorer versions 8 or 9 (or earlier).
We recommend upgrading to the latest Internet Explorer, Google Chrome, or Firefox.
1151 Publikationen
2025 | Zeitschriftenaufsatz (wiss.) | ELSA-ID: 12871
H. Rohm et al., “Sensory Properties of Fermented Blends of Sunflower Press Cake and Whey,” Foods : open access journal, vol. 14, no. 9, Art. no. 1489, 2025, doi: 10.3390/foods14091489.
ELSA
| DOI
2025 | Zeitschriftenaufsatz (wiss.) | ELSA-ID: 12286 |

S. Wittland et al., “Allulose as novel ingredient for improving freshness of yeast-made bakery products,” LWT - Food Science and Technology, vol. 216, Art. no. 117269, 2025, doi: https://doi.org/10.1016/j.lwt.2024.117269.
ELSA
| DOI
| Download (ext.)
| WoS
2025 | Konferenz - Vortrag | ELSA-ID: 12702
S. Struck, Pumpkin seed press cake a valuable source of protein. 2025.
ELSA
2025 | Zeitschriftenaufsatz (wiss.) | ELSA-ID: 12781 |

N. Märkle, G. Warnke, and M. Pein-Hackelbusch, “An iterative process and mixture design approach for dry granulated ternary blends of filler-binders,” International Journal of Pharmaceutics: X, vol. 9, Art. no. 100331, 2025, doi: 10.1016/j.ijpx.2025.100331.
ELSA
| DOI
| Download (ext.)
| PubMed | Europe PMC
2025 | Zeitschriftenaufsatz (wiss.) | ELSA-ID: 12981
L. Wolf et al., “Impact of various husbandry environments on animal health, eggshell hygiene and performance of Japanese quail layers (Coturnix japonica domestica),” European poultry science : EPS = Archiv für Geflügelkunde, vol. 89, no. 1–2, Art. no. 100004, 2025, doi: 10.1016/j.eups.2025.100004.
ELSA
| DOI
2024 | Konferenz - Poster | ELSA-ID: 11180
R. Ibrahem, B. Barakat, E. A. Bekonda, K. Schwarzer, P. Wilhelm, and U. Müller, Messung des Öl-Drüsenschuppenaufschlusses von Thymian und Vergleich der Ergebnisse mit denen von Oregano. Verein für Arznei- und Gewürzpflanzen SALUPLANTA e.V. , 2024. doi: 10.5073/20240131-085854-0 .
ELSA
| DOI
2024 | Konferenz - Poster | ELSA-ID: 11181
R. Ibrahem, B. Barakat, E. A. Bekonda, K. Schwarzer, P. Wilhelm, and U. Müller, Messung des Öl-Drüsenschuppenaufschlusses von Thymian und Vergleich der Ergebnisse mit denen von Oregano. 2024.
ELSA
2024 | Konferenz - Vortrag | ELSA-ID: 11182
M. Al Krad, D. Liphardt, K. Schwarzer, P. Wilhelm, and U. Müller, Feststellung von Ätherisch-Ölverlusten bei der Wasserdampfdestillation durch Adsorption an Apparatewandungen. 2024.
ELSA
2024 | Konferenz - Poster | ELSA-ID: 11537
L. Katsch, M. Trilling-Haasler, A. Fahmi, M. Pein-Hackelbusch, and J. Schneider, Determination and prediction of the recycled polyethylene terephthalate content in preforms for the production of beverage bottles. 2024.
ELSA
2024 | Zeitschriftenaufsatz (wiss.) | ELSA-ID: 11891 |

S. Morejon Caraballo, S. V. Fischer, K. Masztalerz, K. Lech, H. Rohm, and S. Struck, “Low moisture texturised protein from sunflower press cake,” International journal of food science & technology, 2024, doi: https://doi.org/10.1111/ijfs.17513.
ELSA
| DOI
| Download (ext.)
2024 | Zeitschriftenaufsatz | ELSA-ID: 11909
J. Tholen, M. Bruns, and M. Upmann, “Einfluss der Automatisierung des Enddarmbohrers auf den dorsalen Kontaminationsanteil bei der Schweineschlachtung,” Rundschau für Fleischhygiene und Lebensmittelüberwachung (RFL), vol. 76, no. 9, pp. 302–304, 2024.
ELSA
2024 | Zeitschriftenaufsatz | ELSA-ID: 11910
M. Upmann and G. Weyland, “Was ist erlaubt, was verboten? 19. Lemgoer Lebensmittelrechtstagung Fleisch + Feinkost - 1. Teil,” Fleischwirtschaft, vol. 104, no. 9, pp. 14–21, 2024.
ELSA
2024 | Zeitschriftenaufsatz (wiss.) | ELSA-ID: 11911
J. Tholen, J. Große-Kleimann, G. Schulze Althoff, L. Kreienbrock, and M. Upmann, “Ausdehnung und Lokalisationen diverser Kontaminationsarten auf industriell geschlachteten Schweinekörpern,” Fleischwirtschaft, vol. 104, no. 4, pp. 71–76, 2024.
ELSA
| Download (ext.)
2024 | Zeitschriftenaufsatz (wiss.) | ELSA-ID: 11912
J. Tholen and M. Upmann, “Einfluss eines Hygiene-Rückmeldesystems während der Schweineschlachtung auf die Häufigkeit auftretender Schlachtkörperverunreinigungen,” Journal of Food Safety and Food Quality, vol. 75, no. 6, pp. 156–160, 2024, doi: 10.53194/0003-925X-75-156.
ELSA
| DOI
| WoS
2024 | Konferenz - Vortrag | ELSA-ID: 11978
A. Gossen et al., FoodLifeTimeTracking: Datengetriebene dynamische Haltbarkeitsvorhersage von Erfrischungsgetränken. 2024.
ELSA
2024 | Konferenz - Poster | ELSA-ID: 11981
L. Katsch, A. Gossen, M. Bator, and J. Schneider, Shelf life prediction of beverage bases with multivariate accelerated shelf life testing. 2024.
ELSA
2024 | Zeitschriftenaufsatz | ELSA-ID: 11982
J. Tholen, J. Gohe, H. Dörksen, T. Kiesel, and M. Upmann, “Tenderness prediction for beef using novel datea analysis methods based on system dynamic and acoustic signals,” Food Physics, no. 1, Art. no. 100017, 2024, doi: 10.1016/j.foodp.2024.100017.
ELSA
| DOI
2024 | Konferenz - Vortrag | ELSA-ID: 11990
S. Struck, Proteinbasierte Lebensmittel: Synergien zwischen pflanzlichen und tierischen Proteinen in Forschung und Lehre. 2024.
ELSA
2024 | Konferenz - Poster | ELSA-ID: 11991
S. Morejón Caraballo, S. Trültzsch, H. Rohm, and S. Struck, Trockenfraktionierung von Sonnenblumenpresskuchen zur Proteinanreicherung. 2024.
ELSA
2024 | Konferenz - Vortrag | ELSA-ID: 11992
S. Morejón Caraballo, H. Rohm, and S. Struck, Aufwertung von Nebenprodukten der Öl- und Käseherstellung mittels Fermentation. 2024.
ELSA