15 Publikationen

Alle markieren

[15]
2025 | Zeitschriftenaufsatz | ELSA-ID: 12876
Weishaupt, Imke ; Katsch, Linda ; Sokolowsky, Martina ; Schneider, Jan: Comparative study on the effect of mild temperature conditions in fractionated sterilization of carrot juice on microbiological stability and sensory properties. In: Brewing science : the scientific organ of the Weihenstephan Scientific Centre of the TU Munich, of Versuchs- and Lehranstalt für Brauerei in Berlin (VLB), of the Scientific Station for Breweries in Munich, of the Veritas laboratory in Zurich, of Doemens wba-Technikum Gmbh in Graefelfing/Munich = Monatsschrift für Brauwissenschaft Bd. 78. Nürnberg, Fachverlag Hans Carl GmbH (2025), Nr. 3/4, S. 17–26
ELSA | DOI | Download (ext.)
 
[14]
2024 | Konferenz - Poster | ELSA-ID: 11607
Nolte, Jannik ; Hense, Ludger ; Weishaupt, Imke ; Schneider, Jan: How do you turn a shotgun into a precision rifle - significant heat savings through the use of kinetic laboratory data (D/z values) in large-scale pasteurization, 2024
ELSA
 
[13]
2022 | Konferenz - Vortrag | ELSA-ID: 7917
Gossen, Arthur ; Schwarzer, Knut ; Weishaupt, Imke ; Sürmeli, Baris Gün ; Schneider, Jan: Flash Pasteurization with product and process monitoring using inline near infrared spectroscopy, 2022
ELSA
 
[12]
2022 | Konferenz - Poster | ELSA-ID: 8446
Gossen, Arthur ; Schwarzer, Knut ; Sürmeli, Baris Gün ; Weishaupt, Imke ; Schneider, Jan: Smart Pasteurization Pilot Plant - a new approach with inline sensors towards a precise and gentle flash pasteurization, 2022
ELSA
 
[11]
2022 | Konferenz - Vortrag | ELSA-ID: 8450
Schwarzer, Knut ; Weishaupt, Imke ; Gossen, Arthur ; Sürmeli, Baris Gün ; Schneider, Jan: Smart Pasteurization - Eine neuartige, autonome Regelung für eine Kurzzeiterhitzung, 2022
ELSA
 
[10]
2022 | Zeitschriftenaufsatz | ELSA-ID: 7090 | OA
Weishaupt, Imke ; Neubauer, Peter ; Schneider, Jan: Approach to an inline monitoring of the heat impact in a high temperature short time treatment (HTST) of juice with the help of a chemical marker. In: Brewing science Bd. 75, Carl (2022), Nr. 1/2, S. 1–8
ELSA | DOI | Download (ext.) | WoS
 
[9]
2022 | Zeitschriftenaufsatz | ELSA-ID: 5425
Weishaupt, Imke ; Neubauer, Peter ; Schneider, Jan: Near-infrared spectroscopy for the inline classification and characterization of fruit juices for a product-customized flash pasteurization. In: Food Science & Nutrition Bd. 10, Wiley (2022), Nr. 3, S. 800–812
ELSA | DOI | WoS | PubMed | Europe PMC
 
[8]
2021 | Zeitschriftenaufsatz | ELSA-ID: 6839
Sürmeli, Baris Gün ; Weishaupt, Imke ; Schwarzer, Knut ; Moriz, Natalia ; Schneider, Jan: Heat impact control in flash pasteurization by estimation of applied pasteurization units using near infrared spectroscopy. In: Journal of Near Infrared Spectroscopy Bd. 29, Sage Publishing (2021), Nr. 6, S. 339–351
ELSA | DOI | WoS
 
[7]
2020 | Zeitschriftenaufsatz | ELSA-ID: 5424
Weishaupt, Imke ; Zimmer, Manuel ; Neubauer, Peter ; Schneider, Jan: Model based optimization of transflection near infrared spectroscopy as a process analytical tool in a continuous flash pasteurizer. In: Journal of Food Science Bd. 85 (2020), Nr. 7, S. 2020–2031
ELSA | DOI | WoS | PubMed | Europe PMC
 
[6]
2019 | Kurzbeitrag Konferenz | ELSA-ID: 5437
Schwarzer, Knut ; Katsch, Linda ; Weishaupt, Imke ; Schneider, Jan: Cyberphysisches System zur thermischen Entkeimung von Getränken. In: , 2019
ELSA
 
[5]
2019 | Kurzbeitrag Konferenz | ELSA-ID: 5465
Schneider, Jan ; Weishaupt, Imke ; Schwarzer, Knut ; Katsch, Linda: Cyberphysisches System zur thermischen Entkeimung von Getränken. In: , 2019
ELSA
 
[4]
2019 | Kurzbeitrag Konferenz | ELSA-ID: 5469
Weishaupt, Imke ; Zimmer, Manuel ; Schneider, Jan: Gentle Flash Pasteurization of Fruit Juices through Product Identification and Characterization using Near-Infrared Spectroscopy as Inline Analytical Method. In: , 2019
ELSA
 
[3]
2019 | Kurzbeitrag Konferenz | ELSA-ID: 5473
Sürmeli, Baris Gün ; Weishaupt, Imke ; Schwarzer, Knut ; Schneider, Jan: Beverage Classification Using Linear Discriminant Analysis with Covariance Matrix Shrinkage. In: , 2019
ELSA
 
[2]
2019 | Kurzbeitrag Konferenz | ELSA-ID: 5475
Schneider, Jan ; Conradi, Florian ; Wefing, Patrick ; Weishaupt, Imke ; Zimmer, Manuel ; Schwarzer, Knut: Muss man die Aufheizzonen einer KZE in die PE-Berechnung einbeziehen? In: , 2019
ELSA
 
[1]
2019 | Kurzbeitrag Konferenz | ELSA-ID: 5476
Schneider, Jan ; Zimmer, Manuel ; Weishaupt, Imke ; Schattenberg, Britta ; Conradi, Florian ; Schwarzer, Knut: Lebensmittelverschwendung – Welchen Beitrag kann die Digitalisierung leisten? . In: , 2019
ELSA
 

Suche

Publikationen filtern

Darstellung / Sortierung

Zitationsstil: Din 1505-2

Export / Einbettung

15 Publikationen

Alle markieren

[15]
2025 | Zeitschriftenaufsatz | ELSA-ID: 12876
Weishaupt, Imke ; Katsch, Linda ; Sokolowsky, Martina ; Schneider, Jan: Comparative study on the effect of mild temperature conditions in fractionated sterilization of carrot juice on microbiological stability and sensory properties. In: Brewing science : the scientific organ of the Weihenstephan Scientific Centre of the TU Munich, of Versuchs- and Lehranstalt für Brauerei in Berlin (VLB), of the Scientific Station for Breweries in Munich, of the Veritas laboratory in Zurich, of Doemens wba-Technikum Gmbh in Graefelfing/Munich = Monatsschrift für Brauwissenschaft Bd. 78. Nürnberg, Fachverlag Hans Carl GmbH (2025), Nr. 3/4, S. 17–26
ELSA | DOI | Download (ext.)
 
[14]
2024 | Konferenz - Poster | ELSA-ID: 11607
Nolte, Jannik ; Hense, Ludger ; Weishaupt, Imke ; Schneider, Jan: How do you turn a shotgun into a precision rifle - significant heat savings through the use of kinetic laboratory data (D/z values) in large-scale pasteurization, 2024
ELSA
 
[13]
2022 | Konferenz - Vortrag | ELSA-ID: 7917
Gossen, Arthur ; Schwarzer, Knut ; Weishaupt, Imke ; Sürmeli, Baris Gün ; Schneider, Jan: Flash Pasteurization with product and process monitoring using inline near infrared spectroscopy, 2022
ELSA
 
[12]
2022 | Konferenz - Poster | ELSA-ID: 8446
Gossen, Arthur ; Schwarzer, Knut ; Sürmeli, Baris Gün ; Weishaupt, Imke ; Schneider, Jan: Smart Pasteurization Pilot Plant - a new approach with inline sensors towards a precise and gentle flash pasteurization, 2022
ELSA
 
[11]
2022 | Konferenz - Vortrag | ELSA-ID: 8450
Schwarzer, Knut ; Weishaupt, Imke ; Gossen, Arthur ; Sürmeli, Baris Gün ; Schneider, Jan: Smart Pasteurization - Eine neuartige, autonome Regelung für eine Kurzzeiterhitzung, 2022
ELSA
 
[10]
2022 | Zeitschriftenaufsatz | ELSA-ID: 7090 | OA
Weishaupt, Imke ; Neubauer, Peter ; Schneider, Jan: Approach to an inline monitoring of the heat impact in a high temperature short time treatment (HTST) of juice with the help of a chemical marker. In: Brewing science Bd. 75, Carl (2022), Nr. 1/2, S. 1–8
ELSA | DOI | Download (ext.) | WoS
 
[9]
2022 | Zeitschriftenaufsatz | ELSA-ID: 5425
Weishaupt, Imke ; Neubauer, Peter ; Schneider, Jan: Near-infrared spectroscopy for the inline classification and characterization of fruit juices for a product-customized flash pasteurization. In: Food Science & Nutrition Bd. 10, Wiley (2022), Nr. 3, S. 800–812
ELSA | DOI | WoS | PubMed | Europe PMC
 
[8]
2021 | Zeitschriftenaufsatz | ELSA-ID: 6839
Sürmeli, Baris Gün ; Weishaupt, Imke ; Schwarzer, Knut ; Moriz, Natalia ; Schneider, Jan: Heat impact control in flash pasteurization by estimation of applied pasteurization units using near infrared spectroscopy. In: Journal of Near Infrared Spectroscopy Bd. 29, Sage Publishing (2021), Nr. 6, S. 339–351
ELSA | DOI | WoS
 
[7]
2020 | Zeitschriftenaufsatz | ELSA-ID: 5424
Weishaupt, Imke ; Zimmer, Manuel ; Neubauer, Peter ; Schneider, Jan: Model based optimization of transflection near infrared spectroscopy as a process analytical tool in a continuous flash pasteurizer. In: Journal of Food Science Bd. 85 (2020), Nr. 7, S. 2020–2031
ELSA | DOI | WoS | PubMed | Europe PMC
 
[6]
2019 | Kurzbeitrag Konferenz | ELSA-ID: 5437
Schwarzer, Knut ; Katsch, Linda ; Weishaupt, Imke ; Schneider, Jan: Cyberphysisches System zur thermischen Entkeimung von Getränken. In: , 2019
ELSA
 
[5]
2019 | Kurzbeitrag Konferenz | ELSA-ID: 5465
Schneider, Jan ; Weishaupt, Imke ; Schwarzer, Knut ; Katsch, Linda: Cyberphysisches System zur thermischen Entkeimung von Getränken. In: , 2019
ELSA
 
[4]
2019 | Kurzbeitrag Konferenz | ELSA-ID: 5469
Weishaupt, Imke ; Zimmer, Manuel ; Schneider, Jan: Gentle Flash Pasteurization of Fruit Juices through Product Identification and Characterization using Near-Infrared Spectroscopy as Inline Analytical Method. In: , 2019
ELSA
 
[3]
2019 | Kurzbeitrag Konferenz | ELSA-ID: 5473
Sürmeli, Baris Gün ; Weishaupt, Imke ; Schwarzer, Knut ; Schneider, Jan: Beverage Classification Using Linear Discriminant Analysis with Covariance Matrix Shrinkage. In: , 2019
ELSA
 
[2]
2019 | Kurzbeitrag Konferenz | ELSA-ID: 5475
Schneider, Jan ; Conradi, Florian ; Wefing, Patrick ; Weishaupt, Imke ; Zimmer, Manuel ; Schwarzer, Knut: Muss man die Aufheizzonen einer KZE in die PE-Berechnung einbeziehen? In: , 2019
ELSA
 
[1]
2019 | Kurzbeitrag Konferenz | ELSA-ID: 5476
Schneider, Jan ; Zimmer, Manuel ; Weishaupt, Imke ; Schattenberg, Britta ; Conradi, Florian ; Schwarzer, Knut: Lebensmittelverschwendung – Welchen Beitrag kann die Digitalisierung leisten? . In: , 2019
ELSA
 

Suche

Publikationen filtern

Darstellung / Sortierung

Zitationsstil: Din 1505-2

Export / Einbettung