Linda Katsch
Institut - ILT.NRW Institut für Lebensmitteltechnologie
FB4 - Labor/Technika Getränketechnologie
linda.katsch@th-owl.deID
21 Publikationen
2025 | Zeitschriftenaufsatz (wiss.) | ELSA-ID: 12876
Weishaupt, Imke ; Katsch, Linda ; Sokolowsky, Martina ; Schneider, Jan: Comparative study on the effect of mild temperature conditions in fractionated sterilization of carrot juice on microbiological stability and sensory properties. In: Brewing science : the scientific organ of the Weihenstephan Scientific Centre of the TU Munich, of Versuchs- and Lehranstalt für Brauerei in Berlin (VLB), of the Scientific Station for Breweries in Munich, of the Veritas laboratory in Zurich, of Doemens wba-Technikum Gmbh in Graefelfing/Munich = Monatsschrift für Brauwissenschaft Bd. 78. Nürnberg, Fachverlag Hans Carl GmbH (2025), Nr. 3/4, S. 17–26
ELSA
| DOI
| Download (ext.)
2024 | Konferenz - Poster | ELSA-ID: 11860
Katsch, Linda ; Sokolowsky, Martina ; Schneider, Jan: Zeit-Temperatur-Optimierung in der Saftpasteurisation: Physikalische, chemische und sensorische Effekte auf Apfel- und Karottensaft, 2024
ELSA
2024 | Konferenz - Vortrag | ELSA-ID: 11978
Gossen, Arthur ; Katsch, Linda ; Meyer, Mandy Isabel ; Zimmer, Manuel ; Bator, Martyna ; Darvishi, Masoumeh ; Holst, Christoph-Alexander ; Lohweg, Volker ; u. a.: FoodLifeTimeTracking: Datengetriebene dynamische Haltbarkeitsvorhersage von Erfrischungsgetränken, 2024
ELSA
2024 | Konferenz - Poster | ELSA-ID: 11981
Katsch, Linda ; Gossen, Arthur ; Bator, Martyna ; Schneider, Jan: Shelf life prediction of beverage bases with multivariate accelerated shelf life testing, 2024
ELSA
2024 | Konferenz - Poster | ELSA-ID: 11994
Gossen, Arthur ; Katsch, Linda ; Zimmer, Manuel ; Bator, Martyna ; Lohweg, Volker ; Schneider, Jan: FoodLifeTimeTracking: Use of multimodal information fusion for the realisation of a monitoring device and a life cycle simulator for the investigation and quantification of quality-determining parameters and the shelf life of food and its ingredients, 2024
ELSA
2024 | Konferenz - Poster | ELSA-ID: 11996
Katsch, Linda ; Trilling-Haasler, Marc ; Pein-Hackelbusch, Miriam ; Schneider, Jan: PETauthent – Authentication of PET recyclate for food packaging using data-intensive sensors and machine learning methods, 2024
ELSA
2024 | Konferenz - Vortrag | ELSA-ID: 12013
Trilling-Haasler, Marc ; Katsch, Linda ; Fahmi, Amir ; Pein-Hackelbusch, Miriam ; Schneider, Jan: Der rPET Gehalt in Flaschen - eine Frage des Glaubens? , 2024
ELSA
2024 | Konferenz - Poster | ELSA-ID: 12138
Gossen, Arthur ; Katsch, Linda ; Schneider, Jan: Assessment of turbidity in beverage emulsions using computer vision, 2024
ELSA
2024 | Konferenz - Poster | ELSA-ID: 11537
Katsch, Linda ; Trilling-Haasler, Marc ; Fahmi, Amir ; Pein-Hackelbusch, Miriam ; Schneider, Jan: Determination and prediction of the recycled polyethylene terephthalate content in preforms for the production of beverage bottles, 2024
ELSA
2023 | Konferenz - Vortrag | ELSA-ID: 11546
Trilling-Haasler, Marc ; Katsch, Linda ; Schneider, Jan: PETauthent, 2023
ELSA
2022 | Konferenz - Vortrag | ELSA-ID: 11545
Katsch, Linda ; Trilling-Haasler, Marc ; Schneider, Jan: Recyclate Transparency, 2022
ELSA
2022 | Konferenz - Poster | ELSA-ID: 8424
Katsch, Linda ; Conradi, Florian ; Wefing, Patrick ; Schneider, Jan: Determination and prediction of the final attenuation and quality parameters in beer with near-infrared spectroscopy : Curran Associates, Inc., 2022
ELSA
2022 | Zeitschriftenaufsatz | ELSA-ID: 8425
Katsch, Linda ; Schneider, Jan: Potential for gentler pasteurization. In: Brauwelt international : special journal covering the brewing and beverage industries. Nürnberg, Fachverlag Hans Carl GmbH (2022), Nr. 3, S. 182–185
ELSA
2022 | Konferenz - Vortrag | ELSA-ID: 9195
Trilling, Marc ; Katsch, Linda ; Schneider, Jan: Recyclat Transparency, 2022
ELSA
2022 | Konferenz - Vortrag | ELSA-ID: 9196
Trilling, Marc ; Katsch, Linda ; Schneider, Jan: Recyclat Transparency, 2022
ELSA
2021 | Zeitschriftenaufsatz | ELSA-ID: 5504
Katsch, Linda ; Schneider, Jan: Potential für eine schonendere Pasteurisation. In: Brauwelt. Nürnberg, Fachverlag Hans Carl GmbH (2021), Nr. 14, S. 340–343
ELSA
| Download (ext.)
2021 | Zeitschriftenaufsatz (wiss.) | ELSA-ID: 5423
Katsch, Linda ; Methner, Frank-Jürgen ; Schneider, Jan: Kinetic studies of 5-(Hydroxymethyl)-furfural formation and change of the absorption at 420 nm in fruit juices for the improvement of pasteurization plants . In: International Journal of Food Engineering Bd. 17. Berlin ; Boston, Mass. , Walter de Gruyter GmbH (2021), Nr. 9, S. 703–713
ELSA
| DOI
| WoS
2020 | Zeitschriftenaufsatz (wiss.) | ELSA-ID: 5418
Katsch, Linda ; Methner, F.-J. ; Schneider, Jan: Kinetic studies of L-ascorbic acid degradation in fruit juices for the improvement of pasteurization plants. In: BrewingScience Bd. 73. Nürnberg, Fachverlag Hans Carl GmbH (2020), Nr. 7/8, S. 85–94
ELSA
| Dateien verfügbar
| DOI
| Download (ext.)
2019 | Kurzbeitrag Konferenz | ELSA-ID: 5465
Schneider, Jan ; Weishaupt, Imke ; Schwarzer, Knut ; Katsch, Linda: Cyberphysisches System zur thermischen Entkeimung von Getränken. In: , 2019
ELSA
2019 | Kurzbeitrag Konferenz | ELSA-ID: 5437
Schwarzer, Knut ; Katsch, Linda ; Weishaupt, Imke ; Schneider, Jan: Cyberphysisches System zur thermischen Entkeimung von Getränken. In: , 2019
ELSA
Suche
Publikationen filtern
Darstellung / Sortierung
Export / Einbettung
21 Publikationen
2025 | Zeitschriftenaufsatz (wiss.) | ELSA-ID: 12876
Weishaupt, Imke ; Katsch, Linda ; Sokolowsky, Martina ; Schneider, Jan: Comparative study on the effect of mild temperature conditions in fractionated sterilization of carrot juice on microbiological stability and sensory properties. In: Brewing science : the scientific organ of the Weihenstephan Scientific Centre of the TU Munich, of Versuchs- and Lehranstalt für Brauerei in Berlin (VLB), of the Scientific Station for Breweries in Munich, of the Veritas laboratory in Zurich, of Doemens wba-Technikum Gmbh in Graefelfing/Munich = Monatsschrift für Brauwissenschaft Bd. 78. Nürnberg, Fachverlag Hans Carl GmbH (2025), Nr. 3/4, S. 17–26
ELSA
| DOI
| Download (ext.)
2024 | Konferenz - Poster | ELSA-ID: 11860
Katsch, Linda ; Sokolowsky, Martina ; Schneider, Jan: Zeit-Temperatur-Optimierung in der Saftpasteurisation: Physikalische, chemische und sensorische Effekte auf Apfel- und Karottensaft, 2024
ELSA
2024 | Konferenz - Vortrag | ELSA-ID: 11978
Gossen, Arthur ; Katsch, Linda ; Meyer, Mandy Isabel ; Zimmer, Manuel ; Bator, Martyna ; Darvishi, Masoumeh ; Holst, Christoph-Alexander ; Lohweg, Volker ; u. a.: FoodLifeTimeTracking: Datengetriebene dynamische Haltbarkeitsvorhersage von Erfrischungsgetränken, 2024
ELSA
2024 | Konferenz - Poster | ELSA-ID: 11981
Katsch, Linda ; Gossen, Arthur ; Bator, Martyna ; Schneider, Jan: Shelf life prediction of beverage bases with multivariate accelerated shelf life testing, 2024
ELSA
2024 | Konferenz - Poster | ELSA-ID: 11994
Gossen, Arthur ; Katsch, Linda ; Zimmer, Manuel ; Bator, Martyna ; Lohweg, Volker ; Schneider, Jan: FoodLifeTimeTracking: Use of multimodal information fusion for the realisation of a monitoring device and a life cycle simulator for the investigation and quantification of quality-determining parameters and the shelf life of food and its ingredients, 2024
ELSA
2024 | Konferenz - Poster | ELSA-ID: 11996
Katsch, Linda ; Trilling-Haasler, Marc ; Pein-Hackelbusch, Miriam ; Schneider, Jan: PETauthent – Authentication of PET recyclate for food packaging using data-intensive sensors and machine learning methods, 2024
ELSA
2024 | Konferenz - Vortrag | ELSA-ID: 12013
Trilling-Haasler, Marc ; Katsch, Linda ; Fahmi, Amir ; Pein-Hackelbusch, Miriam ; Schneider, Jan: Der rPET Gehalt in Flaschen - eine Frage des Glaubens? , 2024
ELSA
2024 | Konferenz - Poster | ELSA-ID: 12138
Gossen, Arthur ; Katsch, Linda ; Schneider, Jan: Assessment of turbidity in beverage emulsions using computer vision, 2024
ELSA
2024 | Konferenz - Poster | ELSA-ID: 11537
Katsch, Linda ; Trilling-Haasler, Marc ; Fahmi, Amir ; Pein-Hackelbusch, Miriam ; Schneider, Jan: Determination and prediction of the recycled polyethylene terephthalate content in preforms for the production of beverage bottles, 2024
ELSA
2023 | Konferenz - Vortrag | ELSA-ID: 11546
Trilling-Haasler, Marc ; Katsch, Linda ; Schneider, Jan: PETauthent, 2023
ELSA
2022 | Konferenz - Vortrag | ELSA-ID: 11545
Katsch, Linda ; Trilling-Haasler, Marc ; Schneider, Jan: Recyclate Transparency, 2022
ELSA
2022 | Konferenz - Poster | ELSA-ID: 8424
Katsch, Linda ; Conradi, Florian ; Wefing, Patrick ; Schneider, Jan: Determination and prediction of the final attenuation and quality parameters in beer with near-infrared spectroscopy : Curran Associates, Inc., 2022
ELSA
2022 | Zeitschriftenaufsatz | ELSA-ID: 8425
Katsch, Linda ; Schneider, Jan: Potential for gentler pasteurization. In: Brauwelt international : special journal covering the brewing and beverage industries. Nürnberg, Fachverlag Hans Carl GmbH (2022), Nr. 3, S. 182–185
ELSA
2022 | Konferenz - Vortrag | ELSA-ID: 9195
Trilling, Marc ; Katsch, Linda ; Schneider, Jan: Recyclat Transparency, 2022
ELSA
2022 | Konferenz - Vortrag | ELSA-ID: 9196
Trilling, Marc ; Katsch, Linda ; Schneider, Jan: Recyclat Transparency, 2022
ELSA
2021 | Zeitschriftenaufsatz | ELSA-ID: 5504
Katsch, Linda ; Schneider, Jan: Potential für eine schonendere Pasteurisation. In: Brauwelt. Nürnberg, Fachverlag Hans Carl GmbH (2021), Nr. 14, S. 340–343
ELSA
| Download (ext.)
2021 | Zeitschriftenaufsatz (wiss.) | ELSA-ID: 5423
Katsch, Linda ; Methner, Frank-Jürgen ; Schneider, Jan: Kinetic studies of 5-(Hydroxymethyl)-furfural formation and change of the absorption at 420 nm in fruit juices for the improvement of pasteurization plants . In: International Journal of Food Engineering Bd. 17. Berlin ; Boston, Mass. , Walter de Gruyter GmbH (2021), Nr. 9, S. 703–713
ELSA
| DOI
| WoS
2020 | Zeitschriftenaufsatz (wiss.) | ELSA-ID: 5418
Katsch, Linda ; Methner, F.-J. ; Schneider, Jan: Kinetic studies of L-ascorbic acid degradation in fruit juices for the improvement of pasteurization plants. In: BrewingScience Bd. 73. Nürnberg, Fachverlag Hans Carl GmbH (2020), Nr. 7/8, S. 85–94
ELSA
| Dateien verfügbar
| DOI
| Download (ext.)
2019 | Kurzbeitrag Konferenz | ELSA-ID: 5465
Schneider, Jan ; Weishaupt, Imke ; Schwarzer, Knut ; Katsch, Linda: Cyberphysisches System zur thermischen Entkeimung von Getränken. In: , 2019
ELSA
2019 | Kurzbeitrag Konferenz | ELSA-ID: 5437
Schwarzer, Knut ; Katsch, Linda ; Weishaupt, Imke ; Schneider, Jan: Cyberphysisches System zur thermischen Entkeimung von Getränken. In: , 2019
ELSA