Please note that ELSA no longer supports Internet Explorer versions 8 or 9 (or earlier).
We recommend upgrading to the latest Internet Explorer, Google Chrome, or Firefox.
77 Publikationen
2022 | Konferenz - Poster | ELSA-ID: 8424
Katsch, L., Conradi, F., Wefing, P., & Schneider, J. (2022). Determination and prediction of the final attenuation and quality parameters in beer with near-infrared spectroscopy. In 38th Congress of the European Brewery Convention (EBC 2022) : held 30 May - 1 June 2022, Madrid, Spain . 38th EBC Congress, Madrid. Curran Associates, Inc.
ELSA
2022 | Zeitschriftenaufsatz | ELSA-ID: 8425
Katsch, L., & Schneider, J. (2022). Potential for gentler pasteurization. Brauwelt International : Special Journal Covering the Brewing and Beverage Industries, 3, 182–185.
ELSA
2022 | Konferenz - Vortrag | ELSA-ID: 8429
Pauli, D., & Neumaier, M. (2022). On the way to intelligent shelf life prediction. Anuga FoodTec 2022 , Köln. DLG.
ELSA
2022 | Konferenz - Poster | ELSA-ID: 8446
Gossen, A., Schwarzer, K., Sürmeli, B. G., Weishaupt, I., & Schneider, J. (2022). Smart Pasteurization Pilot Plant - a new approach with inline sensors towards a precise and gentle flash pasteurization. European Brewery Convention Congress, Madrid.
ELSA
2022 | Konferenz - Poster | ELSA-ID: 8447
Schwarzer, K., Müller, U., & Schneider, J. (2022). Rethink Beer Pasteurization – Safety, Sustainability and Quality. 38th European Brewery Convention, Madrid.
ELSA
| Dateien verfügbar
2022 | Konferenz - Vortrag | ELSA-ID: 8450
Schwarzer, K., Weishaupt, I., Gossen, A., Sürmeli, B. G., & Schneider, J. (2022). Smart Pasteurization - Eine neuartige, autonome Regelung für eine Kurzzeiterhitzung. Jahrestreffen der ProcessNet-Fachgruppen Lebensmittelverfahrenstechnik und Trocknungstechnik 2022, Frankfurt.
ELSA
2022 | Konferenz - Vortrag | ELSA-ID: 9195
Trilling, M., Katsch, L., & Schneider, J. (2022). Recyclat Transparency. 22. Professorentreffen“ der Baumann-Gonser-Stiftung , Lemgo.
ELSA
2022 | Konferenz - Vortrag | ELSA-ID: 9196
Trilling, M., Katsch, L., & Schneider, J. (2022). Recyclat Transparency. Brunnenfachgespräch, Bregenz.
ELSA
2022 | Zeitschriftenaufsatz | ELSA-ID: 5425
Weishaupt, I., Neubauer, P., & Schneider, J. (2022). Near-infrared spectroscopy for the inline classification and characterization of fruit juices for a product-customized flash pasteurization. Food Science & Nutrition, 10(3), 800–812. https://doi.org/ https://doi.org/10.1002/fsn3.2709
ELSA
| DOI
| WoS
| PubMed | Europe PMC
2022 | Konferenzband - Beitrag | ELSA-ID: 10195
Blome, A., Luttmann, M., Segermann, J., Jekle, M., Frahm, B., & Müller, U. (2022). Process optimisation in the field of wheat dough processing using real-time recording of quality-relevant characteristics in raw materials, intermediates and final products. In Proceedings of the 33rd VH Yeast Conference 2022: Advances in Applied Research & Industrial Production of Baker’s Yeast, “100th anniversary of VH Berlin & Yeast(s) as an alternative protein source” (pp. 61–66). Versuchsanstalt der Hefeindustrie e.V.
ELSA
2022 | Konferenz - Vortrag | ELSA-ID: 10196
Blome, A., Luttmann, M., Segermann, J., Jekle, M., Frahm, B., & Müller, U. (2022). Process optimisation in the field of wheat dough processing using real-time recording of quality-relevant characteristics in raw materials, intermediates and final products. 33rd VHYC Yeast Conference 2022 - 100th anniversary of the VH Berlin (Versuchsanstalt der Hefeindustrie), Berlin, Germany.
ELSA
2021 | Zeitschriftenaufsatz | ELSA-ID: 6689 |

Wefing, P., Conradi, F., Rämisch, J., Neubauer, P., & Schneider, J. (2021). Determination of free amino nitrogen in beer mash with an inline NIR transflectance probe and data evaluation by machine learning algorithms. Brewing Science , 74(9/10), 107–121. https://doi.org/10.23763/BrSc21-10wefing
ELSA
| DOI
| Download (ext.)
2021 | Konferenz - Beitrag | ELSA-ID: 6734
Pauli, D., & Neumaier, M. (2021). Einsatz von technischer Sensorik im Projekt DproFood . Proteina, Magdeburg.
ELSA
2021 | Kurzbeitrag Konferenz | ELSA-ID: 6824
Conradi, F. (2021). Recyclate Transparency – Einsatz datenintensiver und inlinefähiger Sensoren zur echtzeitfähigen, stufenübergreifenden Untersuchung von recyceltem PET. Professoren-Treff Baumann-Gonser-Stiftung, Köln.
ELSA
2021 | Kurzbeitrag Konferenz | ELSA-ID: 6825
Conradi, F. (2021). Rezyklaterkennung in PET-Preforms. 62. Jahrestagung des Ausschusses für Technik im Verband Deutscher Mineralbrunnen, Hard.
ELSA
2021 | Konferenz - Beitrag | ELSA-ID: 6840
Pauli, D., & Wisser, S. (2021). Datenanalyse und autonome Prognostik zur Verbesserung der Transparenz und Sicherheit von Lebensmitteln. SFT-Forum „where food meets IT“ Mittelstand im Wandel: Digitale Lösungen für die Lebensmittelpraxis, Online.
ELSA
2021 | Konferenz - Beitrag | ELSA-ID: 6842
Pauli, D., Neumaier, M., Scharf, M., & Funke, C. (2021). Von der offline zur online Qualitätskontrolle mittels Echtzeit- und Fingerprint-Analytik. Fokustag where food meets IT, Online.
ELSA
2021 | Sammelwerk - Beitrag | ELSA-ID: 6934
Schneider, J. (2021). Lebensmitteltechnologie in ihrer gesellschaftlichen Verflechtung. In M. L. Hofmann, K. Lemme, J. Löffl, & J. Nautz (Eds.), 50 Jahre Technische Hochschule Ostwestfalen-Lippe (pp. 101–115). Spurbuchverlag.
ELSA
2021 | Konferenz - Vortrag | ELSA-ID: 8078
Blome, A., Luttmann, M., Frahm, B., & Müller, U. (2021). Messtechnikkonzepte für die Erfassung von qualitätsrelevanten Parametern und Merkmalen bei der Weizenteigverarbeitung. In Seminar Life Science Technologies 2021-04-28. Seminar Life Science Technologies, TH OWL, Lemgo, Germany.
ELSA
2021 | Zeitschriftenaufsatz | ELSA-ID: 5504
Katsch, L., & Schneider, J. (2021). Potential für eine schonendere Pasteurisation. Brauwelt, 14, 340–343.
ELSA
| Download (ext.)