Please note that ELSA no longer supports Internet Explorer versions 8 or 9 (or earlier).

We recommend upgrading to the latest Internet Explorer, Google Chrome, or Firefox.

94 Publikationen


2023 | Zeitschriftenaufsatz (wiss.) | ELSA-ID: 9697 | OA
Wefing P, Trilling M, Gossen A, Neubauer P, Schneider J. A continuous mashing plant controlled by mean residence time. Journal of The Institute of Brewing. 2023;129(1):1-23. doi:10.58430/jib.v129i1.7
ELSA | DOI | Download (ext.)
 

2022 | Konferenz - Vortrag | ELSA-ID: 11545
Katsch L, Trilling-Haasler M, Schneider J. Recyclate Transparency.; 2022.
ELSA
 

2022 | Zeitschriftenaufsatz | ELSA-ID: 5425
Weishaupt I, Neubauer P, Schneider J. Near-infrared spectroscopy for the inline classification and characterization of fruit juices for a product-customized flash pasteurization. Food Science & Nutrition. 2022;10(3):800-812. doi: https://doi.org/10.1002/fsn3.2709
ELSA | DOI | WoS | PubMed | Europe PMC
 

2022 | Konferenzband - Beitrag | ELSA-ID: 10195
Blome A, Luttmann M, Segermann J, Jekle M, Frahm B, Müller U. Process Optimisation in the Field of Wheat Dough Processing Using Real-Time Recording of Quality-Relevant Characteristics in Raw Materials, Intermediates and Final Products. Versuchsanstalt der Hefeindustrie e.V.; 2022:61-66.
ELSA
 

2022 | Konferenz - Vortrag | ELSA-ID: 10196
Blome A, Luttmann M, Segermann J, Jekle M, Frahm B, Müller U. Process Optimisation in the Field of Wheat Dough Processing Using Real-Time Recording of Quality-Relevant Characteristics in Raw Materials, Intermediates and Final Products.; 2022.
ELSA
 

2022 | Zeitschriftenaufsatz | ELSA-ID: 7090 | OA
Weishaupt I, Neubauer P, Schneider J. Approach to an inline monitoring of the heat impact in a high temperature short time treatment (HTST) of juice with the help of a chemical marker. Brewing science. 2022;75(1/2):1-8. doi:10.23763/BrSc21-20weishaupt
ELSA | DOI | Download (ext.) | WoS
 

2022 | Zeitschriftenaufsatz | ELSA-ID: 7443
Wefing P, Schneider J. FAN-Messung während des Maischens. Brauwelt. 2022;12-13(22):304-308.
ELSA
 

2022 | Konferenz - Vortrag | ELSA-ID: 7444
Wefing P, Conradi F, Rämisch J, Neubauer P, Schneider J. Machine Learning Aided Free Amino Nitrogen Determination in Beer Mash with an Inline NIR Transflectance . Curran Associates, Inc.; 2022.
ELSA
 

2022 | Konferenz - Vortrag | ELSA-ID: 7917
Gossen A, Schwarzer K, Weishaupt I, Sürmeli BG, Schneider J. Flash Pasteurization with Product and Process Monitoring Using Inline near Infrared Spectroscopy.; 2022.
ELSA
 

2022 | Konferenz - Poster | ELSA-ID: 8404
Wefing P, Conradi F, Rämisch J, Neubauer P, Schneider J. Machine Learning Aided Free Amino Nitrogen Determination in Beer Mash with an Inline NIR Transflectance .; 2022.
ELSA
 

2022 | Konferenz - Poster | ELSA-ID: 8424
Katsch L, Conradi F, Wefing P, Schneider J. Determination and Prediction of the Final Attenuation and Quality Parameters in Beer with Near-Infrared Spectroscopy. Curran Associates, Inc.; 2022.
ELSA
 

2022 | Zeitschriftenaufsatz | ELSA-ID: 8425
Katsch L, Schneider J. Potential for gentler pasteurization. Brauwelt international : special journal covering the brewing and beverage industries. 2022;(3):182-185.
ELSA
 

2022 | Konferenz - Vortrag | ELSA-ID: 8429
Pauli D, Neumaier M. On the Way to Intelligent Shelf Life Prediction. DLG; 2022.
ELSA
 

2022 | Konferenz - Poster | ELSA-ID: 8446
Gossen A, Schwarzer K, Sürmeli BG, Weishaupt I, Schneider J. Smart Pasteurization Pilot Plant - a New Approach with Inline Sensors towards a Precise and Gentle Flash Pasteurization.; 2022.
ELSA
 

2022 | Konferenz - Poster | ELSA-ID: 8447
Schwarzer K, Müller U, Schneider J. Rethink Beer Pasteurization – Safety, Sustainability and Quality.; 2022.
ELSA | Dateien verfügbar
 

2022 | Konferenz - Vortrag | ELSA-ID: 8450
Schwarzer K, Weishaupt I, Gossen A, Sürmeli BG, Schneider J. Smart Pasteurization - Eine Neuartige, Autonome Regelung Für Eine Kurzzeiterhitzung.; 2022.
ELSA
 

2022 | Konferenz - Vortrag | ELSA-ID: 9195
Trilling M, Katsch L, Schneider J. Recyclat Transparency.; 2022.
ELSA
 

2022 | Konferenz - Vortrag | ELSA-ID: 9196
Trilling M, Katsch L, Schneider J. Recyclat Transparency.; 2022.
ELSA
 

2021 | Konferenz - Beitrag | ELSA-ID: 6158
Müller U, Blome A, Luttmann M. Ressourceneinsparung und Individualisierung bei Lebensmittelherstellungsprozessen mit Hilfe von Industrie-4.0-Methoden - Digitalisierung startet mit der Datenbeschaffung. In: ; 2021.
ELSA
 

2021 | Konferenz - Beitrag | ELSA-ID: 6171
Schneider J, Dammann_ A, Schwarzer K, Müller U. Pasteurisation von Getränken: Verweilzeitverteilungen in der KZE und Chemischer Temperatur-Zeit-Indikator zur Prüfung von KZE-Anlagen. In: ; 2021.
ELSA
 

Filter und Suchbegriffe

department=DEP1308

Suche

Publikationen filtern

Darstellung / Sortierung

Zitationsstil: AMA

Export / Einbettung