Please note that ELSA no longer supports Internet Explorer versions 8 or 9 (or earlier).
We recommend upgrading to the latest Internet Explorer, Google Chrome, or Firefox.
1175 Publikationen
2015 | Zeitschriftenaufsatz | ELSA-ID: 2386
Hydrodynamische Effekte
M. Behler, C. Schulze, J. Schneider, Brauindustrie 100 (2015) 92–98.
ELSA
M. Behler, C. Schulze, J. Schneider, Brauindustrie 100 (2015) 92–98.
2015 | Zeitschriftenaufsatz (wiss.) | ELSA-ID: 2389
Model-based strategy for cell culture seed train layout verified at lab scale
S. Kern, O. Platas-Barradas, R. Pörtner, B. Frahm, Cytotechnology 68 (2015) 1019–1032.
ELSA
| DOI
| Download (ext.)
S. Kern, O. Platas-Barradas, R. Pörtner, B. Frahm, Cytotechnology 68 (2015) 1019–1032.
2015 | Zeitschriftenaufsatz | ELSA-ID: 2439
Gewebliche Beschaffenheit von Kochpökelwaren : ALTS-Laborvergleichsuntersuchung zur histologischen Quantifizierung von Strukturzerstörungen
M. Upmann, T. Grünewald, T. Gerhadt, G. Hildebrandt, Fleischwirtschaft 93 (2015) 87–91.
ELSA
M. Upmann, T. Grünewald, T. Gerhadt, G. Hildebrandt, Fleischwirtschaft 93 (2015) 87–91.
2015 | Patent | ELSA-ID: 6156
Verfahren und Vorrichtung zum Reinigen eines Mischers
U. Müller, K. Ollesch, (2015).
ELSA
U. Müller, K. Ollesch, (2015).
2015 | Zeitschriftenaufsatz | ELSA-ID: 6208
Untersuchungen zur Steigerung der Trocknungsgeschwindigkeit der Gefriertrocknung
R. Pliske, U. Müller, R. Kohlus, Ingenieur-Technik 87 (2015) 1006–1010.
ELSA
R. Pliske, U. Müller, R. Kohlus, Ingenieur-Technik 87 (2015) 1006–1010.
2015 | Konferenz - Beitrag | ELSA-ID: 5555
BioCO2nvert - Synergies of P2G und alcoholic CO2 for the efficient production of Methan and Bioethanol
T. Broeker, M. Hoffarth, J. Schneider, K. Heikrodt, in: 2015.
ELSA
T. Broeker, M. Hoffarth, J. Schneider, K. Heikrodt, in: 2015.
2015 | Konferenz - Beitrag | ELSA-ID: 5556
Energetische Verwertung von Trester aus der Fruchtsaftindustrie
T. Broeker, J. Schneider, K. Otto, in: 2015.
ELSA
T. Broeker, J. Schneider, K. Otto, in: 2015.
2015 | Konferenz - Beitrag | ELSA-ID: 5557
Determination of Pasteurization Units in a flash pasteurizers under consideration of heating and cooling sections and the residence time distribution
J. Schneider, K. Schwarzer, A. Dammann_, U. Müller, in: 2015.
ELSA
J. Schneider, K. Schwarzer, A. Dammann_, U. Müller, in: 2015.
2015 | Zeitschriftenaufsatz | ELSA-ID: 5558
Heute noch unrentabel und morgen schon die große Chance
J. Schneider, Getränkeherstellung Deutschland (2015).
ELSA
J. Schneider, Getränkeherstellung Deutschland (2015).
2015 | Zeitschriftenaufsatz | ELSA-ID: 5559
Testing Pasteurization Units
K. Schwarzer, A. Dammann_, J. Schneider, Brauwelt International VI (2015) S. 365-368.
ELSA
K. Schwarzer, A. Dammann_, J. Schneider, Brauwelt International VI (2015) S. 365-368.
2015 | Konferenz - Beitrag | ELSA-ID: 5560
Einsatz eines chemischen Indikators zur exakten Bestimmung der Pasteurisationseinheiten - ein Ersatz für den Count Reduction Test?
J. Schneider, K. Schwarzer, A. Dammann_, in: 2015.
ELSA
J. Schneider, K. Schwarzer, A. Dammann_, in: 2015.
2015 | Konferenz - Beitrag | ELSA-ID: 5561
How to extend a Distillery into a Lignocellulose Biorefinery
T. Broeker, D. Blöhse, H.-G. Ramke, J. Schneider, in: 2015.
ELSA
T. Broeker, D. Blöhse, H.-G. Ramke, J. Schneider, in: 2015.
2015 | Konferenz - Beitrag | ELSA-ID: 5562
Characterization and Optimization of the Enzymatic Hydrolysis of Different Citrus Peel (Orange) Qualities.
T. Kothe, A. Wiens, A. Kracht, M. Kaetzel, S. Rossmann, J. Rabenhorst, in: 2015.
ELSA
T. Kothe, A. Wiens, A. Kracht, M. Kaetzel, S. Rossmann, J. Rabenhorst, in: 2015.
2015 | Konferenz - Beitrag | ELSA-ID: 5563
Synergies between biocatalytic methanation of Power-To-Gas hydrogen with carbon dioxide from alcoholic fermentation
M. Hoffarth, T. Broeker, V. Wolff, C. Mengendoth, K. Heidkrodt, J. Schneider, in: 2015.
ELSA
M. Hoffarth, T. Broeker, V. Wolff, C. Mengendoth, K. Heidkrodt, J. Schneider, in: 2015.
2015 | Konferenz - Beitrag | ELSA-ID: 5564
Wet Oxidation of Lignocellulosic Biomasses with Electrolytic produced Active Chlorine
T. Broeker, M. Hoffarth, L. Oppermann, V. Wolff, C. Mengedoth, J. Schneider, in: 2015.
ELSA
T. Broeker, M. Hoffarth, L. Oppermann, V. Wolff, C. Mengedoth, J. Schneider, in: 2015.
2015 | Konferenz - Beitrag | ELSA-ID: 5565
Wie groß ist der Beitrag der Aufheiz- und Abkühlzonen einer KZE für die Abtötung der MO oder Muss man die Aufheiz- und Abkühlzonen einer KZE die PE Berechnung einbeziehen?
K. Schweizer, J. Schneider, in: 2015.
ELSA
K. Schweizer, J. Schneider, in: 2015.
2015 | Zeitschriftenaufsatz | ELSA-ID: 5566
Einsatz von Magnetrührwerken in Hefeanzuchtfermentern und deren Einfluss auf die Vitalität und Viabilität von Saccharomyces-Hefen
M. Behler, C. Schulze, J. Schneider, Brauindustrie 11 11 (2015) S. 92-98.
ELSA
M. Behler, C. Schulze, J. Schneider, Brauindustrie 11 11 (2015) S. 92-98.
2015 | Zeitschriftenaufsatz | ELSA-ID: 5567
Untersuchungen zur Steigerung der Trocknungsgeschwindigkeit der Gefriertrocknung
R. Pliske, U. Müller, R. Kohlus, Chemie-Ingenieur-Technik 87 (2015) S. 1006-1010.
ELSA
R. Pliske, U. Müller, R. Kohlus, Chemie-Ingenieur-Technik 87 (2015) S. 1006-1010.
2015 | Zeitschriftenaufsatz (wiss.) | ELSA-ID: 12978
Haematological and immunological adaptations of non-pregnant, non-lactating dairy cows to a high-energetic diet containing mycotoxins
S. Dänicke, U. Meyer, J. Winkler, S. Ulrich, J. Frahm, S. Kersten, H. Valenta, J. Rehage, S. Häussler, H. Sauerwein, L. Locher, Archives of Animal Nutrition 70 (2015) 1–16.
ELSA
| DOI
S. Dänicke, U. Meyer, J. Winkler, S. Ulrich, J. Frahm, S. Kersten, H. Valenta, J. Rehage, S. Häussler, H. Sauerwein, L. Locher, Archives of Animal Nutrition 70 (2015) 1–16.
2014 | Zeitschriftenaufsatz | ELSA-ID: 3399 |

Effect of Residence Time Distribution in Flash Pasteurizers on the Thermal Death of Microorganisms
A. Dammann, K. Schwarzer, P. Neubauer, J. Schneider, BrewingScience 67 (2014) 101–107.
ELSA
| Download (ext.)
A. Dammann, K. Schwarzer, P. Neubauer, J. Schneider, BrewingScience 67 (2014) 101–107.