Please note that ELSA no longer supports Internet Explorer versions 8 or 9 (or earlier).
We recommend upgrading to the latest Internet Explorer, Google Chrome, or Firefox.
1185 Publikationen
2026 | Monographie | ELSA-ID: 13314
Lebensmittel-Mykologie : Verderbsprozesse - Fermentation - biologische Hintergründe
F. Ebel, M. Weidenbörner, Lebensmittel-Mykologie : Verderbsprozesse - Fermentation - biologische Hintergründe , 2nd ed., Behr´s Verlag, Hamburg, 2026.
ELSA
F. Ebel, M. Weidenbörner, Lebensmittel-Mykologie : Verderbsprozesse - Fermentation - biologische Hintergründe , 2nd ed., Behr´s Verlag, Hamburg, 2026.
2025 | Zeitschriftenaufsatz (wiss.) | ELSA-ID: 13315 |
Performance Comparison between Semi‐Automated and Manual Cell Counting for Animal Cell Culture
S. Uhlendorff, U. Odefey, B. Frahm, M. Pein-Hackelbusch, Chemie Ingenieur Technik (2025).
ELSA
| DOI
| Download (ext.)
S. Uhlendorff, U. Odefey, B. Frahm, M. Pein-Hackelbusch, Chemie Ingenieur Technik (2025).
2025 | Zeitschriftenaufsatz (wiss.) | ELSA-ID: 12286 |
Allulose as novel ingredient for improving freshness of yeast-made bakery products
S. Wittland, S. Rohn, E. Sciurba, J. Begemann, M. Sokolowsky, C. Kanzler, B. Matthäus, LWT - Food Science and Technology 216 (2025).
ELSA
| DOI
| Download (ext.)
| WoS
S. Wittland, S. Rohn, E. Sciurba, J. Begemann, M. Sokolowsky, C. Kanzler, B. Matthäus, LWT - Food Science and Technology 216 (2025).
2025 | Konferenz - Vortrag | ELSA-ID: 12702
Pumpkin seed press cake a valuable source of protein
S. Struck, Pumpkin Seed Press Cake a Valuable Source of Protein, 2025.
ELSA
S. Struck, Pumpkin Seed Press Cake a Valuable Source of Protein, 2025.
2025 | Zeitschriftenaufsatz (wiss.) | ELSA-ID: 12781 |
An iterative process and mixture design approach for dry granulated ternary blends of filler-binders
N. Märkle, G. Warnke, M. Pein-Hackelbusch, International Journal of Pharmaceutics: X 9 (2025).
ELSA
| DOI
| Download (ext.)
| PubMed | Europe PMC
N. Märkle, G. Warnke, M. Pein-Hackelbusch, International Journal of Pharmaceutics: X 9 (2025).
2025 | Zeitschriftenaufsatz (wiss.) | ELSA-ID: 12871
Sensory Properties of Fermented Blends of Sunflower Press Cake and Whey
H. Rohm, S. Morejón Caraballo, A. Salvador, S. Mendo, E. Llorca, S. Cattaneo, I. De Noni, S. Struck, R. Foschino, I. Hernando, Foods : Open Access Journal 14 (2025).
ELSA
| DOI
H. Rohm, S. Morejón Caraballo, A. Salvador, S. Mendo, E. Llorca, S. Cattaneo, I. De Noni, S. Struck, R. Foschino, I. Hernando, Foods : Open Access Journal 14 (2025).
2025 | Zeitschriftenaufsatz (wiss.) | ELSA-ID: 12981
Impact of various husbandry environments on animal health, eggshell hygiene and performance of Japanese quail layers (Coturnix japonica domestica)
L. Wolf, M.-A. Hohenfeld, L. Rathmann, L. Weinmann, R. Schreiter, P. Schmidt, S. Hiereth, S. Ulrich, R. Straubinger, K. Damme, M. Erhard, A. Schwarzer, P. Hofmann, H. Louton, S. Bergmann, European Poultry Science : EPS = Archiv Für Geflügelkunde 89 (2025).
ELSA
| DOI
L. Wolf, M.-A. Hohenfeld, L. Rathmann, L. Weinmann, R. Schreiter, P. Schmidt, S. Hiereth, S. Ulrich, R. Straubinger, K. Damme, M. Erhard, A. Schwarzer, P. Hofmann, H. Louton, S. Bergmann, European Poultry Science : EPS = Archiv Für Geflügelkunde 89 (2025).
2025 | Zeitschriftenaufsatz (wiss.) | ELSA-ID: 13084
Impact of equivalent sterilization processes with different time- temperature combinations on the chemical, physical and sensory properties of carrot juice
L. Katsch, I. Weishaupt, M. Sokolowsky, B.R. Gibson, J. Schneider, European Food Research and Technology (2025) 3649–3668.
ELSA
| DOI
L. Katsch, I. Weishaupt, M. Sokolowsky, B.R. Gibson, J. Schneider, European Food Research and Technology (2025) 3649–3668.
2025 | Konferenz - Poster | ELSA-ID: 13094
Haltbarkeitsvoraussage von Orangensaft: Chemische, physikalische und sensorische Effekte während beschleunigter Haltbarkeitstests
L. Katsch, A. Steinmetzler, M. Sokolowsky, J. Schneider, Haltbarkeitsvoraussage von Orangensaft: Chemische, physikalische und sensorische Effekte während beschleunigter Haltbarkeitstests, 2025.
ELSA
| DOI
L. Katsch, A. Steinmetzler, M. Sokolowsky, J. Schneider, Haltbarkeitsvoraussage von Orangensaft: Chemische, physikalische und sensorische Effekte während beschleunigter Haltbarkeitstests, 2025.
2025 | Zeitschriftenaufsatz (wiss.) | ELSA-ID: 13101 |
Anomaly detection and removal strategies for in-line permittivity sensor signal used in bioprocesses
E. Bolmanis, S. Uhlendorff, M. Pein-Hackelbusch, V. Galvanauskas, O. Grigs, Frontiers in Bioengineering and Biotechnology 13 (2025).
ELSA
| Dateien verfügbar
| DOI
| Download (ext.)
E. Bolmanis, S. Uhlendorff, M. Pein-Hackelbusch, V. Galvanauskas, O. Grigs, Frontiers in Bioengineering and Biotechnology 13 (2025).
2025 | Konferenz - Poster | ELSA-ID: 13122
Analysis of Anomaly Detection Techniques for In-line Permittivity Sensors in Bioprocesses
S. Uhlendorff, E. Bolmanis, M. Pein-Hackelbusch, V. Galvanauskas, O. Grigs, Analysis of Anomaly Detection Techniques for In-Line Permittivity Sensors in Bioprocesses, 2025.
ELSA
S. Uhlendorff, E. Bolmanis, M. Pein-Hackelbusch, V. Galvanauskas, O. Grigs, Analysis of Anomaly Detection Techniques for In-Line Permittivity Sensors in Bioprocesses, 2025.
2025 | Konferenz - Vortrag | ELSA-ID: 13163
Funktionalität von Proteinen in der Verarbeitung und Anwendung in Lebensmitteln – Besonderheiten von Hanfproteinen
S. Struck, Funktionalität von Proteinen in Der Verarbeitung Und Anwendung in Lebensmitteln – Besonderheiten von Hanfproteinen, 2025.
ELSA
S. Struck, Funktionalität von Proteinen in Der Verarbeitung Und Anwendung in Lebensmitteln – Besonderheiten von Hanfproteinen, 2025.
2025 | Zeitschriftenaufsatz (wiss.) | ELSA-ID: 13233
Atranone-an underestimated secondary metabolite?
M. Dabisch-Ruthe, J. Pfannebecker, R.K. Straubinger, F. Ebel, S. Ulrich, Mycotoxin Research (2025).
ELSA
| DOI
M. Dabisch-Ruthe, J. Pfannebecker, R.K. Straubinger, F. Ebel, S. Ulrich, Mycotoxin Research (2025).
2025 | Zeitschriftenaufsatz (wiss.) | ELSA-ID: 13271
Influence of different pasteurization conditions with equivalent pasteurization units on chemical, physical, and sensory properties of cloudy apple juice
L. Katsch, M. Sokolowsky, B. Gibson, J. Schneider, Applied Food Research 5 (2025).
ELSA
| DOI
L. Katsch, M. Sokolowsky, B. Gibson, J. Schneider, Applied Food Research 5 (2025).
2025 | Zeitschriftenaufsatz (wiss.) | ELSA-ID: 13326
Comparison of meat quality and various clinical parameters from pigs in free-range husbandry : Comparative study between the endangered pig breed Bentheim Black Pied (BBS) and an F1 crossbred pig of Danbred Hybrid and BBS
J. Küper, K. Frölich, R. Stäbler, W. Jaeger, D. Junkmann, M. Upmann, A.R. Schaubmar, C. Kehrenberg, Tierärztliche Praxis : Mit ATF-Anerkannter Fortbildung Unterreihe G, Großtiere, Nutztiere 53 (2025) 363–371.
ELSA
| DOI
J. Küper, K. Frölich, R. Stäbler, W. Jaeger, D. Junkmann, M. Upmann, A.R. Schaubmar, C. Kehrenberg, Tierärztliche Praxis : Mit ATF-Anerkannter Fortbildung Unterreihe G, Großtiere, Nutztiere 53 (2025) 363–371.
2024 | Konferenz - Poster | ELSA-ID: 10957
Mycelium-based materials from residues of the regional wood industry
L. Reinhardt, V. Gassenmeier, S. Feldt, S. Plate, M. Tremmel, B. Frahm, M. Stosch, Mycelium-Based Materials from Residues of the Regional Wood Industry, n.d.
ELSA
L. Reinhardt, V. Gassenmeier, S. Feldt, S. Plate, M. Tremmel, B. Frahm, M. Stosch, Mycelium-Based Materials from Residues of the Regional Wood Industry, n.d.
2024 | Konferenz - Vortrag | ELSA-ID: 10996
Dekontamination von Schweineschlachtkörpern mittels Vakuum-Dampf-Behandlung
J. Tholen, M. Zimmermann, G. Schulze Althoff, M. Upmann, Dekontamination von Schweineschlachtkörpern mittels Vakuum-Dampf-Behandlung, n.d.
ELSA
J. Tholen, M. Zimmermann, G. Schulze Althoff, M. Upmann, Dekontamination von Schweineschlachtkörpern mittels Vakuum-Dampf-Behandlung, n.d.
2024 | Konferenz - Vortrag | ELSA-ID: 10997
Künstliche Intelligenz in der Fleischhygiene - Entwicklung eines Detektionssystems für Kontaminationen mit Kamerasystemen
J. Tholen, G. Schulze Althoff, M. Upmann, Künstliche Intelligenz in der Fleischhygiene - Entwicklung eines Detektionssystems für Kontaminationen mit Kamerasystemen, n.d.
ELSA
J. Tholen, G. Schulze Althoff, M. Upmann, Künstliche Intelligenz in der Fleischhygiene - Entwicklung eines Detektionssystems für Kontaminationen mit Kamerasystemen, n.d.
2024 | Konferenz - Poster | ELSA-ID: 11108
Rheologische Modelle – ein Beitrag für die systematische Entwicklung von Fleischersatzprodukten?
P. Wilhelm, U. Müller, R. Gebhardt, Rheologische Modelle – ein Beitrag für die systematische Entwicklung von Fleischersatzprodukten?, 2024.
ELSA
P. Wilhelm, U. Müller, R. Gebhardt, Rheologische Modelle – ein Beitrag für die systematische Entwicklung von Fleischersatzprodukten?, 2024.
2024 | Konferenz - Poster | ELSA-ID: 11180
Messung des Öl-Drüsenschuppenaufschlusses von Thymian und Vergleich der Ergebnisse mit denen von Oregano
R. Ibrahem, B. Barakat, E.A. Bekonda, K. Schwarzer, P. Wilhelm, U. Müller, Messung des Öl-Drüsenschuppenaufschlusses von Thymian und Vergleich der Ergebnisse mit denen von Oregano, Verein für Arznei- und Gewürzpflanzen SALUPLANTA e.V. , 2024.
ELSA
| DOI
R. Ibrahem, B. Barakat, E.A. Bekonda, K. Schwarzer, P. Wilhelm, U. Müller, Messung des Öl-Drüsenschuppenaufschlusses von Thymian und Vergleich der Ergebnisse mit denen von Oregano, Verein für Arznei- und Gewürzpflanzen SALUPLANTA e.V. , 2024.