Please note that ELSA no longer supports Internet Explorer versions 8 or 9 (or earlier).
We recommend upgrading to the latest Internet Explorer, Google Chrome, or Firefox.
92 Publikationen
- 1
- 2
- 3
- 4 (current)
- 5
2022 | Konferenz - Vortrag | ELSA-ID: 7444
P. Wefing, F. Conradi, J. Rämisch, P. Neubauer, and J. Schneider, Machine learning aided free amino nitrogen determination in beer mash with an inline NIR transflectance . Curran Associates, Inc., 2022.
ELSA
2022 | Konferenz - Vortrag | ELSA-ID: 7917
A. Gossen, K. Schwarzer, I. Weishaupt, B. G. Sürmeli, and J. Schneider, Flash Pasteurization with product and process monitoring using inline near infrared spectroscopy. 2022.
ELSA
2022 | Konferenz - Poster | ELSA-ID: 8404
P. Wefing, F. Conradi, J. Rämisch, P. Neubauer, and J. Schneider, Machine learning aided free amino nitrogen determination in beer mash with an inline NIR transflectance . 2022.
ELSA
2022 | Konferenz - Poster | ELSA-ID: 8424
L. Katsch, F. Conradi, P. Wefing, and J. Schneider, Determination and prediction of the final attenuation and quality parameters in beer with near-infrared spectroscopy. Curran Associates, Inc., 2022.
ELSA
2022 | Zeitschriftenaufsatz | ELSA-ID: 8425
L. Katsch and J. Schneider, “Potential for gentler pasteurization,” Brauwelt international : special journal covering the brewing and beverage industries, no. 3, pp. 182–185, 2022.
ELSA
2022 | Konferenz - Vortrag | ELSA-ID: 8429
D. Pauli and M. Neumaier, On the way to intelligent shelf life prediction. DLG, 2022.
ELSA
2022 | Zeitschriftenaufsatz (wiss.) | ELSA-ID: 12833
J.-P. Goffart et al., “Potato Production in Northwestern Europe (Germany, France, the Netherlands, United Kingdom, Belgium): Characteristics, Issues, Challenges and Opportunities,” Potato research : journal of the European Association for Potato Research, vol. 65, no. 3, pp. 503–547, 2022, doi: 10.1007/s11540-021-09535-8.
ELSA
| DOI
| WoS
| PubMed | Europe PMC
2022 | Zeitschriftenaufsatz (wiss.) | ELSA-ID: 11313
S. Madline, E. Nelli, S. Wittland, N. Sharline, H. Birgit, and B. Matthäus, “Rapeseed Oil Based Oleogels for the Improvement of the Fatty Acid Profile Using Cookies as an Example,” European journal of lipid science and technology, vol. 124, no. 11, Art. no. 2200033, 2022, doi: 10.1002/ejlt.202200033.
ELSA
| DOI
2022 | Konferenz - Poster | ELSA-ID: 8446
A. Gossen, K. Schwarzer, B. G. Sürmeli, I. Weishaupt, and J. Schneider, Smart Pasteurization Pilot Plant - a new approach with inline sensors towards a precise and gentle flash pasteurization. 2022.
ELSA
2022 | Konferenz - Poster | ELSA-ID: 8447
K. Schwarzer, U. Müller, and J. Schneider, Rethink Beer Pasteurization – Safety, Sustainability and Quality. 2022.
ELSA
| Dateien verfügbar
2022 | Konferenz - Vortrag | ELSA-ID: 8450
K. Schwarzer, I. Weishaupt, A. Gossen, B. G. Sürmeli, and J. Schneider, Smart Pasteurization - Eine neuartige, autonome Regelung für eine Kurzzeiterhitzung. 2022.
ELSA
2022 | Konferenz - Vortrag | ELSA-ID: 9195
M. Trilling, L. Katsch, and J. Schneider, Recyclat Transparency. 2022.
ELSA
2022 | Zeitschriftenaufsatz (wiss.) | ELSA-ID: 9197 |

S. Wittland, M. Sokolowsky, C. Kanzler, S. Rohn, M. Bertrand, and E. Sciurba, “Allulose in Backwaren - Charakterisierung des Einflusses von Allulose in Kombination mit verschiedenen Getreidearten und Mehltypen auf die Produktqualität von Feinen Backwaren,” Lebensmittelchemie : Zeitschrift der Lebensmittelchemischen Gesellschaft, Fachgruppe in der Gesellschaft Deutscher Chemiker , vol. 76, no. S2, p. 229, 2022, doi: https://doi.org/10.1002/lemi.202259182 .
ELSA
| DOI
| Download (ext.)
2022 | Konferenz - Vortrag | ELSA-ID: 9200
S. Wittland, Charakterisierung des Einflusses von Allulose in Kombination mit verschiedenen Getreidearten und Mehltypen auf die Produktqualität von Feinen Backwaren.
ELSA
2022 | Zeitschriftenaufsatz (wiss.) | ELSA-ID: 9568 |

S. Ramm, R. Fulek, V. A. Eberle, C. Kiera, U. Odefey, and M. Pein-Hackelbusch, “Compression Density as an Alternative to Identify an Optimal Moisture Content for High Shear Wet Granulation as an Initial Step for Spheronisation.,” Pharmaceutics, vol. 14, no. 11, Art. no. 2303, 2022, doi: https://doi.org/10.3390/pharmaceutics14112303.
ELSA
| DOI
| Download (ext.)
| WoS
| PubMed | Europe PMC
2022 | Konferenz - Vortrag | ELSA-ID: 11545
L. Katsch, M. Trilling-Haasler, and J. Schneider, Recyclate Transparency. 2022.
ELSA
2022 | Konferenz - Poster | ELSA-ID: 12006
A. Jäger, P. Wilhelm, and U. Müller, Vergleich der Behandlungen von trockenem und erntefrischem Oregano mittels Mechanischer Sattdampfentkeimung. 2022.
ELSA
2021 | Sammelwerk - Beitrag | ELSA-ID: 6934
J. Schneider, “Lebensmitteltechnologie in ihrer gesellschaftlichen Verflechtung,” in 50 Jahre Technische Hochschule Ostwestfalen-Lippe, M. L. Hofmann, K. Lemme, J. Löffl, and J. Nautz, Eds. Baunach : Spurbuchverlag, 2021, pp. 101–115.
ELSA
2021 | Sammelwerk - Beitrag | ELSA-ID: 7095
B. Schattenberg, K. Stake, and J. Schneider, “Einsatzmöglichkeiten von Allulose zur Kalorienreduktion in Biermischgetränken,” in Behr´s Jahrbuch für die Lebensmittelwirtschaft 2022, 1st ed., Behr´s Verlag GmbH, Ed. Hamburg: Behr´s Verlag, 2021.
ELSA
2021 | Konferenz - Beitrag | ELSA-ID: 6171
J. Schneider, A. Dammann_, K. Schwarzer, and U. Müller, “Pasteurisation von Getränken: Verweilzeitverteilungen in der KZE und Chemischer Temperatur-Zeit-Indikator zur Prüfung von KZE-Anlagen,” presented at the Technisch-wissenschaftlicher Ausschuss der VLB, Siegen, 2021.
ELSA
- 1
- 2
- 3
- 4 (current)
- 5