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92 Publikationen


2024 | Konferenz - Poster | ELSA-ID: 12287
S. Wittland, Allulose in Backwaren: Untersuchung und Charakterisierung der techno-funktionellen und sensorischen Eigenschaften von Allulose in Backwaren. 2024.
ELSA
 

2024 | Konferenz - Poster | ELSA-ID: 12397
A. Blome, M. Luttmann, J. Segermann, M. Jekle, B. Frahm, and U. Müller, Process optimization in baked goods production using inline sensors and objective product evaluation. 2024.
ELSA
 

2024 | Preprint | ELSA-ID: 12400 | OA
S. Ramm, U. Odefey, B. Frahm, and M. Pein-Hackelbusch, “Semi-automated vs. manual: Comparative study of cell culture counting methods using validation parameters.” bioRxiv, 2024. doi: 10.1101/2024.05.30.596619.
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2024 | Zeitschriftenaufsatz (wiss.) | ELSA-ID: 11492 | OA
D. Steiner, A. Meyer, I. Immohr, and M. Pein-Hackelbusch, “Critical View on the Qualification of Electronic Tongues Regarding Their Performance in the Development of Peroral Drug Formulations with Bitter Ingredients,” Pharmaceutics, vol. 16, no. 5, 2024, doi: 10.3390/pharmaceutics16050658.
ELSA | DOI | Download (ext.) | WoS | PubMed | Europe PMC
 

2023 | Zeitschriftenaufsatz (wiss.) | ELSA-ID: 10216 | OA
R. Fulek, S. Ramm, C. Kiera, M. Pein-Hackelbusch, and U. Odefey, “A machine learning approach to qualitatively evaluate different granulation phases by acoustic emissions,” Pharmaceutics, vol. 15, no. 8, Art. no. 2153, 2023, doi: https://doi.org/10.3390/pharmaceutics15082153.
ELSA | DOI | Download (ext.) | WoS | PubMed | Europe PMC
 

2023 | Konferenz - Vortrag | ELSA-ID: 10326 | OA
J. Wörner, H. Dörksen, and M. Pein-Hackelbusch, Key Indicators for the Discrimination of Wines by Electronic Noses. 2023. doi: https://doi.org/10.1109/INDIN51400.2023.10217912.
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2023 | Zeitschriftenaufsatz (wiss.) | ELSA-ID: 10327 | OA
J. Wörner, M. Moelleken, J. Dissemond, and M. Pein-Hackelbusch, “Supporting wound infection diagnosis: advancements and challenges with electronic noses,” Frontiers in Sensors, vol. 4, 2023, doi: https://doi.org/10.3389/fsens.2023.1250756.
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2023 | Konferenzband - Beitrag | ELSA-ID: 10788 | OA
S. Ramm, T. Hernández Rodriguez, B. Frahm, and M. Pein-Hackelbusch, Systematic Preprocessing of Dielectric Spectroscopy Data and Estimating Viable Cell Densities. [Piscataway, NJ]: IEEE, 2023, pp. 1–6. doi: 10.1109/INDIN51400.2023.10218012.
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2023 | Konferenz - Vortrag | ELSA-ID: 11105
M. Psiuk, P. Wilhelm, U. Müller, and R. Gebhardt, Die Bedeutung der Knäuelbildung bei künstlichen Oligomeren für kinetische Vorgänge wie das Fließen und die Übertragung der Erkenntnisse auf Lebensmittelprozesse. 2023.
ELSA
 

2023 | Konferenz - Poster | ELSA-ID: 11106
B. Barakat, K. Schwarzer, P. Wilhelm, and U. Müller, Untersuchung des Drüsenschuppenaufschlusses bei Oregano-Pflanzen in Abhängigkeit vom Druck und der Temperatur mittels einer modifizierten Sichtzellen-Apparatur. 2023.
ELSA
 

2023 | Konferenz - Poster | ELSA-ID: 11107
E. A. Bekonda, B. Barakat, K. Schwarzer, P. Wilhelm, and U. Müller, Untersuchung des Berstverhaltens von Drüsenschuppen der Ätherisch-Ölpflanze Oregano im Unterdruck. 2023.
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2023 | Konferenz - Vortrag | ELSA-ID: 11109
A. Blome, M. Luttmann, M. Jekle, B. Frahm, and U. Müller, Untersuchung der räumlichen Verteilung von viskoelastischen Kenngrößen während der Weizenteigbereitung. 2023.
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2023 | Konferenz - Poster | ELSA-ID: 11110
A. Blome, M. Luttmann, J. Segermann, M. Jekle, B. Frahm, and U. Müller, Vorstellung des Projektes „Teig 4.0“ - Prozessoptimierung im Bereich der industriellen Weizenteigverarbeitung. 2023.
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2023 | Konferenz - Vortrag | ELSA-ID: 9627
S. Ramm, R. Fulek, V. A. Eberle, C. Kiera, U. Odefey, and M. Pein-Hackelbusch, Compression Density as an Alternative to Identify an Optimal Moisture Content for High Shear Wet Granulation as an Initial Step for Spheronisation. 2023.
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2023 | Zeitschriftenaufsatz (wiss.) | ELSA-ID: 9697 | OA
P. Wefing, M. Trilling, A. Gossen, P. Neubauer, and J. Schneider, “A continuous mashing plant controlled by mean residence time,” Journal of The Institute of Brewing, vol. 129, no. 1, pp. 1–23, 2023, doi: 10.58430/jib.v129i1.7.
ELSA | DOI | Download (ext.)
 

2023 | Konferenz - Vortrag | ELSA-ID: 11546
M. Trilling-Haasler, L. Katsch, and J. Schneider, PETauthent. 2023.
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2023 | Datenpublikation | ELSA-ID: 12705
N. H. Fliedner, V. Lohweg, and M. Pein-Hackelbusch, Dataset for A Novel Spectroscopic Approach for Vaseline Quality Discrimination. zenodo, 2023. doi: 10.5281/ZENODO.7782807.
ELSA | Dateien verfügbar | DOI
 

2023 | Konferenzband - Beitrag | ELSA-ID: 10787
J. Tebbe, T. Pawlik, M. Trilling-Haasler, J. Löbner, M. Lange-Hegermann, and J. Schneider, Holistic optimization of a dynamic cross-flow filtration process towards a cyber-physical system. [Piscataway, NJ]: IEEE, 2023, pp. 1–7. doi: 10.1109/INDIN51400.2023.10217913.
ELSA | DOI | WoS
 

2022 | Zeitschriftenaufsatz | ELSA-ID: 7090 | OA
I. Weishaupt, P. Neubauer, and J. Schneider, “Approach to an inline monitoring of the heat impact in a high temperature short time treatment (HTST) of juice with the help of a chemical marker,” Brewing science, vol. 75, no. 1/2, pp. 1–8, 2022, doi: 10.23763/BrSc21-20weishaupt.
ELSA | DOI | Download (ext.) | WoS
 

2022 | Zeitschriftenaufsatz | ELSA-ID: 7443
P. Wefing and J. Schneider, “FAN-Messung während des Maischens,” Brauwelt, vol. 12–13, no. 22, pp. 304–308, 2022.
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