Please note that ELSA no longer supports Internet Explorer versions 8 or 9 (or earlier).
We recommend upgrading to the latest Internet Explorer, Google Chrome, or Firefox.
1151 Publikationen
2022 | Konferenz - Vortrag | ELSA-ID: 8450
K. Schwarzer, I. Weishaupt, A. Gossen, B.G. Sürmeli, J. Schneider, Smart Pasteurization - Eine neuartige, autonome Regelung für eine Kurzzeiterhitzung, 2022.
ELSA
2022 | Konferenz - Vortrag | ELSA-ID: 9196
M. Trilling, L. Katsch, J. Schneider, Recyclat Transparency, 2022.
ELSA
2022 | Zeitschriftenaufsatz (wiss.) | ELSA-ID: 9197 |

S. Wittland, M. Sokolowsky, C. Kanzler, S. Rohn, M. Bertrand, E. Sciurba, Allulose in Backwaren - Charakterisierung des Einflusses von Allulose in Kombination mit verschiedenen Getreidearten und Mehltypen auf die Produktqualität von Feinen Backwaren, Lebensmittelchemie : Zeitschrift der Lebensmittelchemischen Gesellschaft, Fachgruppe in der Gesellschaft Deutscher Chemiker . 76 (2022) 229.
ELSA
| DOI
| Download (ext.)
2022 | Zeitschriftenaufsatz | ELSA-ID: 9416
M. Upmann, G. Weyland, Was ist erlaubt, was verboten?, Fleischwirtschaft. 101 (2022) 42–46.
ELSA
| Download (ext.)
2022 | Zeitschriftenaufsatz | ELSA-ID: 9417
M. Upmann, G. Weyland, Was ist erlaubt, was verboten?, Fleischwirtschaft. 101 (2022) 50–55.
ELSA
| Download (ext.)
2022 | Konferenz - Vortrag | ELSA-ID: 9419
M. Upmann, A. Stiebing, In eigener Sache: Studium der Fleischtechnologie gestern - heute - morgen , 2022.
ELSA
2022 | Zeitschriftenaufsatz (wiss.) | ELSA-ID: 9420 |

F. Witte , E. Sawas , L.M. Berger , M. Gibis , J. Weiss, A. Röser, M. Upmann, E. Joeres, A. Juadjur , U. Bindrich , V. Heinz , N. Terjung, Influence of Finely Chopped Meat Addition on Quality Parameters of Minced Meat, Applied Sciences. 20 (2022).
ELSA
| DOI
| Download (ext.)
2022 | Konferenz - Vortrag | ELSA-ID: 9421
J. Tholen, J. Mohr, M. Bruns, G. Schulze Althoff, M. Upmann, Kontaminationen während des Schlachtprozesses auf Schweineschlachtkörpern, n.d.
ELSA
2022 | Zeitschriftenaufsatz (wiss.) | ELSA-ID: 9568 |

S. Ramm, R. Fulek, V.A. Eberle, C. Kiera, U. Odefey, M. Pein-Hackelbusch, Compression Density as an Alternative to Identify an Optimal Moisture Content for High Shear Wet Granulation as an Initial Step for Spheronisation., Pharmaceutics. 14 (2022).
ELSA
| DOI
| Download (ext.)
| WoS
| PubMed | Europe PMC
2022 | Zeitschriftenaufsatz | ELSA-ID: 7090 |

I. Weishaupt, P. Neubauer, J. Schneider, Approach to an inline monitoring of the heat impact in a high temperature short time treatment (HTST) of juice with the help of a chemical marker, Brewing Science. 75 (2022) 1–8.
ELSA
| DOI
| Download (ext.)
| WoS
2022 | Konferenz - Vortrag | ELSA-ID: 7444
P. Wefing, F. Conradi, J. Rämisch, P. Neubauer, J. Schneider, Machine learning aided free amino nitrogen determination in beer mash with an inline NIR transflectance , Curran Associates, Inc., 2022.
ELSA
2022 | Konferenz - Vortrag | ELSA-ID: 7917
A. Gossen, K. Schwarzer, I. Weishaupt, B.G. Sürmeli, J. Schneider, Flash Pasteurization with product and process monitoring using inline near infrared spectroscopy, 2022.
ELSA
2022 | Konferenz - Poster | ELSA-ID: 7932
T. Hernández Rodriguez, S. Ramm, M. Lange-Hegermann, B. Frahm, A systematic, model-based workflow for risk-based decision making in upstream development, n.d.
ELSA
2022 | Zeitschriftenaufsatz (wiss.) | ELSA-ID: 7976
V. Gassenmeier, S. Deppe, T. Hernández Rodriguez, F. Kuhfuß, A. Moser, V.C. Hass, K.B. Kuchemüller, R. Pörtner, J. Möller, G.A. Ifrim, B. Frahm, Model-assisted DoE applied to microalgae processes, Current Research in Biotechnology, Current Research in Biotechnology. 4 (2022) 102–119.
ELSA
| DOI
2022 | Zeitschriftenaufsatz (wiss.) | ELSA-ID: 12946
P.-M. Beindorf, O. Kovalenko, S. Ulrich, H. Geißler, R. Korbel, K. Schwaiger, S. Dorn-In, I. Esteban-Cuesta, Investigation of Meat from Ostriches Raised and Slaughtered in Bavaria, Germany: Microbiological Quality and Antimicrobial Resistance, Biology : Open Access Journal. 11 (2022).
ELSA
| DOI
2022 | Zeitschriftenaufsatz (wiss.) | ELSA-ID: 12944
S. Doff, J. Wenderlein, A. Wiesinger, S. Hiereth, S. Ulrich, R. Straubinger, Detection of Borrelia burgdorferi sensu-lato-Specific Antibodies in Sera of Canine and Equine Origin—A Comparative Study with Two Line Immunoassays, Veterinary Sciences : Open Access Journal. 9 (2022).
ELSA
| DOI