Please note that ELSA no longer supports Internet Explorer versions 8 or 9 (or earlier).
We recommend upgrading to the latest Internet Explorer, Google Chrome, or Firefox.
1131 Publikationen
2020 | Konferenzband - Beitrag | ELSA-ID: 2822
Hernández Rodriguez T, Posch C, Schmutzhard J, et al. Predicting Industrial Cell Culture Seed Trains - A Bayesian Approach. Vol 14. BioMed Central; 2020:P408. doi:10.1186/s12919-020-00188-y
ELSA
| Dateien verfügbar
| DOI
2020 | Konferenz - Poster | ELSA-ID: 3007
Kuhfuß F, Tölle M, Hernández Rodriguez T, et al. Modeling of Chlorella Vulgaris in Shake Flasks with Respect to Light Intensity and Light Duration.; 2020.
ELSA
2020 | Konferenz - Poster | ELSA-ID: 3008
Deppe S, Kuhfuß F, Tölle M, et al. Model-Assisted Design of Experiments for Algae Cultivation.; 2020.
ELSA
2020 | Konferenz - Poster | ELSA-ID: 3009
Ifrim GA, Deppe S, Hernández Rodriguez T, Gassenmeier V, Frahm B. Modeling of Microalgae in an Air-Lift Photobioreactor for Biomass Production.; 2020.
ELSA
2020 | Zeitschriftenaufsatz (wiss.) | ELSA-ID: 5418
Katsch L, Methner FJ, Schneider J. Kinetic studies of L-ascorbic acid degradation in fruit juices for the improvement of pasteurization plants. BrewingScience. 2020;73(7/8):85-94. doi:https://doi.org/10.23763/BrSc20-13katsch
ELSA
| Dateien verfügbar
| DOI
| Download (ext.)
2020 | Zeitschriftenaufsatz | ELSA-ID: 5419
Wefing P, Conradi F, Trilling-Haasler M, Neubauer P, Schneider J. Approach for modelling the extract formation in continuous conducted “beta-amylase rest” as part of the production of beer mash with targeted sugar content. Biochemical Engineering Journal . 2020;164. doi:10.1016/j.bej.2020.107765
ELSA
| DOI
2020 | Zeitschriftenaufsatz | ELSA-ID: 5420
Schattenberg B, Stake K, Schneider J. Allulose als alternativer Zucker zur Kalorienreduktion in Nektaren. Flüssiges Obst. 2020;(6):200-203.
ELSA
2020 | Sammelwerk - Beitrag | ELSA-ID: 5421
Schattenberg B, Stake K, Schneider J. Allulose - Alternativer Zucker zu Kalorienreduktion in Erfrischungsgetränken. In: Behr`s Jahrbuch für die Lebensmittelwirtschaft 2021. ; 2020:97-108.
ELSA
2020 | Zeitschriftenaufsatz | ELSA-ID: 5422
Schattenberg B, Stake K, Schneider J. Allulose as alternative sugar for calorie reduction in nectars. Fruit Processing. 2020;(7):222-225.
ELSA
2020 | Zeitschriftenaufsatz | ELSA-ID: 5424
Weishaupt I, Zimmer M, Neubauer P, Schneider J. Model based optimization of transflection near infrared spectroscopy as a process analytical tool in a continuous flash pasteurizer. Journal of Food Science. 2020;85(7):2020-2031. doi:10.1111/1750-3841.15307
ELSA
| DOI
| WoS
| PubMed | Europe PMC
2020 | Kurzbeitrag Konferenz | ELSA-ID: 5426
Zimmer M, Schneider J. Thermal pasteurisationof food in glass containers –Near Infrared studies as groundwork for cyber-physical systems. In: ; 2020.
ELSA
2020 | Kurzbeitrag Konferenz | ELSA-ID: 5427
Wefing P, Conradi C, Beckhoff StB. Auf dem Weg zur Smart FOODFACTORY, Prototyp einer kontinuierlichen Maisch Anlage. In: ; 2020.
ELSA
2020 | Zeitschriftenaufsatz | ELSA-ID: 5428
Schneider J, Beckhoff-Bumke S, Ali W. Digitalisierung - Bierbrauen 4.0. elektroniknet.de. Published online 2020.
ELSA
| Dateien verfügbar
2020 | Zeitschriftenaufsatz | ELSA-ID: 5429
Wefing P, Conradi F, Trilling-Haasler M, Schuster R, Gossen A, Schneider J. Maischen 4.0 – kontinuierliche Maischanlage. Brauwelt. 2020;(15-16):413-416.
ELSA
2019 | Zeitschriftenaufsatz | ELSA-ID: 1721 |

Hoffarth MP, Broeker T, Schneider J. Effect of N2 on Biological Methanation in a Continuous Stirred-Tank Reactor with Methanothermobacter marburgensis. Fermentation. 2019;5(3). doi:10.3390/fermentation5030056
ELSA
| DOI
| Download (ext.)
2019 | Zeitschriftenaufsatz (wiss.) | ELSA-ID: 2391 |

Hernández Rodriguez T, Posch C, Schmutzhard J, et al. Predicting industrial‐scale cell culture seed trains–A Bayesian framework for model fitting and parameter estimation, dealing with uncertainty in measurements and model parameters, applied to a nonlinear kinetic cell culture model, using an MCMC method. Biotechnology and Bioengineering. 2019;116(11):2944-2959. doi:10.1002/bit.27125
ELSA
| DOI
| Download (ext.)
2019 | Konferenzband - Beitrag | ELSA-ID: 2400
Ifrim GA, Titica M, Deppe S, Frahm B, Barbu M, Caraman S. Multivariable Control Strategy for the Photosynthetic Cultures of Microalgae. IEEE; 2019. doi:10.1109/icstcc.2019.8886109
ELSA
| DOI
2019 | Sammelwerk - Beitrag | ELSA-ID: 2646
Beneke B, Fechner T, Upmann M. Bewertung von Knochenpartikeln in Produkten. In: Horn D, Langen M, eds. Lebensmittelhistologie. Behr´s; 2019:264-273.
ELSA
2019 | Sammelwerk - Beitrag | ELSA-ID: 2648
Upmann M, Beneke B. Zusammengefügte Produkte und Formfleisch. In: Horn D, Langen N, eds. Lebensmittelhistologie. Behr´s; 2019:216-218.
ELSA