Please note that ELSA no longer supports Internet Explorer versions 8 or 9 (or earlier).
We recommend upgrading to the latest Internet Explorer, Google Chrome, or Firefox.
1178 Publikationen
2025 | Zeitschriftenaufsatz (wiss.) | ELSA-ID: 12871
Rohm H, Morejón Caraballo S, Salvador A, et al. Sensory Properties of Fermented Blends of Sunflower Press Cake and Whey. Foods : open access journal. 2025;14(9). doi:10.3390/foods14091489
ELSA
| DOI
2025 | Zeitschriftenaufsatz (wiss.) | ELSA-ID: 12981
Wolf L, Hohenfeld MA, Rathmann L, et al. Impact of various husbandry environments on animal health, eggshell hygiene and performance of Japanese quail layers (Coturnix japonica domestica). European poultry science : EPS = Archiv für Geflügelkunde. 2025;89(1-2). doi:10.1016/j.eups.2025.100004
ELSA
| DOI
2025 | Zeitschriftenaufsatz (wiss.) | ELSA-ID: 13084
Katsch L, Weishaupt I, Sokolowsky M, Gibson BR, Schneider J. Impact of equivalent sterilization processes with different time- temperature combinations on the chemical, physical and sensory properties of carrot juice. European Food Research and Technology. Published online 2025. doi:https://doi.org/10.1007/s00217-025-04860-5
ELSA
| DOI
2025 | Konferenz - Poster | ELSA-ID: 13094
Katsch L, Steinmetzler A, Sokolowsky M, Schneider J. Haltbarkeitsvoraussage von Orangensaft: Chemische, Physikalische Und Sensorische Effekte Während Beschleunigter Haltbarkeitstests.
ELSA
2025 | Zeitschriftenaufsatz (wiss.) | ELSA-ID: 13101
Bolmanis E, Uhlendorff S, Pein-Hackelbusch M, Galvanauskas V, Grigs O. Anomaly detection and removal strategies for in-line permittivity sensor signal used in bioprocesses. Frontiers in Bioengineering and Biotechnology. 2025;13. doi:10.3389/fbioe.2025.1609369
ELSA
| Dateien verfügbar
| DOI
2025 | Zeitschriftenaufsatz (wiss.) | ELSA-ID: 12286 |

Wittland S, Rohn S, Sciurba E, et al. Allulose as novel ingredient for improving freshness of yeast-made bakery products. LWT - Food Science and Technology. 2025;216. doi:https://doi.org/10.1016/j.lwt.2024.117269
ELSA
| DOI
| Download (ext.)
| WoS
2025 | Konferenz - Vortrag | ELSA-ID: 12702
Struck S. Pumpkin Seed Press Cake a Valuable Source of Protein.; 2025.
ELSA
2025 | Zeitschriftenaufsatz (wiss.) | ELSA-ID: 12781 |

Märkle N, Warnke G, Pein-Hackelbusch M. An iterative process and mixture design approach for dry granulated ternary blends of filler-binders. International Journal of Pharmaceutics: X. 2025;9. doi:10.1016/j.ijpx.2025.100331
ELSA
| DOI
| Download (ext.)
| PubMed | Europe PMC
2024 | Konferenz - Poster | ELSA-ID: 10957
Reinhardt L, Gassenmeier V, Feldt S, et al. Mycelium-Based Materials from Residues of the Regional Wood Industry.
ELSA
2024 | Konferenz - Vortrag | ELSA-ID: 10996
Tholen J, Zimmermann M, Schulze Althoff G, Upmann M. Dekontamination von Schweineschlachtkörpern mittels Vakuum-Dampf-Behandlung.
ELSA
2024 | Konferenz - Vortrag | ELSA-ID: 10997
Tholen J, Schulze Althoff G, Upmann M. Künstliche Intelligenz in der Fleischhygiene - Entwicklung eines Detektionssystems für Kontaminationen mit Kamerasystemen.
ELSA
2024 | Konferenz - Poster | ELSA-ID: 11108
Wilhelm P, Müller U, Gebhardt R. Rheologische Modelle – ein Beitrag für die systematische Entwicklung von Fleischersatzprodukten?; 2024.
ELSA
2024 | Konferenz - Poster | ELSA-ID: 11180
Ibrahem R, Barakat B, Bekonda EA, Schwarzer K, Wilhelm P, Müller U. Messung des Öl-Drüsenschuppenaufschlusses von Thymian und Vergleich der Ergebnisse mit denen von Oregano. Verein für Arznei- und Gewürzpflanzen SALUPLANTA e.V. ; 2024. doi:10.5073/20240131-085854-0
ELSA
| DOI
2024 | Konferenz - Poster | ELSA-ID: 11181
Ibrahem R, Barakat B, Bekonda EA, Schwarzer K, Wilhelm P, Müller U. Messung des Öl-Drüsenschuppenaufschlusses von Thymian und Vergleich der Ergebnisse mit denen von Oregano.; 2024.
ELSA
2024 | Konferenz - Vortrag | ELSA-ID: 11182
Al Krad M, Liphardt D, Schwarzer K, Wilhelm P, Müller U. Feststellung von Ätherisch-Ölverlusten bei der Wasserdampfdestillation durch Adsorption an Apparatewandungen.; 2024.
ELSA
2024 | Konferenz - Poster | ELSA-ID: 11537
Katsch L, Trilling-Haasler M, Fahmi A, Pein-Hackelbusch M, Schneider J. Determination and Prediction of the Recycled Polyethylene Terephthalate Content in Preforms for the Production of Beverage Bottles.; 2024.
ELSA
2024 | Konferenz - Poster | ELSA-ID: 11605
Trilling-Haasler M, Tebbe J, Lange-Hegermann M, Schneider J. Yeast Filtration with Rotating Membrane Filtration – a New Approach for an Economical Recovery of Beer Form Surplus Yeast .; 2024.
ELSA
2024 | Konferenz - Poster | ELSA-ID: 11607
Nolte J, Hense L, Weishaupt I, Schneider J. How Do You Turn a Shotgun into a Precision Rifle - Significant Heat Savings through the Use of Kinetic Laboratory Data (D/z Values) in Large-Scale Pasteurization.; 2024.
ELSA
2024 | Konferenz - Poster | ELSA-ID: 11608
Trilling-Haasler M, Jürgensmeier SE, Schneider J. Influence of Osmotic Pressure Induced Yeast Particle Size on the Rheological Properties of Beer-Yeast-Suspensions.; 2024.
ELSA
2024 | Konferenz - Poster | ELSA-ID: 11860
Katsch L, Sokolowsky M, Schneider J. Zeit-Temperatur-Optimierung in der Saftpasteurisation: Physikalische, chemische und sensorische Effekte auf Apfel- und Karottensaft.; 2024.
ELSA