Please note that ELSA no longer supports Internet Explorer versions 8 or 9 (or earlier).
We recommend upgrading to the latest Internet Explorer, Google Chrome, or Firefox.
1175 Publikationen
2020 | Konferenzband - Beitrag | ELSA-ID: 7937
Hernández Rodriguez T, Deppe S, Gassenmeier V, et al. Modeling of Chlorella Vulgaris Algae in Shake Flasks with Respect to Light Intensity and Light Duration. Vol No. 9. Wiley; 2020:1225 – 1226. doi:10.1002/cite.202055235
ELSA
| DOI
2020 | Konferenzband - Beitrag | ELSA-ID: 7938
Hernández Rodriguez T, Posch C, Pörtner R, Frahm B. Towards Integration of Prior Knowledge and Propagation of Uncertainty for Digital Twins of Biopharmaceutical Production Processes. Vol No. 9. Wiley; 2020:1241 – 1242. doi:10.1002/cite.202055234
ELSA
| DOI
2020 | Zeitschriftenaufsatz (wiss.) | ELSA-ID: 5418
Katsch L, Methner FJ, Schneider J. Kinetic studies of L-ascorbic acid degradation in fruit juices for the improvement of pasteurization plants. BrewingScience. 2020;73(7/8):85-94. doi:https://doi.org/10.23763/BrSc20-13katsch
ELSA
| Dateien verfügbar
| DOI
| Download (ext.)
2020 | Zeitschriftenaufsatz | ELSA-ID: 5419
Wefing P, Conradi F, Trilling-Haasler M, Neubauer P, Schneider J. Approach for modelling the extract formation in continuous conducted “beta-amylase rest” as part of the production of beer mash with targeted sugar content. Biochemical Engineering Journal . 2020;164. doi:10.1016/j.bej.2020.107765
ELSA
| DOI
2020 | Zeitschriftenaufsatz | ELSA-ID: 5420
Schattenberg B, Stake K, Schneider J. Allulose als alternativer Zucker zur Kalorienreduktion in Nektaren. Flüssiges Obst. 2020;(6):200-203.
ELSA
2020 | Sammelwerk - Beitrag | ELSA-ID: 5421
Schattenberg B, Stake K, Schneider J. Allulose - Alternativer Zucker zu Kalorienreduktion in Erfrischungsgetränken. In: Behr`s Jahrbuch für die Lebensmittelwirtschaft 2021. ; 2020:97-108.
ELSA
2020 | Zeitschriftenaufsatz | ELSA-ID: 5422
Schattenberg B, Stake K, Schneider J. Allulose as alternative sugar for calorie reduction in nectars. Fruit Processing. 2020;(7):222-225.
ELSA
2020 | Zeitschriftenaufsatz | ELSA-ID: 5424
Weishaupt I, Zimmer M, Neubauer P, Schneider J. Model based optimization of transflection near infrared spectroscopy as a process analytical tool in a continuous flash pasteurizer. Journal of Food Science. 2020;85(7):2020-2031. doi:10.1111/1750-3841.15307
ELSA
| DOI
| WoS
| PubMed | Europe PMC
2020 | Kurzbeitrag Konferenz | ELSA-ID: 5426
Zimmer M, Schneider J. Thermal pasteurisationof food in glass containers –Near Infrared studies as groundwork for cyber-physical systems. In: ; 2020.
ELSA
2020 | Kurzbeitrag Konferenz | ELSA-ID: 5427
Wefing P, Conradi C, Beckhoff StB. Auf dem Weg zur Smart FOODFACTORY, Prototyp einer kontinuierlichen Maisch Anlage. In: ; 2020.
ELSA
2020 | Zeitschriftenaufsatz | ELSA-ID: 5428
Schneider J, Beckhoff-Bumke S, Ali W. Digitalisierung - Bierbrauen 4.0. elektroniknet.de. Published online 2020.
ELSA
| Dateien verfügbar
2020 | Zeitschriftenaufsatz | ELSA-ID: 5429
Wefing P, Conradi F, Trilling-Haasler M, Schuster R, Gossen A, Schneider J. Maischen 4.0 – kontinuierliche Maischanlage. Brauwelt. 2020;(15-16):413-416.
ELSA
2020 | Zeitschriftenaufsatz (wiss.) | ELSA-ID: 12955
Geisen V, Mayer C, Harrer J, Hartmann K, Ulrich S, Unterer S. Ulzerative granulomatöse Kolitis durch Prototheca spp. bei einem Rhodesian Ridgeback in Deutschland. Tierärztliche Praxis Ausgabe K: Kleintiere / Heimtiere. 2020;48(05):369-375. doi:10.1055/a-1238-1554
ELSA
| DOI
2020 | Zeitschriftenaufsatz (wiss.) | ELSA-ID: 12956
Ulrich S, Schäfer C. Toxin Production by Stachybotrys chartarum Genotype S on Different Culture Media. Journal of Fungi. 2020;6(3). doi:10.3390/jof6030159
ELSA
| DOI
2020 | Zeitschriftenaufsatz (wiss.) | ELSA-ID: 12962
Liang L, Wang J, Schorter L, et al. Rapid clearance of Borrelia burgdorferi from the blood circulation. Parasites & vectors. 2020;13(1). doi:10.1186/s13071-020-04060-y
ELSA
| DOI
2020 | Zeitschriftenaufsatz (wiss.) | ELSA-ID: 12963
Neumann-Cip AC, Fingerle V, Margos G, et al. A Novel Rapid Sample Preparation Method for MALDI-TOF MS Permits Borrelia burgdorferi Sensu Lato Species and Isolate Differentiation. Frontiers in Microbiology. 2020;11. doi:10.3389/fmicb.2020.00690
ELSA
| DOI
2020 | Zeitschriftenaufsatz (wiss.) | ELSA-ID: 12964
Ulrich S, Ebel F. Monoclonal Antibodies as Tools to Combat Fungal Infections. Journal of Fungi. 2020;6(1). doi:10.3390/jof6010022
ELSA
| DOI
2020 | Konferenz - Beitrag | ELSA-ID: 1991
Funk M, Scharf M, Dörksen H, et al. Creating a Self-authentication System for Smart Banknotes. In: ODS 2020 Review. ; 2020.
ELSA
| Download (ext.)
2019 | Zeitschriftenaufsatz | ELSA-ID: 5439
Lautenschläger R, Scheffer D. Vollautomatisierung und Vernetzung – Neu- und Weiterentwicklung von Klima- und Rauchanlagen vor dem Hintergrund der Digitalisierung. Fleischwirtschaft. 2019;99(9):75-78.
ELSA
2019 | Zeitschriftenaufsatz | ELSA-ID: 5440
Meyer A, Blome A, Müller U. Von Industrie 4.0 zu Lebensmittel 4.0 – Vielfalt, Sinnhaftigkeit und die Mitwirkung von Lebensmitteltechnologen. Getreide Mehl und Brot . 2019;(01).
ELSA