Please note that ELSA no longer supports Internet Explorer versions 8 or 9 (or earlier).

We recommend upgrading to the latest Internet Explorer, Google Chrome, or Firefox.

1175 Publikationen


2020 | Konferenzband - Beitrag | ELSA-ID: 7937
Hernández Rodriguez, Tanja ; Deppe, Sahar ; Gassenmeier, Veronika ; Kuhfuß, Fabian ; Tölle, Marius ; Ifrim, George Adrian ; Frahm, Björn: Modeling of Chlorella vulgaris algae in shake flasks with respect to light intensity and light duration, Volume 92. Bd. No. 9 : Wiley, 2020
ELSA | DOI
 

2020 | Konferenzband - Beitrag | ELSA-ID: 7938
Hernández Rodriguez, Tanja ; Posch, Christoph ; Pörtner, Ralf ; Frahm, Björn: Towards integration of prior knowledge and propagation of uncertainty for digital twins of biopharmaceutical production processes, Volume 92. Bd. No. 9 : Wiley, 2020
ELSA | DOI
 

2020 | Zeitschriftenaufsatz (wiss.) | ELSA-ID: 5418
Katsch, Linda ; Methner, F.-J. ; Schneider, Jan: Kinetic studies of L-ascorbic acid degradation in fruit juices for the improvement of pasteurization plants. In: BrewingScience Bd. 73. Nürnberg, Fachverlag Hans Carl GmbH (2020), Nr. 7/8, S. 85–94
ELSA | Dateien verfügbar | DOI | Download (ext.)
 

2020 | Zeitschriftenaufsatz | ELSA-ID: 5419
Wefing, Patrick ; Conradi, Florian ; Trilling-Haasler, Marc ; Neubauer, Peter ; Schneider, Jan: Approach for modelling the extract formation in continuous conducted „beta-amylase rest“ as part of the production of beer mash with targeted sugar content. In: Biochemical Engineering Journal Bd. 164 (2020)
ELSA | DOI
 

2020 | Zeitschriftenaufsatz | ELSA-ID: 5420
Schattenberg, Britta ; Stake, Kirsten ; Schneider, J.: Allulose als alternativer Zucker zur Kalorienreduktion in Nektaren. In: Flüssiges Obst (2020), Nr. 6, S. 200–203
ELSA
 

2020 | Sammelwerk - Beitrag | ELSA-ID: 5421
Schattenberg, Britta ; Stake, Kirsten ; Schneider, J.: Allulose - Alternativer Zucker zu Kalorienreduktion in Erfrischungsgetränken. In: Behr`s Jahrbuch für die Lebensmittelwirtschaft 2021, 2020, S. 97–108
ELSA
 

2020 | Zeitschriftenaufsatz | ELSA-ID: 5422
Schattenberg, Britta ; Stake, Kirsten ; Schneider, J.: Allulose as alternative sugar for calorie reduction in nectars. In: Fruit Processing (2020), Nr. 7, S. 222–225
ELSA
 

2020 | Zeitschriftenaufsatz | ELSA-ID: 5424
Weishaupt, Imke ; Zimmer, Manuel ; Neubauer, Peter ; Schneider, Jan: Model based optimization of transflection near infrared spectroscopy as a process analytical tool in a continuous flash pasteurizer. In: Journal of Food Science Bd. 85 (2020), Nr. 7, S. 2020–2031
ELSA | DOI | WoS | PubMed | Europe PMC
 

2020 | Kurzbeitrag Konferenz | ELSA-ID: 5426
Zimmer, Manuel ; Schneider, Jan: Thermal pasteurisationof food in glass containers –Near Infrared studies as groundwork for cyber-physical systems. In: , 2020
ELSA
 

2020 | Kurzbeitrag Konferenz | ELSA-ID: 5427
Wefing, Patrick ; Conradi, C. ; Beckhoff, St.-Bumke: Auf dem Weg zur Smart FOODFACTORY, Prototyp einer kontinuierlichen Maisch Anlage. In: , 2020
ELSA
 

2020 | Zeitschriftenaufsatz | ELSA-ID: 5428
Schneider, Jan ; Beckhoff-Bumke, S. ; Ali, W.: Digitalisierung - Bierbrauen 4.0. In: elektroniknet.de (2020)
ELSA | Dateien verfügbar
 

2020 | Zeitschriftenaufsatz | ELSA-ID: 5429
Wefing, Patrick ; Conradi, Florian ; Trilling-Haasler, Marc ; Schuster, Rudolf ; Gossen, Arthur ; Schneider, Jan: Maischen 4.0 – kontinuierliche Maischanlage. In: Brauwelt, Carl Hanser Verlag (2020), Nr. 15–16, S. 413–416
ELSA
 

2020 | Zeitschriftenaufsatz (wiss.) | ELSA-ID: 12955
Geisen, Vera ; Mayer, Christian ; Harrer, Julia ; Hartmann, Katrin ; Ulrich, Sebastian ; Unterer, Stefan: Ulzerative granulomatöse Kolitis durch Prototheca spp. bei einem Rhodesian Ridgeback in Deutschland. In: Tierärztliche Praxis Ausgabe K: Kleintiere / Heimtiere Bd. 48. Stuttgart, Thieme (2020), Nr. 05, S. 369–375
ELSA | DOI
 

2020 | Zeitschriftenaufsatz (wiss.) | ELSA-ID: 12956
Ulrich, Sebastian ; Schäfer, Cornelius: Toxin Production by Stachybotrys chartarum Genotype S on Different Culture Media. In: Journal of Fungi Bd. 6. Basel, MDPI (2020), Nr. 3
ELSA | DOI
 

2020 | Zeitschriftenaufsatz (wiss.) | ELSA-ID: 12962
Liang, Liucun ; Wang, Jinyong ; Schorter, Lucas ; Nguyen Trong, Thu Phong ; Fell, Shari ; Ulrich, Sebastian ; Straubinger, Reinhard K.: Rapid clearance of Borrelia burgdorferi from the blood circulation. In: Parasites & vectors Bd. 13. London, BioMed Central (2020), Nr. 1
ELSA | DOI
 

2020 | Zeitschriftenaufsatz (wiss.) | ELSA-ID: 12963
Neumann-Cip, Anna-Cathrine ; Fingerle, Volker ; Margos, Gabriele ; Straubinger, Reinhard K. ; Overzier, Evelyn ; Ulrich, Sebastian ; Wieser, Andreas: A Novel Rapid Sample Preparation Method for MALDI-TOF MS Permits Borrelia burgdorferi Sensu Lato Species and Isolate Differentiation. In: Frontiers in Microbiology Bd. 11. Lausanne, Frontiers Media SA (2020)
ELSA | DOI
 

2020 | Zeitschriftenaufsatz (wiss.) | ELSA-ID: 12964
Ulrich, Sebastian ; Ebel, Frank: Monoclonal Antibodies as Tools to Combat Fungal Infections. In: Journal of Fungi Bd. 6. Basel, MDPI (2020), Nr. 1
ELSA | DOI
 

2020 | Konferenz - Beitrag | ELSA-ID: 1991
Funk, Mark ; Scharf, Matthias ; Dörksen, Helene ; Danneel, Hans-Jürgen ; Lohweg, Volker ; Hübner, Michael ; Schaede, Johannes ; Stierman, Rob ; u. a.: Creating a Self-authentication System for Smart Banknotes. In: ODS 2020 Review. San Francisco, USA., 2020
ELSA | Download (ext.)
 

2019 | Zeitschriftenaufsatz | ELSA-ID: 5439
Lautenschläger, Ralf ; Scheffer, Dominik: Vollautomatisierung und Vernetzung – Neu- und Weiterentwicklung von Klima- und Rauchanlagen vor dem Hintergrund der Digitalisierung. In: Fleischwirtschaft Bd. 99 (2019), Nr. 9, S. 75–78
ELSA
 

2019 | Zeitschriftenaufsatz | ELSA-ID: 5440
Meyer, Alexander ; Blome, André ; Müller, Ulrich: Von Industrie 4.0 zu Lebensmittel 4.0 – Vielfalt, Sinnhaftigkeit und die Mitwirkung von Lebensmitteltechnologen. In: Getreide Mehl und Brot , Verlag Moritz Schäfer (2019), Nr. 01
ELSA
 

Filter und Suchbegriffe

department=DEP4000

Suche

Publikationen filtern

Darstellung / Sortierung

Zitationsstil: Din 1505-2

Export / Einbettung