Please note that ELSA no longer supports Internet Explorer versions 8 or 9 (or earlier).
We recommend upgrading to the latest Internet Explorer, Google Chrome, or Firefox.
1179 Publikationen
2020 | Zeitschriftenaufsatz | ELSA-ID: 5422
Schattenberg, Britta ; Stake, Kirsten ; Schneider, J.: Allulose as alternative sugar for calorie reduction in nectars. In: Fruit Processing (2020), Nr. 7, S. 222–225
ELSA
2020 | Zeitschriftenaufsatz | ELSA-ID: 5424
Weishaupt, Imke ; Zimmer, Manuel ; Neubauer, Peter ; Schneider, Jan: Model based optimization of transflection near infrared spectroscopy as a process analytical tool in a continuous flash pasteurizer. In: Journal of Food Science Bd. 85 (2020), Nr. 7, S. 2020–2031
ELSA
| DOI
| WoS
| PubMed | Europe PMC
2020 | Kurzbeitrag Konferenz | ELSA-ID: 5426
Zimmer, Manuel ; Schneider, Jan: Thermal pasteurisationof food in glass containers –Near Infrared studies as groundwork for cyber-physical systems. In: , 2020
ELSA
2020 | Kurzbeitrag Konferenz | ELSA-ID: 5427
Wefing, Patrick ; Conradi, C. ; Beckhoff, St.-Bumke: Auf dem Weg zur Smart FOODFACTORY, Prototyp einer kontinuierlichen Maisch Anlage. In: , 2020
ELSA
2020 | Zeitschriftenaufsatz | ELSA-ID: 5428
Schneider, Jan ; Beckhoff-Bumke, S. ; Ali, W.: Digitalisierung - Bierbrauen 4.0. In: elektroniknet.de (2020)
ELSA
| Dateien verfügbar
2020 | Zeitschriftenaufsatz | ELSA-ID: 5429
Wefing, Patrick ; Conradi, Florian ; Trilling-Haasler, Marc ; Schuster, Rudolf ; Gossen, Arthur ; Schneider, Jan: Maischen 4.0 – kontinuierliche Maischanlage. In: Brauwelt, Carl Hanser Verlag (2020), Nr. 15–16, S. 413–416
ELSA
2020 | Zeitschriftenaufsatz (wiss.) | ELSA-ID: 12787
Becker, Barbara ; Dabisch-Ruthe, Mareike ; Pfannebecker, Jens: Inactivation of Murine Norovirus on Fruit and Vegetable Surfaces by Vapor Phase Hydrogen Peroxide. In: Journal of food protection Bd. 83. Des Moines, Iowa, IAFP (2020), Nr. 1, S. 45–51
ELSA
| DOI
| WoS
| PubMed | Europe PMC
2020 | Zeitschriftenaufsatz (wiss.) | ELSA-ID: 12955
Geisen, Vera ; Mayer, Christian ; Harrer, Julia ; Hartmann, Katrin ; Ulrich, Sebastian ; Unterer, Stefan: Ulzerative granulomatöse Kolitis durch Prototheca spp. bei einem Rhodesian Ridgeback in Deutschland. In: Tierärztliche Praxis Ausgabe K: Kleintiere / Heimtiere Bd. 48. Stuttgart, Thieme (2020), Nr. 05, S. 369–375
ELSA
| DOI
2020 | Zeitschriftenaufsatz (wiss.) | ELSA-ID: 12962
Liang, Liucun ; Wang, Jinyong ; Schorter, Lucas ; Nguyen Trong, Thu Phong ; Fell, Shari ; Ulrich, Sebastian ; Straubinger, Reinhard K.: Rapid clearance of Borrelia burgdorferi from the blood circulation. In: Parasites & vectors Bd. 13. London, BioMed Central (2020), Nr. 1
ELSA
| DOI
2020 | Zeitschriftenaufsatz (wiss.) | ELSA-ID: 12963
Neumann-Cip, Anna-Cathrine ; Fingerle, Volker ; Margos, Gabriele ; Straubinger, Reinhard K. ; Overzier, Evelyn ; Ulrich, Sebastian ; Wieser, Andreas: A Novel Rapid Sample Preparation Method for MALDI-TOF MS Permits Borrelia burgdorferi Sensu Lato Species and Isolate Differentiation. In: Frontiers in Microbiology Bd. 11. Lausanne, Frontiers Media SA (2020)
ELSA
| DOI
2019 | Zeitschriftenaufsatz | ELSA-ID: 1721 |

Hoffarth, Marc Philippe ; Broeker, Timo ; Schneider, Jan: Effect of N2 on Biological Methanation in a Continuous Stirred-Tank Reactor with Methanothermobacter marburgensis. In: Fermentation Bd. 5, MDPI (2019), Nr. 3
ELSA
| DOI
| Download (ext.)
2019 | Zeitschriftenaufsatz (wiss.) | ELSA-ID: 2391 |

Hernández Rodriguez, Tanja ; Posch, Christoph ; Schmutzhard, Julia ; Stettner, Josef ; Weihs, Claus ; Pörtner, Ralf ; Frahm, Björn: Predicting industrial‐scale cell culture seed trains–A Bayesian framework for model fitting and parameter estimation, dealing with uncertainty in measurements and model parameters, applied to a nonlinear kinetic cell culture model, using an MCMC method. In: Biotechnology and Bioengineering Bd. 116, Wiley (2019), Nr. 11, S. 2944–2959
ELSA
| DOI
| Download (ext.)
2019 | Sammelwerk - Beitrag | ELSA-ID: 2646
Beneke, B. ; Fechner, T. ; Upmann, Matthias: Bewertung von Knochenpartikeln in Produkten. In: Horn, D. ; Langen, M. (Hrsg.): Lebensmittelhistologie. Hamburg : Behr´s, 2019, S. 264–273
ELSA
2019 | Sammelwerk - Beitrag | ELSA-ID: 2648
Upmann, Matthias ; Beneke, B.: Zusammengefügte Produkte und Formfleisch. In: Horn, D. ; Langen, N. (Hrsg.): Lebensmittelhistologie. Hamburg : Behr´s, 2019, S. 216–218
ELSA
2019 | Sammelwerk - Beitrag | ELSA-ID: 2649
Beneke, B. ; Upmann, Matthias: Kochpökelerzeugnisse. In: Horn, D. ; Langen, M. (Hrsg.): Lebensmittelhistologie. Hamburg : Behr´s, 2019, S. 213–216
ELSA
2019 | Sammelwerk - Beitrag | ELSA-ID: 2650
Beneke, B. ; Langen, M. ; Schering, B. ; Upmann, Matthias: Meat in meat-Technologie. In: Horn, D. ; Langen, M. (Hrsg.): Lebensmittelhistologie. Hamburg : Behr´s, 2019, S. 218–221
ELSA
2019 | Sammelwerk - Beitrag | ELSA-ID: 2651
Upmann, Matthias: Verdickungs- und Geliermittel. In: Horn, D. ; Langen, M. (Hrsg.): Lebensmittelhistologie. Hamburg : Behr´s, 2019, S. 150–157
ELSA