Please note that ELSA no longer supports Internet Explorer versions 8 or 9 (or earlier).
We recommend upgrading to the latest Internet Explorer, Google Chrome, or Firefox.
1175 Publikationen
2020 | Konferenzband - Beitrag | ELSA-ID: 7937
Hernández Rodriguez, T., Deppe, S., Gassenmeier, V., Kuhfuß, F., Tölle, M., Ifrim, G. A., & Frahm, B. (2020). Modeling of Chlorella vulgaris algae in shake flasks with respect to light intensity and light duration. Chemie Ingenieur Technik, Tagungsband zur 10. ProcessNet-Jahrestagung und 34. DECHEMA-Jahrestagung der Biotechnologen 2020 (Vol. No. 9, pp. 1225 – 1226). Wiley. https://doi.org/10.1002/cite.202055235
ELSA
| DOI
2020 | Konferenzband - Beitrag | ELSA-ID: 7938
Hernández Rodriguez, T., Posch, C., Pörtner, R., & Frahm, B. (2020). Towards integration of prior knowledge and propagation of uncertainty for digital twins of biopharmaceutical production processes. Chemie Ingenieur Technik, Tagungsband zur 10. ProcessNet-Jahrestagung und 34. DECHEMA-Jahrestagung der Biotechnologen 2020 (Vol. No. 9, pp. 1241 – 1242). Wiley. https://doi.org/10.1002/cite.202055234
ELSA
| DOI
2020 | Zeitschriftenaufsatz (wiss.) | ELSA-ID: 5418
Katsch, L., Methner, F.-J., & Schneider, J. (2020). Kinetic studies of L-ascorbic acid degradation in fruit juices for the improvement of pasteurization plants. BrewingScience, 73(7/8), 85–94. https://doi.org/10.23763/BrSc20-13katsch
ELSA
| Dateien verfügbar
| DOI
| Download (ext.)
2020 | Zeitschriftenaufsatz | ELSA-ID: 5419
Wefing, P., Conradi, F., Trilling-Haasler, M., Neubauer, P., & Schneider, J. (2020). Approach for modelling the extract formation in continuous conducted “beta-amylase rest” as part of the production of beer mash with targeted sugar content. Biochemical Engineering Journal , 164, Article 107765. https://doi.org/10.1016/j.bej.2020.107765
ELSA
| DOI
2020 | Zeitschriftenaufsatz | ELSA-ID: 5420
Schattenberg, B., Stake, K., & Schneider, J. (2020). Allulose als alternativer Zucker zur Kalorienreduktion in Nektaren. Flüssiges Obst, 6, 200–203.
ELSA
2020 | Sammelwerk - Beitrag | ELSA-ID: 5421
Schattenberg, B., Stake, K., & Schneider, J. (2020). Allulose - Alternativer Zucker zu Kalorienreduktion in Erfrischungsgetränken. In Behr`s Jahrbuch für die Lebensmittelwirtschaft 2021 (pp. 97–108).
ELSA
2020 | Zeitschriftenaufsatz | ELSA-ID: 5422
Schattenberg, B., Stake, K., & Schneider, J. (2020). Allulose as alternative sugar for calorie reduction in nectars. Fruit Processing, 7, 222–225.
ELSA
2020 | Zeitschriftenaufsatz | ELSA-ID: 5424
Weishaupt, I., Zimmer, M., Neubauer, P., & Schneider, J. (2020). Model based optimization of transflection near infrared spectroscopy as a process analytical tool in a continuous flash pasteurizer. Journal of Food Science, 85(7), 2020–2031. https://doi.org/10.1111/1750-3841.15307
ELSA
| DOI
| WoS
| PubMed | Europe PMC
2020 | Kurzbeitrag Konferenz | ELSA-ID: 5426
Zimmer, M., & Schneider, J. (2020). Thermal pasteurisationof food in glass containers –Near Infrared studies as groundwork for cyber-physical systems. BVAu Jahreskolloquium 2020 (online), Lemgo.
ELSA
2020 | Kurzbeitrag Konferenz | ELSA-ID: 5427
Wefing, P., Conradi, C., & Beckhoff, St.-B. (2020). Auf dem Weg zur Smart FOODFACTORY, Prototyp einer kontinuierlichen Maisch Anlage. 1. SFT Forum „ where food meets IT“ Mittelstand im Wandel: Digitale Lösungen für die Lebensmittelpraxis.
ELSA
2020 | Zeitschriftenaufsatz | ELSA-ID: 5428
Schneider, J., Beckhoff-Bumke, S., & Ali, W. (2020). Digitalisierung - Bierbrauen 4.0. elektroniknet.de.
ELSA
| Dateien verfügbar
2020 | Zeitschriftenaufsatz | ELSA-ID: 5429
Wefing, P., Conradi, F., Trilling-Haasler, M., Schuster, R., Gossen, A., & Schneider, J. (2020). Maischen 4.0 – kontinuierliche Maischanlage. Brauwelt, 15–16, 413–416.
ELSA
2020 | Zeitschriftenaufsatz (wiss.) | ELSA-ID: 12955
Geisen, V., Mayer, C., Harrer, J., Hartmann, K., Ulrich, S., & Unterer, S. (2020). Ulzerative granulomatöse Kolitis durch Prototheca spp. bei einem Rhodesian Ridgeback in Deutschland. Tierärztliche Praxis Ausgabe K: Kleintiere / Heimtiere, 48(05), 369–375. https://doi.org/10.1055/a-1238-1554
ELSA
| DOI
2020 | Zeitschriftenaufsatz (wiss.) | ELSA-ID: 12956
Ulrich, S., & Schäfer, C. (2020). Toxin Production by Stachybotrys chartarum Genotype S on Different Culture Media. Journal of Fungi, 6(3), Article 159. https://doi.org/10.3390/jof6030159
ELSA
| DOI
2020 | Zeitschriftenaufsatz (wiss.) | ELSA-ID: 12962
Liang, L., Wang, J., Schorter, L., Nguyen Trong, T. P., Fell, S., Ulrich, S., & Straubinger, R. K. (2020). Rapid clearance of Borrelia burgdorferi from the blood circulation. Parasites & Vectors, 13(1), Article 191. https://doi.org/10.1186/s13071-020-04060-y
ELSA
| DOI
2020 | Zeitschriftenaufsatz (wiss.) | ELSA-ID: 12963
Neumann-Cip, A.-C., Fingerle, V., Margos, G., Straubinger, R. K., Overzier, E., Ulrich, S., & Wieser, A. (2020). A Novel Rapid Sample Preparation Method for MALDI-TOF MS Permits Borrelia burgdorferi Sensu Lato Species and Isolate Differentiation. Frontiers in Microbiology, 11. https://doi.org/10.3389/fmicb.2020.00690
ELSA
| DOI
2020 | Zeitschriftenaufsatz (wiss.) | ELSA-ID: 12964
Ulrich, S., & Ebel, F. (2020). Monoclonal Antibodies as Tools to Combat Fungal Infections. Journal of Fungi, 6(1), Article 22. https://doi.org/10.3390/jof6010022
ELSA
| DOI
2020 | Konferenz - Beitrag | ELSA-ID: 1991
Funk, M., Scharf, M., Dörksen, H., Danneel, H.-J., Lohweg, V., Hübner, M., Schaede, J., Stierman, R., Knobloch, A., Le, D. K., Gillich, E., & Mönks, U. (2020). Creating a Self-authentication System for Smart Banknotes. ODS 2020 Review.
ELSA
| Download (ext.)
2019 | Zeitschriftenaufsatz | ELSA-ID: 5439
Lautenschläger, R., & Scheffer, D. (2019). Vollautomatisierung und Vernetzung – Neu- und Weiterentwicklung von Klima- und Rauchanlagen vor dem Hintergrund der Digitalisierung. Fleischwirtschaft, 99(9), 75–78.
ELSA
2019 | Zeitschriftenaufsatz | ELSA-ID: 5440
Meyer, A., Blome, A., & Müller, U. (2019). Von Industrie 4.0 zu Lebensmittel 4.0 – Vielfalt, Sinnhaftigkeit und die Mitwirkung von Lebensmitteltechnologen. Getreide Mehl und Brot , 01.
ELSA