Please note that ELSA no longer supports Internet Explorer versions 8 or 9 (or earlier).
We recommend upgrading to the latest Internet Explorer, Google Chrome, or Firefox.
1151 Publikationen
2025 | Zeitschriftenaufsatz (wiss.) | ELSA-ID: 12871
Rohm, Harald ; Morejón Caraballo, Sophie ; Salvador, Ana ; Mendo, Sofia ; Llorca, Empar ; Cattaneo, Stefano ; De Noni, Ivano ; Struck, Susanne ; u. a.: Sensory Properties of Fermented Blends of Sunflower Press Cake and Whey. In: Foods : open access journal Bd. 14. Basel, MDPI AG (2025), Nr. 9
ELSA
| DOI
2025 | Zeitschriftenaufsatz (wiss.) | ELSA-ID: 12286 |

Wittland, Sebastian ; Rohn, Sascha ; Sciurba, Elisabeth ; Begemann, Jens ; Sokolowsky, Martina ; Kanzler, Clemens ; Matthäus, Bertrand: Allulose as novel ingredient for improving freshness of yeast-made bakery products. In: LWT - Food Science and Technology Bd. 216. Amsterdam, Elsevier (2025)
ELSA
| DOI
| Download (ext.)
| WoS
2025 | Konferenz - Vortrag | ELSA-ID: 12702
Struck, Susanne: Pumpkin seed press cake a valuable source of protein, 2025
ELSA
2025 | Zeitschriftenaufsatz (wiss.) | ELSA-ID: 12781 |

Märkle, Niclas ; Warnke, Gernot ; Pein-Hackelbusch, Miriam: An iterative process and mixture design approach for dry granulated ternary blends of filler-binders. In: International Journal of Pharmaceutics: X Bd. 9. Amsterdam, Elsevier BV (2025)
ELSA
| DOI
| Download (ext.)
| PubMed | Europe PMC
2025 | Zeitschriftenaufsatz (wiss.) | ELSA-ID: 12981
Wolf, Lisa ; Hohenfeld, Marie-Anna ; Rathmann, Lucas ; Weinmann, Larissa ; Schreiter, Ruben ; Schmidt, Paul ; Hiereth, Stephanie ; Ulrich, Sebastian ; u. a.: Impact of various husbandry environments on animal health, eggshell hygiene and performance of Japanese quail layers (Coturnix japonica domestica). In: European poultry science : EPS = Archiv für Geflügelkunde Bd. 89. Stuttgart, Ulmer (2025), Nr. 1–2
ELSA
| DOI
2024 | Konferenz - Poster | ELSA-ID: 11180
Ibrahem, Riham ; Barakat, Bayan ; Bekonda, Euphinette Amba ; Schwarzer, Knut ; Wilhelm, Patrick ; Müller, Ulrich: Messung des Öl-Drüsenschuppenaufschlusses von Thymian und Vergleich der Ergebnisse mit denen von Oregano : Verein für Arznei- und Gewürzpflanzen SALUPLANTA e.V. , 2024
ELSA
| DOI
2024 | Konferenz - Poster | ELSA-ID: 11181
Ibrahem, Riham ; Barakat, Bayan ; Bekonda, Euphinette Amba ; Schwarzer, Knut ; Wilhelm, Patrick ; Müller, Ulrich: Messung des Öl-Drüsenschuppenaufschlusses von Thymian und Vergleich der Ergebnisse mit denen von Oregano, 2024
ELSA
2024 | Konferenz - Vortrag | ELSA-ID: 11182
Al Krad, Majed ; Liphardt, Daniel ; Schwarzer, Knut ; Wilhelm, Patrick ; Müller, Ulrich: Feststellung von Ätherisch-Ölverlusten bei der Wasserdampfdestillation durch Adsorption an Apparatewandungen, 2024
ELSA
2024 | Konferenz - Poster | ELSA-ID: 11537
Katsch, Linda ; Trilling-Haasler, Marc ; Fahmi, Amir ; Pein-Hackelbusch, Miriam ; Schneider, Jan: Determination and prediction of the recycled polyethylene terephthalate content in preforms for the production of beverage bottles, 2024
ELSA
2024 | Zeitschriftenaufsatz (wiss.) | ELSA-ID: 11891 |

Morejon Caraballo, Sophie ; Fischer, Simon Vincent ; Masztalerz, Klaudia ; Lech, Krzysztof ; Rohm, Harald ; Struck, Susanne: Low moisture texturised protein from sunflower press cake. In: International journal of food science & technology. Oxford, Wiley-Blackwell (2024)
ELSA
| DOI
| Download (ext.)
2024 | Zeitschriftenaufsatz | ELSA-ID: 11909
Tholen, Janna ; Bruns, Michael ; Upmann, Matthias: Einfluss der Automatisierung des Enddarmbohrers auf den dorsalen Kontaminationsanteil bei der Schweineschlachtung. In: Rundschau für Fleischhygiene und Lebensmittelüberwachung (RFL) Bd. 76. Hannover, M.& H. Schaper GmbH (2024), Nr. 9, S. 302–304
ELSA
2024 | Zeitschriftenaufsatz | ELSA-ID: 11910
Upmann, Matthias ; Weyland, Gerd: Was ist erlaubt, was verboten? 19. Lemgoer Lebensmittelrechtstagung Fleisch + Feinkost - 1. Teil. In: Fleischwirtschaft Bd. 104. Frankfurt, Deutscher Fachverlag (2024), Nr. 9, S. 14–21
ELSA
2024 | Zeitschriftenaufsatz (wiss.) | ELSA-ID: 11911
Tholen, Janna ; Große-Kleimann, Julia ; Schulze Althoff, Gereon ; Kreienbrock, Lothar ; Upmann, Matthias: Ausdehnung und Lokalisationen diverser Kontaminationsarten auf industriell geschlachteten Schweinekörpern. In: Fleischwirtschaft Bd. 104. Frankfurt, Deutscher Fachverlag (2024), Nr. 4, S. 71–76
ELSA
| Download (ext.)
2024 | Zeitschriftenaufsatz (wiss.) | ELSA-ID: 11912
Tholen, Janna ; Upmann, Matthias: Einfluss eines Hygiene-Rückmeldesystems während der Schweineschlachtung auf die Häufigkeit auftretender Schlachtkörperverunreinigungen. In: Journal of Food Safety and Food Quality Bd. 75. Hannover, M. & H. Schaper (2024), Nr. 6, S. 156–160
ELSA
| DOI
| WoS
2024 | Konferenz - Vortrag | ELSA-ID: 11978
Gossen, Arthur ; Katsch, Linda ; Meyer, Mandy Isabel ; Zimmer, Manuel ; Bator, Martyna ; Darvishi, Masoumeh ; Holst, Christoph-Alexander ; Lohweg, Volker ; u. a.: FoodLifeTimeTracking: Datengetriebene dynamische Haltbarkeitsvorhersage von Erfrischungsgetränken, 2024
ELSA
2024 | Konferenz - Poster | ELSA-ID: 11981
Katsch, Linda ; Gossen, Arthur ; Bator, Martyna ; Schneider, Jan: Shelf life prediction of beverage bases with multivariate accelerated shelf life testing, 2024
ELSA
2024 | Konferenz - Vortrag | ELSA-ID: 11990
Struck, Susanne: Proteinbasierte Lebensmittel: Synergien zwischen pflanzlichen und tierischen Proteinen in Forschung und Lehre, 2024
ELSA
2024 | Konferenz - Poster | ELSA-ID: 11991
Morejón Caraballo, Sophie ; Trültzsch, Stephanie ; Rohm, Harald ; Struck, Susanne: Trockenfraktionierung von Sonnenblumenpresskuchen zur Proteinanreicherung, 2024
ELSA
2024 | Konferenz - Vortrag | ELSA-ID: 11992
Morejón Caraballo, Sophie ; Rohm, Harald ; Struck, Susanne: Aufwertung von Nebenprodukten der Öl- und Käseherstellung mittels Fermentation, 2024
ELSA