Please note that ELSA no longer supports Internet Explorer versions 8 or 9 (or earlier).
We recommend upgrading to the latest Internet Explorer, Google Chrome, or Firefox.
1548 Publikationen
2024 | Zeitschrift | ELSA-ID: 11657 |

Design Strategies
A. Balderrama, D. Arztmann, eds., Design Strategies, Technische Hochschule Ost-Westfalen Lippe, 2024.
ELSA
| Dateien verfügbar
A. Balderrama, D. Arztmann, eds., Design Strategies, Technische Hochschule Ost-Westfalen Lippe, 2024.
2024 | Konferenz - Poster | ELSA-ID: 11716 |

Investigation and characterization of the techno functional and sensory properties of allulose in baked goods
S. Wittland, Investigation and Characterization of the Techno Functional and Sensory Properties of Allulose in Baked Goods, 2024.
ELSA
| Dateien verfügbar
S. Wittland, Investigation and Characterization of the Techno Functional and Sensory Properties of Allulose in Baked Goods, 2024.
2024 | Konferenzband - Beitrag | ELSA-ID: 11807
Digitaler Kraftstoffzwilling
G.H. Klepp, Digitaler Kraftstoffzwilling, Cuvillier Verlag, Göttingen, 2024.
ELSA
G.H. Klepp, Digitaler Kraftstoffzwilling, Cuvillier Verlag, Göttingen, 2024.
2024 | Konferenz - Vortrag | ELSA-ID: 11811
Kopplung von CFD mit datengetriebenen Modellen: Sorption von Wasserstoff
G.H. Klepp, Kopplung von CFD mit datengetriebenen Modellen: Sorption von Wasserstoff, 2024.
ELSA
G.H. Klepp, Kopplung von CFD mit datengetriebenen Modellen: Sorption von Wasserstoff, 2024.
2024 | Preprint | ELSA-ID: 11850
Study of Contactless Computer Vision-based Road Condition Estimation Methods within the Framework of an Operational Design Domain Monitoring System
R. Subramanian, U. Büker, Engineering (n.d.).
ELSA
| DOI
R. Subramanian, U. Büker, Engineering (n.d.).
2024 | Konferenz - Poster | ELSA-ID: 11860
Zeit-Temperatur-Optimierung in der Saftpasteurisation: Physikalische, chemische und sensorische Effekte auf Apfel- und Karottensaft
L. Katsch, M. Sokolowsky, J. Schneider, Zeit-Temperatur-Optimierung in der Saftpasteurisation: Physikalische, chemische und sensorische Effekte auf Apfel- und Karottensaft, 2024.
ELSA
L. Katsch, M. Sokolowsky, J. Schneider, Zeit-Temperatur-Optimierung in der Saftpasteurisation: Physikalische, chemische und sensorische Effekte auf Apfel- und Karottensaft, 2024.
2024 | Bericht (Forschung) | ELSA-ID: 11861 |

Raum partizipativ entwickeln - Gestaltung der KiTa Ahornallee
U. Nether, K. Herrmann, G.G. Scharfe, Raum partizipativ entwickeln - Gestaltung der KiTa Ahornallee, Technische Hochschule Ostwestfalen-Lippe, Detmold, 2024.
ELSA
| Download (ext.)
U. Nether, K. Herrmann, G.G. Scharfe, Raum partizipativ entwickeln - Gestaltung der KiTa Ahornallee, Technische Hochschule Ostwestfalen-Lippe, Detmold, 2024.
2024 | Zeitschriftenaufsatz (wiss.) | ELSA-ID: 11891 |

Low moisture texturised protein from sunflower press cake
S. Morejon Caraballo, S.V. Fischer, K. Masztalerz, K. Lech, H. Rohm, S. Struck, International Journal of Food Science & Technology (2024).
ELSA
| DOI
| Download (ext.)
S. Morejon Caraballo, S.V. Fischer, K. Masztalerz, K. Lech, H. Rohm, S. Struck, International Journal of Food Science & Technology (2024).
2024 | Konferenzband - Beitrag | ELSA-ID: 11934
Charging and Discharging of Hydrogen Sorption Tanks
G.H. Klepp, M. Filippi, G. Langer, Charging and Discharging of Hydrogen Sorption Tanks, Springer, 2024.
ELSA
| DOI
G.H. Klepp, M. Filippi, G. Langer, Charging and Discharging of Hydrogen Sorption Tanks, Springer, 2024.
2024 | Konferenzband - Beitrag | ELSA-ID: 11977
Evaluation of Additively Manufactured Axicon Lenses Using a THz-Camera
A.N. Shrotri, B. Krause, O. Stübbe, U. Pfeiffer, S. Preu, Evaluation of Additively Manufactured Axicon Lenses Using a THz-Camera, IEEE, Piscataway, NJ, 2024.
ELSA
| DOI
A.N. Shrotri, B. Krause, O. Stübbe, U. Pfeiffer, S. Preu, Evaluation of Additively Manufactured Axicon Lenses Using a THz-Camera, IEEE, Piscataway, NJ, 2024.
2024 | Konferenz - Vortrag | ELSA-ID: 11978
FoodLifeTimeTracking: Datengetriebene dynamische Haltbarkeitsvorhersage von Erfrischungsgetränken
A. Gossen, L. Katsch, M.I. Meyer, M. Zimmer, M. Bator, M. Darvishi, C.-A. Holst, V. Lohweg, J. Schneider, FoodLifeTimeTracking: Datengetriebene Dynamische Haltbarkeitsvorhersage von Erfrischungsgetränken, 2024.
ELSA
A. Gossen, L. Katsch, M.I. Meyer, M. Zimmer, M. Bator, M. Darvishi, C.-A. Holst, V. Lohweg, J. Schneider, FoodLifeTimeTracking: Datengetriebene Dynamische Haltbarkeitsvorhersage von Erfrischungsgetränken, 2024.
2024 | Konferenz - Poster | ELSA-ID: 11981
Shelf life prediction of beverage bases with multivariate accelerated shelf life testing
L. Katsch, A. Gossen, M. Bator, J. Schneider, Shelf Life Prediction of Beverage Bases with Multivariate Accelerated Shelf Life Testing, 2024.
ELSA
L. Katsch, A. Gossen, M. Bator, J. Schneider, Shelf Life Prediction of Beverage Bases with Multivariate Accelerated Shelf Life Testing, 2024.
2024 | Zeitschriftenaufsatz | ELSA-ID: 11982
Tenderness prediction for beef using novel datea analysis methods based on system dynamic and acoustic signals
J. Tholen, J. Gohe, H. Dörksen, T. Kiesel, M. Upmann, Food Physics (2024).
ELSA
| DOI
J. Tholen, J. Gohe, H. Dörksen, T. Kiesel, M. Upmann, Food Physics (2024).
2024 | Patent | ELSA-ID: 11985 |

Verfahren zur Temperaturprognose und/oder Wärmebedarfsprognose eines Gebäudes und Wärmepumpe
O. Bast, F.C. Bollhöfer, L. Franzen, M. Knoop, J. Üpping, (2024).
ELSA
| Download (ext.)
O. Bast, F.C. Bollhöfer, L. Franzen, M. Knoop, J. Üpping, (2024).
2024 | Konferenz - Vortrag | ELSA-ID: 11990
Proteinbasierte Lebensmittel: Synergien zwischen pflanzlichen und tierischen Proteinen in Forschung und Lehre
S. Struck, Proteinbasierte Lebensmittel: Synergien Zwischen Pflanzlichen Und Tierischen Proteinen in Forschung Und Lehre, 2024.
ELSA
S. Struck, Proteinbasierte Lebensmittel: Synergien Zwischen Pflanzlichen Und Tierischen Proteinen in Forschung Und Lehre, 2024.
2024 | Konferenz - Poster | ELSA-ID: 11991
Trockenfraktionierung von Sonnenblumenpresskuchen zur Proteinanreicherung
S. Morejón Caraballo, S. Trültzsch, H. Rohm, S. Struck, Trockenfraktionierung von Sonnenblumenpresskuchen Zur Proteinanreicherung, 2024.
ELSA
S. Morejón Caraballo, S. Trültzsch, H. Rohm, S. Struck, Trockenfraktionierung von Sonnenblumenpresskuchen Zur Proteinanreicherung, 2024.
2024 | Konferenz - Vortrag | ELSA-ID: 11992
Aufwertung von Nebenprodukten der Öl- und Käseherstellung mittels Fermentation
S. Morejón Caraballo, H. Rohm, S. Struck, Aufwertung von Nebenprodukten Der Öl- Und Käseherstellung Mittels Fermentation, 2024.
ELSA
S. Morejón Caraballo, H. Rohm, S. Struck, Aufwertung von Nebenprodukten Der Öl- Und Käseherstellung Mittels Fermentation, 2024.
2024 | Konferenz - Vortrag | ELSA-ID: 11993
A new approach to mayonnaise: a low fat vegan variant enriched with pumpkin seed press cake derived protein isolate
D. Sert Tuncer, S. Struck, H. Rohm, A New Approach to Mayonnaise: A Low Fat Vegan Variant Enriched with Pumpkin Seed Press Cake Derived Protein Isolate, 2024.
ELSA
D. Sert Tuncer, S. Struck, H. Rohm, A New Approach to Mayonnaise: A Low Fat Vegan Variant Enriched with Pumpkin Seed Press Cake Derived Protein Isolate, 2024.
2024 | Konferenz - Poster | ELSA-ID: 11994
FoodLifeTimeTracking: Use of multimodal information fusion for the realisation of a monitoring device and a life cycle simulator for the investigation and quantification of quality-determining parameters and the shelf life of food and its ingredients
A. Gossen, L. Katsch, M. Zimmer, M. Bator, V. Lohweg, J. Schneider, FoodLifeTimeTracking: Use of Multimodal Information Fusion for the Realisation of a Monitoring Device and a Life Cycle Simulator for the Investigation and Quantification of Quality-Determining Parameters and the Shelf Life of Food and Its Ingredients, 2024.
ELSA
A. Gossen, L. Katsch, M. Zimmer, M. Bator, V. Lohweg, J. Schneider, FoodLifeTimeTracking: Use of Multimodal Information Fusion for the Realisation of a Monitoring Device and a Life Cycle Simulator for the Investigation and Quantification of Quality-Determining Parameters and the Shelf Life of Food and Its Ingredients, 2024.
2024 | Konferenz - Poster | ELSA-ID: 11996
PETauthent – Authentication of PET recyclate for food packaging using data-intensive sensors and machine learning methods
L. Katsch, M. Trilling-Haasler, M. Pein-Hackelbusch, J. Schneider, PETauthent – Authentication of PET Recyclate for Food Packaging Using Data-Intensive Sensors and Machine Learning Methods, 2024.
ELSA
L. Katsch, M. Trilling-Haasler, M. Pein-Hackelbusch, J. Schneider, PETauthent – Authentication of PET Recyclate for Food Packaging Using Data-Intensive Sensors and Machine Learning Methods, 2024.