Please note that ELSA no longer supports Internet Explorer versions 8 or 9 (or earlier).
We recommend upgrading to the latest Internet Explorer, Google Chrome, or Firefox.
1182 Publikationen
2025 | Zeitschriftenaufsatz (wiss.) | ELSA-ID: 12286 |
Wittland, Sebastian ; Rohn, Sascha ; Sciurba, Elisabeth ; Begemann, Jens ; Sokolowsky, Martina ; Kanzler, Clemens ; Matthäus, Bertrand: Allulose as novel ingredient for improving freshness of yeast-made bakery products. In: LWT - Food Science and Technology Bd. 216. Amsterdam, Elsevier (2025)
ELSA
| DOI
| Download (ext.)
| WoS
2025 | Konferenz - Vortrag | ELSA-ID: 12702
Struck, Susanne: Pumpkin seed press cake a valuable source of protein, 2025
ELSA
2025 | Zeitschriftenaufsatz (wiss.) | ELSA-ID: 12781 |
Märkle, Niclas ; Warnke, Gernot ; Pein-Hackelbusch, Miriam: An iterative process and mixture design approach for dry granulated ternary blends of filler-binders. In: International Journal of Pharmaceutics: X Bd. 9. Amsterdam, Elsevier BV (2025)
ELSA
| DOI
| Download (ext.)
| PubMed | Europe PMC
2025 | Zeitschriftenaufsatz (wiss.) | ELSA-ID: 12871
Rohm, Harald ; Morejón Caraballo, Sophie ; Salvador, Ana ; Mendo, Sofia ; Llorca, Empar ; Cattaneo, Stefano ; De Noni, Ivano ; Struck, Susanne ; u. a.: Sensory Properties of Fermented Blends of Sunflower Press Cake and Whey. In: Foods : open access journal Bd. 14. Basel, MDPI AG (2025), Nr. 9
ELSA
| DOI
2025 | Zeitschriftenaufsatz (wiss.) | ELSA-ID: 12981
Wolf, Lisa ; Hohenfeld, Marie-Anna ; Rathmann, Lucas ; Weinmann, Larissa ; Schreiter, Ruben ; Schmidt, Paul ; Hiereth, Stephanie ; Ulrich, Sebastian ; u. a.: Impact of various husbandry environments on animal health, eggshell hygiene and performance of Japanese quail layers (Coturnix japonica domestica). In: European poultry science : EPS = Archiv für Geflügelkunde Bd. 89. Stuttgart, Ulmer (2025), Nr. 1–2
ELSA
| DOI
2025 | Zeitschriftenaufsatz (wiss.) | ELSA-ID: 13084
Katsch, Linda ; Weishaupt, Imke ; Sokolowsky, Martina ; Gibson, Brian R. ; Schneider, Jan: Impact of equivalent sterilization processes with different time- temperature combinations on the chemical, physical and sensory properties of carrot juice. In: European Food Research and Technology. Berlin ; Heidelberg, Springer (2025), Nr. 251, S. 3649–3668
ELSA
| DOI
2025 | Zeitschriftenaufsatz (wiss.) | ELSA-ID: 13101 |
Bolmanis, Emils ; Uhlendorff, Selina ; Pein-Hackelbusch, Miriam ; Galvanauskas, Vytautas ; Grigs, Oskars: Anomaly detection and removal strategies for in-line permittivity sensor signal used in bioprocesses. In: Frontiers in Bioengineering and Biotechnology Bd. 13. Lausanne, Frontiers Media SA (2025)
ELSA
| Dateien verfügbar
| DOI
| Download (ext.)
2025 | Konferenz - Poster | ELSA-ID: 13122
Uhlendorff, Selina ; Bolmanis, Emils ; Pein-Hackelbusch, Miriam ; Galvanauskas, Vytautas ; Grigs, Oskars: Analysis of Anomaly Detection Techniques for In-line Permittivity Sensors in Bioprocesses, 2025
ELSA
2025 | Konferenz - Vortrag | ELSA-ID: 13163
Struck, Susanne: Funktionalität von Proteinen in der Verarbeitung und Anwendung in Lebensmitteln – Besonderheiten von Hanfproteinen, 2025
ELSA
2025 | Zeitschriftenaufsatz (wiss.) | ELSA-ID: 13271
Katsch, Linda ; Sokolowsky, Martina ; Gibson, Brian ; Schneider, Jan: Influence of different pasteurization conditions with equivalent pasteurization units on chemical, physical, and sensory properties of cloudy apple juice. In: Applied Food Research Bd. 5. Amsterdam, Elsevier (2025), Nr. 2
ELSA
| DOI
2024 | Zeitschriftenaufsatz (wiss.) | ELSA-ID: 11891 |
Morejon Caraballo, Sophie ; Fischer, Simon Vincent ; Masztalerz, Klaudia ; Lech, Krzysztof ; Rohm, Harald ; Struck, Susanne: Low moisture texturised protein from sunflower press cake. In: International journal of food science & technology. Oxford, Wiley-Blackwell (2024)
ELSA
| DOI
| Download (ext.)
2024 | Zeitschriftenaufsatz | ELSA-ID: 11909
Tholen, Janna ; Bruns, Michael ; Upmann, Matthias: Einfluss der Automatisierung des Enddarmbohrers auf den dorsalen Kontaminationsanteil bei der Schweineschlachtung. In: Rundschau für Fleischhygiene und Lebensmittelüberwachung (RFL) Bd. 76. Hannover, M.& H. Schaper GmbH (2024), Nr. 9, S. 302–304
ELSA
2024 | Zeitschriftenaufsatz | ELSA-ID: 11910
Upmann, Matthias ; Weyland, Gerd: Was ist erlaubt, was verboten? 19. Lemgoer Lebensmittelrechtstagung Fleisch + Feinkost - 1. Teil. In: Fleischwirtschaft Bd. 104. Frankfurt, Deutscher Fachverlag (2024), Nr. 9, S. 14–21
ELSA
2024 | Zeitschriftenaufsatz | ELSA-ID: 11911
Tholen, Janna ; Große-Kleimann, Julia ; Schulze Althoff, Gereon ; Kreienbrock, Lothar ; Upmann, Matthias: Ausdehnung und Lokalisationen diverser Kontaminationsarten auf industriell geschlachteten Schweinekörpern. In: Fleischwirtschaft Bd. 104. Frankfurt, Deutscher Fachverlag (2024), Nr. 4, S. 71–76
ELSA
| Download (ext.)
2024 | Zeitschriftenaufsatz (wiss.) | ELSA-ID: 11912
Tholen, Janna ; Upmann, Matthias: Einfluss eines Hygiene-Rückmeldesystems während der Schweineschlachtung auf die Häufigkeit auftretender Schlachtkörperverunreinigungen. In: Journal of Food Safety and Food Quality Bd. 75. Hannover, M. & H. Schaper (2024), Nr. 6, S. 156–160
ELSA
| DOI
| WoS
2024 | Konferenz - Vortrag | ELSA-ID: 11978
Gossen, Arthur ; Katsch, Linda ; Meyer, Mandy Isabel ; Zimmer, Manuel ; Bator, Martyna ; Darvishi, Masoumeh ; Holst, Christoph-Alexander ; Lohweg, Volker ; u. a.: FoodLifeTimeTracking: Datengetriebene dynamische Haltbarkeitsvorhersage von Erfrischungsgetränken, 2024
ELSA
2024 | Konferenz - Poster | ELSA-ID: 11981
Katsch, Linda ; Gossen, Arthur ; Bator, Martyna ; Schneider, Jan: Shelf life prediction of beverage bases with multivariate accelerated shelf life testing, 2024
ELSA