Please note that ELSA no longer supports Internet Explorer versions 8 or 9 (or earlier).
We recommend upgrading to the latest Internet Explorer, Google Chrome, or Firefox.
1178 Publikationen
2025 | Zeitschriftenaufsatz (wiss.) | ELSA-ID: 12286 |

Wittland, Sebastian u. a.: Allulose as novel ingredient for improving freshness of yeast-made bakery products, in: LWT - Food Science and Technology 216 (2025).
ELSA
| DOI
| Download (ext.)
| WoS
2025 | Konferenz - Vortrag | ELSA-ID: 12702
Struck, Susanne: Pumpkin seed press cake a valuable source of protein, o. O. 2025.
ELSA
2025 | Zeitschriftenaufsatz (wiss.) | ELSA-ID: 12781 |

Märkle, Niclas/Warnke, Gernot/Pein-Hackelbusch, Miriam: An iterative process and mixture design approach for dry granulated ternary blends of filler-binders, in: International Journal of Pharmaceutics: X 9 (2025).
ELSA
| DOI
| Download (ext.)
| PubMed | Europe PMC
2025 | Zeitschriftenaufsatz (wiss.) | ELSA-ID: 12981
Wolf, Lisa u. a.: Impact of various husbandry environments on animal health, eggshell hygiene and performance of Japanese quail layers (Coturnix japonica domestica), in: European poultry science : EPS = Archiv für Geflügelkunde 89 (2025), H. 1–2.
ELSA
| DOI
2025 | Konferenz - Poster | ELSA-ID: 13094
Katsch, Linda u. a.: Haltbarkeitsvoraussage von Orangensaft: Chemische, physikalische und sensorische Effekte während beschleunigter Haltbarkeitstests, o. O. u. J. .
ELSA
2025 | Zeitschriftenaufsatz (wiss.) | ELSA-ID: 13101
Bolmanis, Emils u. a.: Anomaly detection and removal strategies for in-line permittivity sensor signal used in bioprocesses, in: Frontiers in Bioengineering and Biotechnology 13 (2025).
ELSA
| Dateien verfügbar
| DOI
2024 | Konferenz - Poster | ELSA-ID: 11181
Ibrahem, Riham u. a.: Messung des Öl-Drüsenschuppenaufschlusses von Thymian und Vergleich der Ergebnisse mit denen von Oregano, o. O. 2024.
ELSA
2024 | Konferenz - Vortrag | ELSA-ID: 11182
Al Krad, Majed u. a.: Feststellung von Ätherisch-Ölverlusten bei der Wasserdampfdestillation durch Adsorption an Apparatewandungen, o. O. 2024.
ELSA
2024 | Konferenz - Poster | ELSA-ID: 11537
Katsch, Linda u. a.: Determination and prediction of the recycled polyethylene terephthalate content in preforms for the production of beverage bottles, o. O. 2024.
ELSA
2024 | Konferenz - Poster | ELSA-ID: 11605
Trilling-Haasler, Marc u. a.: Yeast filtration with rotating membrane filtration – a new approach for an economical recovery of beer form surplus yeast , o. O. 2024.
ELSA
2024 | Konferenz - Poster | ELSA-ID: 11607
Nolte, Jannik u. a.: How do you turn a shotgun into a precision rifle - significant heat savings through the use of kinetic laboratory data (D/z values) in large-scale pasteurization, o. O. 2024.
ELSA
2024 | Konferenz - Poster | ELSA-ID: 11608
Trilling-Haasler, Marc/Jürgensmeier, Simon-Elias/Schneider, Jan: Influence of osmotic pressure induced yeast particle size on the rheological properties of beer-yeast-suspensions, o. O. 2024.
ELSA
2024 | Konferenz - Poster | ELSA-ID: 11860
Katsch, Linda/Sokolowsky, Martina/Schneider, Jan: Zeit-Temperatur-Optimierung in der Saftpasteurisation: Physikalische, chemische und sensorische Effekte auf Apfel- und Karottensaft, o. O. 2024.
ELSA
2024 | Zeitschriftenaufsatz (wiss.) | ELSA-ID: 11891 |

Morejon Caraballo, Sophie u. a.: Low moisture texturised protein from sunflower press cake, in: International journal of food science & technology (2024).
ELSA
| DOI
| Download (ext.)
2024 | Zeitschriftenaufsatz | ELSA-ID: 11909
Tholen, Janna/Bruns, Michael/Upmann, Matthias: Einfluss der Automatisierung des Enddarmbohrers auf den dorsalen Kontaminationsanteil bei der Schweineschlachtung, in: Rundschau für Fleischhygiene und Lebensmittelüberwachung (RFL) 76 (2024), H. 9, S. 302–304.
ELSA
2024 | Zeitschriftenaufsatz | ELSA-ID: 11910
Upmann, Matthias/Weyland, Gerd: Was ist erlaubt, was verboten? 19. Lemgoer Lebensmittelrechtstagung Fleisch + Feinkost - 1. Teil, in: Fleischwirtschaft 104 (2024), H. 9, S. 14–21.
ELSA
2024 | Zeitschriftenaufsatz (wiss.) | ELSA-ID: 11911
Tholen, Janna u. a.: Ausdehnung und Lokalisationen diverser Kontaminationsarten auf industriell geschlachteten Schweinekörpern, in: Fleischwirtschaft 104 (2024), H. 4, S. 71–76.
ELSA
| Download (ext.)