Please note that ELSA no longer supports Internet Explorer versions 8 or 9 (or earlier).
We recommend upgrading to the latest Internet Explorer, Google Chrome, or Firefox.
1178 Publikationen
2025 | Zeitschriftenaufsatz (wiss.) | ELSA-ID: 12286 |

Wittland, S., Rohn, S., Sciurba, E., Begemann, J., Sokolowsky, M., Kanzler, C., & Matthäus, B. (2025). Allulose as novel ingredient for improving freshness of yeast-made bakery products. LWT - Food Science and Technology, 216, Article 117269. https://doi.org/10.1016/j.lwt.2024.117269
ELSA
| DOI
| Download (ext.)
| WoS
2025 | Konferenz - Vortrag | ELSA-ID: 12702
Struck, S. (2025). Pumpkin seed press cake a valuable source of protein. 2nd The Future of Oilseeds: Prospects for Plant based Proteins?, Frankfurt am Main.
ELSA
2025 | Zeitschriftenaufsatz (wiss.) | ELSA-ID: 12781 |

Märkle, N., Warnke, G., & Pein-Hackelbusch, M. (2025). An iterative process and mixture design approach for dry granulated ternary blends of filler-binders. International Journal of Pharmaceutics: X, 9, Article 100331. https://doi.org/10.1016/j.ijpx.2025.100331
ELSA
| DOI
| Download (ext.)
| PubMed | Europe PMC
2025 | Zeitschriftenaufsatz (wiss.) | ELSA-ID: 12871
Rohm, H., Morejón Caraballo, S., Salvador, A., Mendo, S., Llorca, E., Cattaneo, S., De Noni, I., Struck, S., Foschino, R., & Hernando, I. (2025). Sensory Properties of Fermented Blends of Sunflower Press Cake and Whey. Foods : Open Access Journal, 14(9), Article 1489. https://doi.org/10.3390/foods14091489
ELSA
| DOI
2025 | Zeitschriftenaufsatz (wiss.) | ELSA-ID: 12981
Wolf, L., Hohenfeld, M.-A., Rathmann, L., Weinmann, L., Schreiter, R., Schmidt, P., Hiereth, S., Ulrich, S., Straubinger, R., Damme, K., Erhard, M., Schwarzer, A., Hofmann, P., Louton, H., & Bergmann, S. (2025). Impact of various husbandry environments on animal health, eggshell hygiene and performance of Japanese quail layers (Coturnix japonica domestica). European Poultry Science : EPS = Archiv Für Geflügelkunde, 89(1–2), Article 100004. https://doi.org/10.1016/j.eups.2025.100004
ELSA
| DOI
2025 | Zeitschriftenaufsatz (wiss.) | ELSA-ID: 13084
Katsch, L., Weishaupt, I., Sokolowsky, M., Gibson, B. R., & Schneider, J. (2025). Impact of equivalent sterilization processes with different time- temperature combinations on the chemical, physical and sensory properties of carrot juice. European Food Research and Technology. https://doi.org/10.1007/s00217-025-04860-5
ELSA
| DOI
2025 | Konferenz - Poster | ELSA-ID: 13094
Katsch, L., Steinmetzler, A., Sokolowsky, M., & Schneider, J. (n.d.). Haltbarkeitsvoraussage von Orangensaft: Chemische, physikalische und sensorische Effekte während beschleunigter Haltbarkeitstests. 53. Deutsche Lebensmittelchemietage, Halle (Saale).
ELSA
2025 | Zeitschriftenaufsatz (wiss.) | ELSA-ID: 13101
Bolmanis, E., Uhlendorff, S., Pein-Hackelbusch, M., Galvanauskas, V., & Grigs, O. (2025). Anomaly detection and removal strategies for in-line permittivity sensor signal used in bioprocesses. Frontiers in Bioengineering and Biotechnology, 13, Article 1609369. https://doi.org/10.3389/fbioe.2025.1609369
ELSA
| Dateien verfügbar
| DOI
2024 | Konferenz - Poster | ELSA-ID: 11180
Ibrahem, R., Barakat, B., Bekonda, E. A., Schwarzer, K., Wilhelm, P., & Müller, U. (2024). Messung des Öl-Drüsenschuppenaufschlusses von Thymian und Vergleich der Ergebnisse mit denen von Oregano. In 34. Bernburger Winterseminar Arznei- und Gewürzpflanzen : 20.-21.02.2024 : Tagungsbroschüre . 34. Bernburger Winterseminar Arznei- und Gewürzpflanzen, Bernburg. Verein für Arznei- und Gewürzpflanzen SALUPLANTA e.V. . https://doi.org/10.5073/20240131-085854-0
ELSA
| DOI
2024 | Konferenz - Poster | ELSA-ID: 11181
Ibrahem, R., Barakat, B., Bekonda, E. A., Schwarzer, K., Wilhelm, P., & Müller, U. (2024). Messung des Öl-Drüsenschuppenaufschlusses von Thymian und Vergleich der Ergebnisse mit denen von Oregano. Jahrestreffen der DECHEMA/VDI-Fachgruppe Lebensmittelverfahrenstechnik, Quakenbrück.
ELSA
2024 | Konferenz - Vortrag | ELSA-ID: 11182
Al Krad, M., Liphardt, D., Schwarzer, K., Wilhelm, P., & Müller, U. (2024). Feststellung von Ätherisch-Ölverlusten bei der Wasserdampfdestillation durch Adsorption an Apparatewandungen. Jahrestreffen der DECHEMA/VDI-Fachgruppe Lebensmittelverfahrenstechnik, Quakenbrück.
ELSA
2024 | Konferenz - Poster | ELSA-ID: 11537
Katsch, L., Trilling-Haasler, M., Fahmi, A., Pein-Hackelbusch, M., & Schneider, J. (2024). Determination and prediction of the recycled polyethylene terephthalate content in preforms for the production of beverage bottles. 39th EBC Congress, Lille.
ELSA
2024 | Konferenz - Poster | ELSA-ID: 11605
Trilling-Haasler, M., Tebbe, J., Lange-Hegermann, M., & Schneider, J. (2024). Yeast filtration with rotating membrane filtration – a new approach for an economical recovery of beer form surplus yeast . 39th EBC Congress 2024, Lille.
ELSA
2024 | Konferenz - Poster | ELSA-ID: 11607
Nolte, J., Hense, L., Weishaupt, I., & Schneider, J. (2024). How do you turn a shotgun into a precision rifle - significant heat savings through the use of kinetic laboratory data (D/z values) in large-scale pasteurization. 39th EBC Congress 2024, Lille.
ELSA
2024 | Konferenz - Poster | ELSA-ID: 11608
Trilling-Haasler, M., Jürgensmeier, S.-E., & Schneider, J. (2024). Influence of osmotic pressure induced yeast particle size on the rheological properties of beer-yeast-suspensions. 39th EBC Congress 2024, Lille.
ELSA
2024 | Konferenz - Poster | ELSA-ID: 11860
Katsch, L., Sokolowsky, M., & Schneider, J. (2024). Zeit-Temperatur-Optimierung in der Saftpasteurisation: Physikalische, chemische und sensorische Effekte auf Apfel- und Karottensaft. 52. Deutsche Lebensmittelchemietage, Freising.
ELSA
2024 | Zeitschriftenaufsatz (wiss.) | ELSA-ID: 11891 |

Morejon Caraballo, S., Fischer, S. V., Masztalerz, K., Lech, K., Rohm, H., & Struck, S. (2024). Low moisture texturised protein from sunflower press cake. International Journal of Food Science & Technology. https://doi.org/ https://doi.org/10.1111/ijfs.17513
ELSA
| DOI
| Download (ext.)
2024 | Zeitschriftenaufsatz | ELSA-ID: 11909
Tholen, J., Bruns, M., & Upmann, M. (2024). Einfluss der Automatisierung des Enddarmbohrers auf den dorsalen Kontaminationsanteil bei der Schweineschlachtung. Rundschau für Fleischhygiene und Lebensmittelüberwachung (RFL), 76(9), 302–304.
ELSA
2024 | Zeitschriftenaufsatz | ELSA-ID: 11910
Upmann, M., & Weyland, G. (2024). Was ist erlaubt, was verboten? 19. Lemgoer Lebensmittelrechtstagung Fleisch + Feinkost - 1. Teil. Fleischwirtschaft, 104(9), 14–21.
ELSA
2024 | Zeitschriftenaufsatz (wiss.) | ELSA-ID: 11911
Tholen, J., Große-Kleimann, J., Schulze Althoff, G., Kreienbrock, L., & Upmann, M. (2024). Ausdehnung und Lokalisationen diverser Kontaminationsarten auf industriell geschlachteten Schweinekörpern. Fleischwirtschaft, 104(4), 71–76.
ELSA
| Download (ext.)