Please note that ELSA no longer supports Internet Explorer versions 8 or 9 (or earlier).
We recommend upgrading to the latest Internet Explorer, Google Chrome, or Firefox.
246 Publikationen
    2025 |  Konferenz - Poster | ELSA-ID: 12404 
    
      Wittland S. Untersuchung des Einflusses von Allulose und verschiedenen Getreidesorten sowie Mehltypen auf die Frischhaltung von Hefebackwaren. 2025.
    
    
ELSA
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
    2025 |  Zeitschriftenaufsatz (wiss.) | ELSA-ID: 13084 
    
      Katsch L, Weishaupt I, Sokolowsky M, Gibson BR, Schneider J. Impact of equivalent sterilization processes with different time- temperature combinations on the chemical, physical and sensory properties of carrot juice. European Food Research and Technology. 2025;(251):3649–68.
    
    
ELSA
  
  
   | DOI
  
  
  
  
  
  
  
    2020 |  Konferenz - Vortrag | ELSA-ID: 8405 
    
      Wefing P, Conradi F, Beckhoff-Bumbke S. Closed Loop Systems Engineering. 2020.
    
    
ELSA
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
    2020 |  Konferenz - Beitrag | ELSA-ID: 6712 
    
      Wittland S. Neuartige Zucker in Backwaren –  Ist Allulose eine Alternative? In 2020.
    
    
ELSA
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
    2020 |  Zeitschriftenaufsatz (wiss.) | ELSA-ID: 5418 
    
      Katsch L, Methner FJ, Schneider J. Kinetic studies of L-ascorbic acid degradation in fruit juices for the improvement of pasteurization plants. BrewingScience. 2020;73(7/8):85–94.
    
    
ELSA
  
  | Dateien verfügbar
  
  
   | DOI
   | Download (ext.)
  
  
  
  
  
  
    2020 |  Zeitschriftenaufsatz | ELSA-ID: 5419 
    
      Wefing P, Conradi F, Trilling-Haasler M, Neubauer P, Schneider J. Approach for modelling the extract formation in continuous conducted “beta-amylase rest” as part of the production of beer mash with targeted sugar content. Biochemical Engineering Journal . 2020;164.
    
    
ELSA
  
  
   | DOI
  
  
  
  
  
  
  
    2019 |  Zeitschriftenaufsatz | ELSA-ID: 5435 
    
      Griese M, Hoffrath MP, Broeker T, Schulte T, Schneider J. Hardware-in-the-Loop simulation of an optimized energy management incorporating an experimental biocatalytic methanation reactor. Energy : the international journal. 2019;181:77–90.
    
    
ELSA
  
  
   | DOI
  
   | WoS
  
  
  
  
  
    2019 |  Kurzbeitrag Konferenz | ELSA-ID: 5437 
    
      Schwarzer K, Katsch L, Weishaupt I, Schneider J. Cyberphysisches System zur thermischen Entkeimung von Getränken. In 2019.
    
    
ELSA
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
    2019 |  Kurzbeitrag Konferenz | ELSA-ID: 5443 
    
      Zhang F, Pinkal K, Conradi F, Wefing P, Schneider J, Niggemann O. Quality Control of Continuous Wort Production through Production Data Analysis in Latent Space. In 2019.
    
    
ELSA
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
    2019 |  Zeitschriftenaufsatz | ELSA-ID: 5446 | 
    
    
      Wittland S, Stake K, Schattenberg B, Rohrbeck H, Hermenau U, Schneider J. Neuartige Zucker - Kalorienreduktion in Lebensmitteln. Ernährung im Fokus. 2019;(4):262–7.
    
    
ELSA
  
  
  
   | Download (ext.)
  
  
  
  
  
  
    2019 |  Kurzbeitrag Konferenz | ELSA-ID: 5447 
    
      Rohrbeck H. Hat der Einsatz von Allulose in Milchbrötchen Auswirkungen auf die Gebäckqualität. In 2019.
    
    
ELSA
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
    2019 |  Kurzbeitrag Konferenz | ELSA-ID: 5465 
    
      Schneider J, Weishaupt I, Schwarzer K, Katsch L. Cyberphysisches System zur thermischen Entkeimung von Getränken. In 2019.
    
    
ELSA
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
    2017 |  Konferenz - Beitrag | ELSA-ID: 5574 
    
      Rossmann S, Wolff V, Müller U, Schneider J. Einfluss forcierter Lagerbedingungen auf die physikalische Alterung von Getränkeemulsionen. In 2017.
    
    
ELSA
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
    2017 |  Zeitschriftenaufsatz | ELSA-ID: 5575 | 
    
    
      Rossmann S, Wolff V, Müller U, Schneider J. Impact of Accelerated Shelf-life Tests on Physical Stability of Beverages Based on Weighted Orange Oil Emulsions. BrewingScience . 2017;70(1–2):31–8.
    
    
ELSA
  
  
  
   | Download (ext.)
  
  
  
  
  
  
    2017 |  Zeitschriftenaufsatz | ELSA-ID: 5576 
    
      Broeker T, Hoffarth M, Oppermann L, Wolff V, Neubauer PR, Schneider J. Oxidation of Brewers Spent Grain for the Release of Fermentable Sugars by Direct Pretreatment in an Electrolysis Reactor. BrewingScience. 2017;70(3–4):74–84.
    
    
ELSA
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
    2017 |  Konferenz - Beitrag | ELSA-ID: 5578 
    
      Rossmann S, Wolff V, Müller U, Schneider J. Comparative study of accelerated shelf-life tests  on physical ageing of beverages containing  weighted flavor emulsions. In 2017.
    
    
ELSA
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
    2017 |  Konferenz - Beitrag | ELSA-ID: 5579 
    
      Schneider J, Hoffarth M, Broeker T. Wet oxidation of spent grains from breweries for the production of fermentable sugars. In 2017.
    
    
ELSA