Please note that ELSA no longer supports Internet Explorer versions 8 or 9 (or earlier).
We recommend upgrading to the latest Internet Explorer, Google Chrome, or Firefox.
270 Publikationen
2023 | Konferenz - Poster | ELSA-ID: 9574
Ramm, Selina u. a.: Comparison of Preprocessing Methods of Dielectric Spectroscopy Data and the Effects on Linear Regression, o. O. 2023.
ELSA
2023 | Konferenz - Vortrag | ELSA-ID: 9627
Ramm, Selina: Compression Density as an Alternative to Identify an Optimal Moisture Content for High Shear Wet Granulation as an Initial Step for Spheronisation, o. O. 2023.
ELSA
2022 | Zeitschriftenaufsatz | ELSA-ID: 7090 |

Weishaupt, Imke et. al. (2022): Approach to an inline monitoring of the heat impact in a high temperature short time treatment (HTST) of juice with the help of a chemical marker, in: Brewing science 75 (1/2), S. 1–8.
ELSA
| DOI
| Download (ext.)
2022 | Zeitschriftenaufsatz | ELSA-ID: 7443
Wefing, Patrick/Schneider, Jan (2022): FAN-Messung während des Maischens, in: Brauwelt 12–13 (22), S. 304–308.
ELSA
2022 | Konferenz - Vortrag | ELSA-ID: 7444
Wefing, Patrick u. a.: Machine learning aided free amino nitrogen determination in beer mash with an inline NIR transflectance , o. O. 2022.
ELSA
2022 | Konferenz - Vortrag | ELSA-ID: 7917
Gossen, Arthur et. al. (2022): Flash Pasteurization with product and process monitoring using inline near infrared spectroscopy.
ELSA
2022 | Konferenz - Poster | ELSA-ID: 8404
Wefing, Patrick et. al. (2022): Machine learning aided free amino nitrogen determination in beer mash with an inline NIR transflectance .
ELSA
2022 | Konferenz - Poster | ELSA-ID: 8424
Katsch, Linda et. al. (2022): Determination and prediction of the final attenuation and quality parameters in beer with near-infrared spectroscopy.
ELSA
2022 | Zeitschriftenaufsatz | ELSA-ID: 8425
Katsch, Linda/Schneider, Jan (2022): Potential for gentler pasteurization, in: Brauwelt International (3), S. 182–185.
ELSA
2022 | Konferenz - Vortrag | ELSA-ID: 8429
Pauli, Daniel/Neumaier, Michael (2022): On the way to intelligent shelf life prediction.
ELSA
2022 | Konferenz - Poster | ELSA-ID: 8446
Gossen, Arthur et. al. (2022): Smart Pasteurization Pilot Plant - a new approach with inline sensors towards a precise and gentle flash pasteurization.
ELSA
2022 | Konferenz - Poster | ELSA-ID: 8447 |

Schwarzer, Knut et. al. (2022): Rethink Beer Pasteurization – Safety, Sustainability and Quality.
ELSA
| Dateien verfügbar
2022 | Konferenz - Vortrag | ELSA-ID: 8450
Schwarzer, Knut et. al. (2022): Smart Pasteurization - Eine neuartige, autonome Regelung für eine Kurzzeiterhitzung.
ELSA
2022 | Konferenz - Vortrag | ELSA-ID: 9195
Trilling, Marc et. al. (2022): Recyclat Transparency.
ELSA
2022 | Konferenz - Vortrag | ELSA-ID: 9196
Trilling, Marc et. al. (2022): Recyclat Transparency.
ELSA
2022 | Konferenz - Poster | ELSA-ID: 9197 |

Wittland, Sebastian et. al. (2022): Allulose in Backwaren - Charakterisierung des Einflusses von Allulose in Kombination mit verschiedenen Getreidearten und Mehltypen auf die Produktqualität von Feinen Backwaren (=Lebensmittelchemie 76).
ELSA
| DOI
| Download (ext.)
2022 | Konferenz - Vortrag | ELSA-ID: 9200
Wittland, Sebastian, Charakterisierung des Einflusses von Allulose in Kombination mit verschiedenen Getreidearten und Mehltypen auf die Produktqualität von Feinen Backwaren. (). , 2022
ELSA
2022 | Zeitschriftenaufsatz (wiss.) | ELSA-ID: 9568 |

Ramm, Selina u. a.: Compression Density as an Alternative to Identify an Optimal Moisture Content for High Shear Wet Granulation as an Initial Step for Spheronisation., in: Pharmaceutics 14 (2022), H. 11, S. 2303.
ELSA
| DOI
| Download (ext.)
| PubMed | Europe PMC
2021 | Zeitschriftenaufsatz (wiss.) | ELSA-ID: 5423
Katsch, Linda et. al. (2021): Kinetic studies of 5-(Hydroxymethyl)-furfural formation and change of the absorption at 420 nm in fruit juices for the improvement of pasteurization plants , in: International Journal of Food Engineering 17 (9), S. 703–713.
ELSA
| DOI
2021 | Zeitschriftenaufsatz | ELSA-ID: 5504
Katsch, Linda/Schneider, Jan (2021): Potential für eine schonendere Pasteurisation, in: Brauwelt (14), S. 340–343.
ELSA
| Download (ext.)