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102 Publikationen


2025 | Zeitschriftenaufsatz (wiss.) | ELSA-ID: 12871
Sensory Properties of Fermented Blends of Sunflower Press Cake and Whey
H. Rohm, S. Morejón Caraballo, A. Salvador, S. Mendo, E. Llorca, S. Cattaneo, I. De Noni, S. Struck, R. Foschino, I. Hernando, Foods : Open Access Journal 14 (2025).
ELSA | DOI
 

2025 | Zeitschriftenaufsatz (wiss.) | ELSA-ID: 12876
Comparative study on the effect of mild temperature conditions in fractionated sterilization of carrot juice on microbiological stability and sensory properties
I. Weishaupt, L. Katsch, M. Sokolowsky, J. Schneider, Brewing Science : The Scientific Organ of the Weihenstephan Scientific Centre of the TU Munich, of Versuchs- and Lehranstalt Für Brauerei in Berlin (VLB), of the Scientific Station for Breweries in Munich, of the Veritas Laboratory in Zurich, of Doemens Wba-Technikum Gmbh in Graefelfing/Munich = Monatsschrift Für Brauwissenschaft 78 (2025) 17–26.
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2025 | Bericht (Forschung) | ELSA-ID: 13083
Abschlussbericht Projekt Management der Partnerschaft smartFoodTechnologyOWL
J. Schneider, N. Jantz, Abschlussbericht Projekt Management der Partnerschaft smartFoodTechnologyOWL, Technische Informationsbibliothek, Hannover, 2025.
ELSA | DOI
 

2025 | Zeitschriftenaufsatz (wiss.) | ELSA-ID: 13101 | OA
Anomaly detection and removal strategies for in-line permittivity sensor signal used in bioprocesses
E. Bolmanis, S. Uhlendorff, M. Pein-Hackelbusch, V. Galvanauskas, O. Grigs, Frontiers in Bioengineering and Biotechnology 13 (2025).
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2025 | Konferenz - Vortrag | ELSA-ID: 13163
Funktionalität von Proteinen in der Verarbeitung und Anwendung in Lebensmitteln – Besonderheiten von Hanfproteinen
S. Struck, Funktionalität von Proteinen in Der Verarbeitung Und Anwendung in Lebensmitteln – Besonderheiten von Hanfproteinen, 2025.
ELSA
 

2025 | Zeitschriftenaufsatz (wiss.) | ELSA-ID: 13221
Bioactive peptides in cosmetic formulations: Review of current in vitro and ex vivo evidence
N. van Walraven, R.J. FitzGerald, H.-J. Danneel, M. Amigo-Benavent, Eptides : An International Journal 193 (2025).
ELSA | DOI
 

2025 | Konferenz - Poster | ELSA-ID: 13223
Application Constraints of Linear Multivariate Regression Models for Dielectric Spectroscopy in Inline Bioreactor Viable Cell Analysis
S. Uhlendorff, T. Burankova, K. Dahlmann, B. Frahm, M. Pein-Hackelbusch, Application Constraints of Linear Multivariate Regression Models for Dielectric Spectroscopy in Inline Bioreactor Viable Cell Analysis, 2025.
ELSA | Dateien verfügbar
 

2025 | Zeitschriftenaufsatz (wiss.) | ELSA-ID: 13225 | OA
Development and Implementation of Diversity Programs in Large Collaborative Research Projects: An Example From Germany
M. Lorke, R. Amelung, P. Kuchling, B. Paaßen, M. Pein-Hackelbusch, F. Schloots, K. Schulz, A. Nauerth, Diversity & Inclusion Research 2 (2025).
ELSA | DOI | Download (ext.)
 

2025 | Zeitschriftenaufsatz (wiss.) | ELSA-ID: 13246
Long-term drift behavior in metal oxide gas sensor arrays: a one-year dataset from an electronic nose
J. Wörner, J. Eimler, M. Pein-Hackelbusch, Scientific Data 12 (2025).
ELSA | DOI
 

2025 | Zeitschriftenaufsatz (wiss.) | ELSA-ID: 12286 | OA
Allulose as novel ingredient for improving freshness of yeast-made bakery products
S. Wittland, S. Rohn, E. Sciurba, J. Begemann, M. Sokolowsky, C. Kanzler, B. Matthäus, LWT - Food Science and Technology 216 (2025).
ELSA | DOI | Download (ext.) | WoS
 

2025 | Konferenz - Vortrag | ELSA-ID: 12702
Pumpkin seed press cake a valuable source of protein
S. Struck, Pumpkin Seed Press Cake a Valuable Source of Protein, 2025.
ELSA
 

2025 | Zeitschriftenaufsatz (wiss.) | ELSA-ID: 12781 | OA
An iterative process and mixture design approach for dry granulated ternary blends of filler-binders
N. Märkle, G. Warnke, M. Pein-Hackelbusch, International Journal of Pharmaceutics: X 9 (2025).
ELSA | DOI | Download (ext.) | PubMed | Europe PMC
 

2025 | Konferenz - Poster | ELSA-ID: 13296
Ressourceneffizientere Lebensmittelproduktion durch Umsetzung eines Raffineriekonzepts am Beispiel der Bierherstellung
I. Weishaupt, J. Begemann, S. Struck, B. Matthäus, J. Schneider, Ressourceneffizientere Lebensmittelproduktion durch Umsetzung eines Raffineriekonzepts am Beispiel der Bierherstellung, 2025.
ELSA
 

2025 | Zeitschriftenaufsatz (wiss.) | ELSA-ID: 13315 | OA
Performance Comparison between Semi‐Automated and Manual Cell Counting for Animal Cell Culture
S. Uhlendorff, U. Odefey, B. Frahm, M. Pein-Hackelbusch, Chemie Ingenieur Technik (2025).
ELSA | DOI | Download (ext.)
 

2025 | Zeitschriftenaufsatz | ELSA-ID: 13316
An die Hand genommen - Adhärenz bei Kindern
M. Pein-Hackelbusch, PTA heute : Praxiswissen für die Apotheke 39 (2025) 38–42.
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2024 | Konferenz - Poster | ELSA-ID: 12138
Assessment of turbidity in beverage emulsions using computer vision
A. Gossen, L. Katsch, J. Schneider, Assessment of Turbidity in Beverage Emulsions Using Computer Vision, 2024.
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2024 | Konferenz - Vortrag | ELSA-ID: 12149
Ackerbohnen in glutenfreien Backwaren - Chancen und Herausforderungen
S. Struck, Ackerbohnen in Glutenfreien Backwaren - Chancen Und Herausforderungen, 2024.
ELSA | Download (ext.)
 

2024 | Zeitschriftenaufsatz (wiss.) | ELSA-ID: 12254
Dry fractionation of sunflower press cake as tool to improve its technofunctional properties
S.M. Caraballo, S. Trültzsch, S. Struck, H. Rohm,   LWT - Food Science and Technology : An Official Journal of the Swiss Society of Food Science and Technology (SGLWT/SOSSTA) and the International Union of Food Science and Technology (IUFoST) 214 (2024).
ELSA | DOI
 

2024 | Zeitschriftenaufsatz (wiss.) | ELSA-ID: 12283
Charakterisierung des Einflusses von Allulose in Kombination mit verschiedenen Getreidesorten und Mehltypen auf die Frischhaltung bei Hefebackwaren
S. Wittland, C. Kanzler, S. Rohn, E. Sciurba, M. Sokolowsky, B. Matthäus, Lebensmittelchemie : Zeitschrift der Lebensmittelchemischen Gesellschaft, Fachgruppe in der Gesellschaft Deutscher Chemiker 78 (2024) S3-111-S3-111.
ELSA | DOI
 

2024 | Konferenz - Poster | ELSA-ID: 12287
Allulose in Backwaren: Untersuchung und Charakterisierung der techno-funktionellen und sensorischen Eigenschaften von Allulose in Backwaren
S. Wittland, Allulose in Backwaren: Untersuchung Und Charakterisierung Der Techno-Funktionellen Und Sensorischen Eigenschaften von Allulose in Backwaren, 2024.
ELSA
 

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