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94 Publikationen


2025 | Zeitschriftenaufsatz (wiss.) | ELSA-ID: 12286 | OA
Wittland S, Rohn S, Sciurba E, Begemann J, Sokolowsky M, Kanzler C, et al. Allulose as novel ingredient for improving freshness of yeast-made bakery products. LWT - Food Science and Technology. 2025;216.
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2025 | Konferenz - Vortrag | ELSA-ID: 12702
Struck S. Pumpkin seed press cake a valuable source of protein. 2025.
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2025 | Zeitschriftenaufsatz (wiss.) | ELSA-ID: 12781 | OA
Märkle N, Warnke G, Pein-Hackelbusch M. An iterative process and mixture design approach for dry granulated ternary blends of filler-binders. International Journal of Pharmaceutics: X. 2025;9.
ELSA | DOI | Download (ext.) | PubMed | Europe PMC
 

2025 | Zeitschriftenaufsatz (wiss.) | ELSA-ID: 12871
Rohm H, Morejón Caraballo S, Salvador A, Mendo S, Llorca E, Cattaneo S, et al. Sensory Properties of Fermented Blends of Sunflower Press Cake and Whey. Foods : open access journal. 2025;14(9).
ELSA | DOI
 

2025 | Zeitschriftenaufsatz (wiss.) | ELSA-ID: 12876
Weishaupt I, Katsch L, Sokolowsky M, Schneider J. Comparative study on the effect of mild temperature conditions in fractionated sterilization of carrot juice on microbiological stability and sensory properties. Brewing science : the scientific organ of the Weihenstephan Scientific Centre of the TU Munich, of Versuchs- and Lehranstalt für Brauerei in Berlin (VLB), of the Scientific Station for Breweries in Munich, of the Veritas laboratory in Zurich, of Doemens wba-Technikum Gmbh in Graefelfing/Munich = Monatsschrift für Brauwissenschaft. 2025;78(3/4):17–26.
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2025 | Bericht (Forschung) | ELSA-ID: 13083
Schneider J, Jantz N. Abschlussbericht Projekt Management der Partnerschaft smartFoodTechnologyOWL. Hannover: Technische Informationsbibliothek; 2025.
ELSA | DOI
 

2025 | Zeitschriftenaufsatz (wiss.) | ELSA-ID: 13101
Bolmanis E, Uhlendorff S, Pein-Hackelbusch M, Galvanauskas V, Grigs O. Anomaly detection and removal strategies for in-line permittivity sensor signal used in bioprocesses. Frontiers in Bioengineering and Biotechnology. 2025;13.
ELSA | Dateien verfügbar | DOI
 

2024 | Konferenz - Poster | ELSA-ID: 11180
Ibrahem R, Barakat B, Bekonda EA, Schwarzer K, Wilhelm P, Müller U. Messung des Öl-Drüsenschuppenaufschlusses von Thymian und Vergleich der Ergebnisse mit denen von Oregano. 34. Bernburger Winterseminar Arznei- und Gewürzpflanzen : 20.-21.02.2024 : Tagungsbroschüre . Verein für Arznei- und Gewürzpflanzen SALUPLANTA e.V. ; 2024. 78 p.
ELSA | DOI
 

2024 | Konferenz - Poster | ELSA-ID: 11181
Ibrahem R, Barakat B, Bekonda EA, Schwarzer K, Wilhelm P, Müller U. Messung des Öl-Drüsenschuppenaufschlusses von Thymian und Vergleich der Ergebnisse mit denen von Oregano. 2024.
ELSA
 

2024 | Konferenz - Vortrag | ELSA-ID: 11182
Al Krad M, Liphardt D, Schwarzer K, Wilhelm P, Müller U. Feststellung von Ätherisch-Ölverlusten bei der Wasserdampfdestillation durch Adsorption an Apparatewandungen. 2024.
ELSA
 

2024 | Zeitschriftenaufsatz (wiss.) | ELSA-ID: 11492 | OA
Steiner D, Meyer A, Immohr I, Pein-Hackelbusch M. Critical View on the Qualification of Electronic Tongues Regarding Their Performance in the Development of Peroral Drug Formulations with Bitter Ingredients. Pharmaceutics. 2024;16(5).
ELSA | DOI | Download (ext.) | WoS | PubMed | Europe PMC
 

2024 | Zeitschriftenaufsatz | ELSA-ID: 11493
Pein-Hackelbusch M. Hauptsache süß : Über die Geschmacksmaskierung in Antibiotika-Säften. Deutsche Apotheker Zeitung. 2024;164(14):38–42.
ELSA | Dateien verfügbar
 

2024 | Zeitschriftenaufsatz (wiss.) | ELSA-ID: 11495 | OA
Kruse J, Wörner J, Schneider J, Dörksen H, Pein-Hackelbusch M. Methods for Estimating the Detection and Quantification Limits of Key Substances in Beer Maturation with Electronic Noses . Sensors. 2024;24(11).
ELSA | DOI | Download (ext.) | WoS | PubMed | Europe PMC
 

2024 | Konferenz - Poster | ELSA-ID: 11537
Katsch L, Trilling-Haasler M, Fahmi A, Pein-Hackelbusch M, Schneider J. Determination and prediction of the recycled polyethylene terephthalate content in preforms for the production of beverage bottles. 2024.
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2024 | Konferenz - Poster | ELSA-ID: 11605
Trilling-Haasler M, Tebbe J, Lange-Hegermann M, Schneider J. Yeast filtration with rotating membrane filtration –  a new approach for an economical recovery of beer form surplus yeast . 2024.
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2024 | Konferenz - Poster | ELSA-ID: 11607
Nolte J, Hense L, Weishaupt I, Schneider J. How do you turn a shotgun into a precision rifle - significant heat savings through the use of kinetic laboratory data (D/z values) in large-scale pasteurization. 2024.
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2024 | Konferenz - Poster | ELSA-ID: 11608
Trilling-Haasler M, Jürgensmeier SE, Schneider J. Influence of osmotic pressure induced yeast particle size on the rheological properties of beer-yeast-suspensions. 2024.
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2024 | Konferenz - Poster | ELSA-ID: 11716 | OA
Wittland S. Investigation and characterization of the techno functional and sensory properties of allulose in baked goods. 2024.
ELSA | Dateien verfügbar
 

2024 | Konferenz - Poster | ELSA-ID: 11860
Katsch L, Sokolowsky M, Schneider J. Zeit-Temperatur-Optimierung in der Saftpasteurisation: Physikalische, chemische und sensorische Effekte auf Apfel- und Karottensaft. 2024.
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2024 | Zeitschriftenaufsatz (wiss.) | ELSA-ID: 11891 | OA
Morejon Caraballo S, Fischer SV, Masztalerz K, Lech K, Rohm H, Struck S. Low moisture texturised protein from sunflower press cake. International journal of food science & technology. 2024;
ELSA | DOI | Download (ext.)
 

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