Please note that ELSA no longer supports Internet Explorer versions 8 or 9 (or earlier).
We recommend upgrading to the latest Internet Explorer, Google Chrome, or Firefox.
92 Publikationen
- 1
- 2
- 3 (current)
- 4
- 5
2024 | Konferenz - Poster | ELSA-ID: 12287
S. Wittland, Allulose in Backwaren: Untersuchung und Charakterisierung der techno-funktionellen und sensorischen Eigenschaften von Allulose in Backwaren, 2024.
ELSA
2024 | Konferenz - Poster | ELSA-ID: 12397
A. Blome, M. Luttmann, J. Segermann, M. Jekle, B. Frahm, U. Müller, Process optimization in baked goods production using inline sensors and objective product evaluation, 2024.
ELSA
2024 | Preprint | ELSA-ID: 12400 |

S. Ramm, U. Odefey, B. Frahm, M. Pein-Hackelbusch, Semi-automated vs. manual: Comparative study of cell culture counting methods using validation parameters, (2024).
ELSA
| DOI
| Download (ext.)
2024 | Zeitschriftenaufsatz (wiss.) | ELSA-ID: 11492 |

D. Steiner, A. Meyer, I. Immohr, M. Pein-Hackelbusch, Critical View on the Qualification of Electronic Tongues Regarding Their Performance in the Development of Peroral Drug Formulations with Bitter Ingredients, Pharmaceutics. 16 (2024).
ELSA
| DOI
| Download (ext.)
| WoS
| PubMed | Europe PMC
2023 | Zeitschriftenaufsatz (wiss.) | ELSA-ID: 10216 |

R. Fulek, S. Ramm, C. Kiera, M. Pein-Hackelbusch, U. Odefey, A machine learning approach to qualitatively evaluate different granulation phases by acoustic emissions, Pharmaceutics. 15 (2023).
ELSA
| DOI
| Download (ext.)
| WoS
| PubMed | Europe PMC
2023 | Konferenz - Vortrag | ELSA-ID: 10326 |

J. Wörner, H. Dörksen, M. Pein-Hackelbusch, Key Indicators for the Discrimination of Wines by Electronic Noses, 2023.
ELSA
| DOI
| Download (ext.)
2023 | Zeitschriftenaufsatz (wiss.) | ELSA-ID: 10327 |

J. Wörner, M. Moelleken, J. Dissemond, M. Pein-Hackelbusch, Supporting wound infection diagnosis: advancements and challenges with electronic noses, Frontiers in Sensors. 4 (2023).
ELSA
| DOI
| Download (ext.)
2023 | Konferenzband - Beitrag | ELSA-ID: 10788 |

S. Ramm, T. Hernández Rodriguez, B. Frahm, M. Pein-Hackelbusch, Systematic Preprocessing of Dielectric Spectroscopy Data and Estimating Viable Cell Densities, IEEE, [Piscataway, NJ], 2023.
ELSA
| DOI
| Download (ext.)
2023 | Konferenz - Vortrag | ELSA-ID: 11105
M. Psiuk, P. Wilhelm, U. Müller, R. Gebhardt, Die Bedeutung der Knäuelbildung bei künstlichen Oligomeren für kinetische Vorgänge wie das Fließen und die Übertragung der Erkenntnisse auf Lebensmittelprozesse, 2023.
ELSA
2023 | Konferenz - Poster | ELSA-ID: 11106
B. Barakat, K. Schwarzer, P. Wilhelm, U. Müller, Untersuchung des Drüsenschuppenaufschlusses bei Oregano-Pflanzen in Abhängigkeit vom Druck und der Temperatur mittels einer modifizierten Sichtzellen-Apparatur, 2023.
ELSA
2023 | Konferenz - Poster | ELSA-ID: 11107
E.A. Bekonda, B. Barakat, K. Schwarzer, P. Wilhelm, U. Müller, Untersuchung des Berstverhaltens von Drüsenschuppen der Ätherisch-Ölpflanze Oregano im Unterdruck, 2023.
ELSA
2023 | Konferenz - Vortrag | ELSA-ID: 11109
A. Blome, M. Luttmann, M. Jekle, B. Frahm, U. Müller, Untersuchung der räumlichen Verteilung von viskoelastischen Kenngrößen während der Weizenteigbereitung, 2023.
ELSA
2023 | Konferenz - Poster | ELSA-ID: 11110
A. Blome, M. Luttmann, J. Segermann, M. Jekle, B. Frahm, U. Müller, Vorstellung des Projektes „Teig 4.0“ - Prozessoptimierung im Bereich der industriellen Weizenteigverarbeitung, 2023.
ELSA
2023 | Konferenz - Vortrag | ELSA-ID: 9627
S. Ramm, R. Fulek, V.A. Eberle, C. Kiera, U. Odefey, M. Pein-Hackelbusch, Compression Density as an Alternative to Identify an Optimal Moisture Content for High Shear Wet Granulation as an Initial Step for Spheronisation, 2023.
ELSA
2023 | Zeitschriftenaufsatz (wiss.) | ELSA-ID: 9697 |

P. Wefing, M. Trilling, A. Gossen, P. Neubauer, J. Schneider, A continuous mashing plant controlled by mean residence time, Journal of The Institute of Brewing. 129 (2023) 1–23.
ELSA
| DOI
| Download (ext.)
2023 | Konferenz - Vortrag | ELSA-ID: 11546
M. Trilling-Haasler, L. Katsch, J. Schneider, PETauthent, 2023.
ELSA
2023 | Datenpublikation | ELSA-ID: 12705
N.H. Fliedner, V. Lohweg, M. Pein-Hackelbusch, Dataset for A Novel Spectroscopic Approach for Vaseline Quality Discrimination, zenodo, 2023.
ELSA
| Dateien verfügbar
| DOI
2022 | Zeitschriftenaufsatz | ELSA-ID: 7090 |

I. Weishaupt, P. Neubauer, J. Schneider, Approach to an inline monitoring of the heat impact in a high temperature short time treatment (HTST) of juice with the help of a chemical marker, Brewing Science. 75 (2022) 1–8.
ELSA
| DOI
| Download (ext.)
| WoS
2022 | Zeitschriftenaufsatz | ELSA-ID: 7443
P. Wefing, J. Schneider, FAN-Messung während des Maischens, Brauwelt. 12–13 (2022) 304–308.
ELSA
- 1
- 2
- 3 (current)
- 4
- 5