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99 Publikationen


2025 | Bericht (Forschung) | ELSA-ID: 13083
J. Schneider, N. Jantz, Abschlussbericht Projekt Management der Partnerschaft smartFoodTechnologyOWL, Technische Informationsbibliothek, Hannover, 2025.
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2025 | Zeitschriftenaufsatz (wiss.) | ELSA-ID: 13101 | OA
E. Bolmanis, S. Uhlendorff, M. Pein-Hackelbusch, V. Galvanauskas, O. Grigs, Anomaly detection and removal strategies for in-line permittivity sensor signal used in bioprocesses, Frontiers in Bioengineering and Biotechnology. 13 (2025).
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2025 | Konferenz - Vortrag | ELSA-ID: 13163
S. Struck, Funktionalität von Proteinen in der Verarbeitung und Anwendung in Lebensmitteln – Besonderheiten von Hanfproteinen, 2025.
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2025 | Zeitschriftenaufsatz (wiss.) | ELSA-ID: 13221
N. van Walraven, R.J. FitzGerald, H.-J. Danneel, M. Amigo-Benavent, Bioactive peptides in cosmetic formulations: Review of current in vitro and ex vivo evidence, Eptides : An International Journal . 193 (2025).
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2025 | Konferenz - Poster | ELSA-ID: 13223
S. Uhlendorff, T. Burankova, K. Dahlmann, B. Frahm, M. Pein-Hackelbusch, Application Constraints of Linear Multivariate Regression Models for Dielectric Spectroscopy in Inline Bioreactor Viable Cell Analysis, 2025.
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2025 | Zeitschriftenaufsatz (wiss.) | ELSA-ID: 13225 | OA
M. Lorke, R. Amelung, P. Kuchling, B. Paaßen, M. Pein-Hackelbusch, F. Schloots, K. Schulz, A. Nauerth, Development and Implementation of Diversity Programs in Large Collaborative Research Projects: An Example From Germany, Diversity & Inclusion Research. 2 (2025).
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2025 | Zeitschriftenaufsatz (wiss.) | ELSA-ID: 13246
J. Wörner, J. Eimler, M. Pein-Hackelbusch, Long-term drift behavior in metal oxide gas sensor arrays: a one-year dataset from an electronic nose, Scientific Data. 12 (2025).
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2025 | Zeitschriftenaufsatz (wiss.) | ELSA-ID: 12286 | OA
S. Wittland, S. Rohn, E. Sciurba, J. Begemann, M. Sokolowsky, C. Kanzler, B. Matthäus, Allulose as novel ingredient for improving freshness of yeast-made bakery products, LWT - Food Science and Technology. 216 (2025).
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2025 | Konferenz - Vortrag | ELSA-ID: 12702
S. Struck, Pumpkin seed press cake a valuable source of protein, 2025.
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2025 | Zeitschriftenaufsatz (wiss.) | ELSA-ID: 12781 | OA
N. Märkle, G. Warnke, M. Pein-Hackelbusch, An iterative process and mixture design approach for dry granulated ternary blends of filler-binders, International Journal of Pharmaceutics: X. 9 (2025).
ELSA | DOI | Download (ext.) | PubMed | Europe PMC
 

2025 | Zeitschriftenaufsatz (wiss.) | ELSA-ID: 12871
H. Rohm, S. Morejón Caraballo, A. Salvador, S. Mendo, E. Llorca, S. Cattaneo, I. De Noni, S. Struck, R. Foschino, I. Hernando, Sensory Properties of Fermented Blends of Sunflower Press Cake and Whey, Foods : Open Access Journal. 14 (2025).
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2025 | Zeitschriftenaufsatz (wiss.) | ELSA-ID: 12876
I. Weishaupt, L. Katsch, M. Sokolowsky, J. Schneider, Comparative study on the effect of mild temperature conditions in fractionated sterilization of carrot juice on microbiological stability and sensory properties, Brewing Science : The Scientific Organ of the Weihenstephan Scientific Centre of the TU Munich, of Versuchs- and Lehranstalt Für Brauerei in Berlin (VLB), of the Scientific Station for Breweries in Munich, of the Veritas Laboratory in Zurich, of Doemens Wba-Technikum Gmbh in Graefelfing/Munich = Monatsschrift Für Brauwissenschaft. 78 (2025) 17–26.
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2024 | Konferenz - Poster | ELSA-ID: 11108
P. Wilhelm, U. Müller, R. Gebhardt, Rheologische Modelle – ein Beitrag für die systematische Entwicklung von Fleischersatzprodukten?, 2024.
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2024 | Konferenz - Poster | ELSA-ID: 11180
R. Ibrahem, B. Barakat, E.A. Bekonda, K. Schwarzer, P. Wilhelm, U. Müller, Messung des Öl-Drüsenschuppenaufschlusses von Thymian und Vergleich der Ergebnisse mit denen von Oregano, Verein für Arznei- und Gewürzpflanzen SALUPLANTA e.V. , 2024.
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2024 | Konferenz - Poster | ELSA-ID: 11181
R. Ibrahem, B. Barakat, E.A. Bekonda, K. Schwarzer, P. Wilhelm, U. Müller, Messung des Öl-Drüsenschuppenaufschlusses von Thymian und Vergleich der Ergebnisse mit denen von Oregano, 2024.
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2024 | Konferenz - Vortrag | ELSA-ID: 11182
M. Al Krad, D. Liphardt, K. Schwarzer, P. Wilhelm, U. Müller, Feststellung von Ätherisch-Ölverlusten bei der Wasserdampfdestillation durch Adsorption an Apparatewandungen, 2024.
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2024 | Zeitschriftenaufsatz (wiss.) | ELSA-ID: 11492 | OA
D. Steiner, A. Meyer, I. Immohr, M. Pein-Hackelbusch, Critical View on the Qualification of Electronic Tongues Regarding Their Performance in the Development of Peroral Drug Formulations with Bitter Ingredients, Pharmaceutics. 16 (2024).
ELSA | DOI | Download (ext.) | WoS | PubMed | Europe PMC
 

2024 | Zeitschriftenaufsatz | ELSA-ID: 11493
M. Pein-Hackelbusch, Hauptsache süß : Über die Geschmacksmaskierung in Antibiotika-Säften, Deutsche Apotheker Zeitung. 164 (2024) 38–42.
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2024 | Zeitschriftenaufsatz (wiss.) | ELSA-ID: 11495 | OA
J. Kruse, J. Wörner, J. Schneider, H. Dörksen, M. Pein-Hackelbusch, Methods for Estimating the Detection and Quantification Limits of Key Substances in Beer Maturation with Electronic Noses , Sensors. 24 (2024).
ELSA | DOI | Download (ext.) | WoS | PubMed | Europe PMC
 

2024 | Konferenz - Poster | ELSA-ID: 11537
L. Katsch, M. Trilling-Haasler, A. Fahmi, M. Pein-Hackelbusch, J. Schneider, Determination and prediction of the recycled polyethylene terephthalate content in preforms for the production of beverage bottles, 2024.
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