Please note that ELSA no longer supports Internet Explorer versions 8 or 9 (or earlier).
We recommend upgrading to the latest Internet Explorer, Google Chrome, or Firefox.
1178 Publikationen
2019 | Kurzbeitrag Konferenz | ELSA-ID: 5457
Schneider, Jan ; Wefing, Patrick ; Conradi, Florian: Industry 4.0 and Continuous Mashing. - Design of a „closed loop controlled mashing“ pilot plant . In: , 2019
ELSA
2019 | Konferenz - Beitrag | ELSA-ID: 5459
Wefing, Patrick ; Conradi, Florian ; Schneider, Jan: Industrie 4.0 in der Lebensmittelindustrie – Entwicklung einer „Closed Loop Controlled“ Maischeanlage. In: , 2019
ELSA
2019 | Kurzbeitrag Konferenz | ELSA-ID: 5461
Schwarzer, Knut: Das Wasser des Lebens - Whisky aus Lemgo. In: , 2019
ELSA
2019 | Kurzbeitrag Konferenz | ELSA-ID: 5463
Broeker, Timo: bioCO2nvert - using CO2 for renewable energy storage . In: , 2019
ELSA
2019 | Zeitschriftenaufsatz | ELSA-ID: 5464
Zimmer, Manuel ; Schneider, Jan: Near-infrared diffuse reflectance spectroscopy for discriminating fruit and vegetable products preserved in glass containers. In: Croatian Journal of Food Science and Technology, Faculty of Food Technology Osijek (2019)
ELSA
2019 | Kurzbeitrag Konferenz | ELSA-ID: 5465
Schneider, Jan ; Weishaupt, Imke ; Schwarzer, Knut ; Katsch, Linda: Cyberphysisches System zur thermischen Entkeimung von Getränken. In: , 2019
ELSA
2019 | Kurzbeitrag Konferenz | ELSA-ID: 5466
Zimmer, Manuel ; Conradi, Florian ; Wefing, Patrick ; Schneider, Jan: Non-invasive on-line monitoring of the secondary bottle fermentation process using near infrared spectroscopy. In: , 2019
ELSA
2019 | Konferenz - Beitrag | ELSA-ID: 5467
Huchtmann, Julian ; Rossmann, Sören ; Kindsvater, Verena ; Eckel, Viktor P. ; Jakob, Frank ; Schneider, Jan: Microbial exopolysaccharides as an alternative for declarable thickeners. In: , 2019
ELSA
2019 | Kurzbeitrag Konferenz | ELSA-ID: 5468
Zimmer, Manuel ; Schneider, Jan: Non-invasive diffuse reflectance near-infrared spectroscopy for on-line monitoring and characterisation of food and beverages in sealed glass containers. In: , 2019
ELSA
2019 | Kurzbeitrag Konferenz | ELSA-ID: 5469
Weishaupt, Imke ; Zimmer, Manuel ; Schneider, Jan: Gentle Flash Pasteurization of Fruit Juices through Product Identification and Characterization using Near-Infrared Spectroscopy as Inline Analytical Method. In: , 2019
ELSA
2019 | Kurzbeitrag Konferenz | ELSA-ID: 5471
Conradi, Florian ; Wefing, Patrick ; Zhang, Fan ; Schneider, Jan: Echtzeitqualitätssicherung enzymkatalysierter technologischer Prozesse am Beispiel des Maischens im Rahmen der Bierherstellung. In: , Lebensmittelchemie. Bd. 73. Weinheim, WILEY‐VCH (2019), Nr. S1
ELSA
| DOI
2019 | Kurzbeitrag Konferenz | ELSA-ID: 5472
Broeker, Timo ; Hoffrath, M. ; Schneider, Jan: Power-to-Gas und biokatalytische Methanisierung – eine Perspektive zu Nutzung von Gärungskohlensäure. In: , 2019
ELSA
2019 | Kurzbeitrag Konferenz | ELSA-ID: 5473
Sürmeli, Baris Gün ; Weishaupt, Imke ; Schwarzer, Knut ; Schneider, Jan: Beverage Classification Using Linear Discriminant Analysis with Covariance Matrix Shrinkage. In: , 2019
ELSA
2019 | Kurzbeitrag Konferenz | ELSA-ID: 5474
Schneider, Jan ; Regtmeier, J. ; Conradi, Florian ; Wefing, Patrick: Das Labor in der Leitung – Smarte Qualitätskontrolle von Lebensmitteln durch innovative Sensortechnik. In: , 2019
ELSA
2019 | Kurzbeitrag Konferenz | ELSA-ID: 5475
Schneider, Jan ; Conradi, Florian ; Wefing, Patrick ; Weishaupt, Imke ; Zimmer, Manuel ; Schwarzer, Knut: Muss man die Aufheizzonen einer KZE in die PE-Berechnung einbeziehen? In: , 2019
ELSA
2019 | Kurzbeitrag Konferenz | ELSA-ID: 5476
Schneider, Jan ; Zimmer, Manuel ; Weishaupt, Imke ; Schattenberg, Britta ; Conradi, Florian ; Schwarzer, Knut: Lebensmittelverschwendung – Welchen Beitrag kann die Digitalisierung leisten? . In: , 2019
ELSA
2019 | Konferenz - Beitrag | ELSA-ID: 6159
Müller, Ulrich ; Blome, André ; Meyer, A.: Von I4.0 zu LM4.0 – Vielfalt, Sinnhaftigkeit und Mitwirkung von LM-Technologen. In: , 2019
ELSA
2018 | Konferenz - Vortrag | ELSA-ID: 7935
Hernández Rodriguez, Tanja ; Frahm, Björn ; Posch, Christoph ; Schmutzhard, Julia ; Stettner, Josef: A model-assisted approach for design, optimization and control of bioprocesses – a software tool for seed train simulation and optimization, 2018
ELSA
2018 | Zeitschriftenaufsatz (wiss.) | ELSA-ID: 12973
Dorn-In, Samart ; Schwaiger, Karin ; Springer, Claudia ; Barta, Leonard ; Ulrich, Sebastian ; Gareis, Manfred: Development of a multiplex qPCR for the species identification of Clostridium estertheticum, C. frigoriphilum, C. bowmanii and C. tagluense-like from blown pack spoilage (BPS) meats and from wild boars. In: International Journal of Food Microbiology Bd. 286. Amsterdam, Elsevier (2018), S. 162–169
ELSA
| DOI