Please note that ELSA no longer supports Internet Explorer versions 8 or 9 (or earlier).
We recommend upgrading to the latest Internet Explorer, Google Chrome, or Firefox.
1178 Publikationen
2018 | Zeitschriftenaufsatz (wiss.) | ELSA-ID: 12988
Vollmer, Tanja, Mareike Dabisch-Ruthe, Melanie Weinstock, Cornelius Knabbe und Jens Dreier. 2018. Late sampling for automated culture to extend the platelet shelf life to 5 days in Germany. Transfusion 58, Nr. 7: 1654–1664. doi:10.1111/trf.14617, .
ELSA
| DOI
2018 | Konferenz - Poster | ELSA-ID: 12989 |

Dabisch-Ruthe, Mareike, Melanie Weinstock, Jens Pfannebecker und Barbara Becker. 2018. Usage of cold hydrogen peroxide vapour for inactivation of murine norovirus on fruit and vegetable surfaces. 26th International ICFMH Conference - FoodMicro 2018. doi:10.13140/RG.2.2.12883.08484, .
ELSA
| Dateien verfügbar
| DOI
| Download (ext.)
2018 | Konferenz - Abstract | ELSA-ID: 12990
Dabisch-Ruthe, Mareike, Melanie Weinstock, Jens Pfannebecker, Sonja Meyer, Mona Schwetka und Barbara Becker. 2018. Application of cold nebulized hydrogen peroxide for inactivation of murine norovirus, bacteria and bacteria spores on surfaces in food production. 70th Annual Conference of the German Society of Hygiene and Microbiology. Conventus Congressmanagement & Marketing GmbH . doi:10.13140/RG.2.2.22949.41447, .
ELSA
| Dateien verfügbar
| DOI
2018 | Konferenz - Beitrag | ELSA-ID: 2011
Lohweg, Volker, Mark Funk, Matthias Scharf, Helene Dörksen, Hans-Jürgen Danneel, Michael Hübner, Johannes Schaede, u. a. smartBN—Intelligent Protection and Authentication in Payment Transactions by Smart Banknotes. In: Optical Document Security - The Conference on Optical Security and Counterfeit Detection XII San Francisco. CA, USA.
ELSA
2018 | Konferenz - Vortrag | ELSA-ID: 7935
Hernández Rodriguez, Tanja, Björn Frahm, Christoph Posch, Julia Schmutzhard und Josef Stettner. 2018. A model-assisted approach for design, optimization and control of bioprocesses – a software tool for seed train simulation and optimization.
ELSA
2018 | Kurzbeitrag Konferenz | ELSA-ID: 5630
Conradi, F. P. , Patrick Wefing, K. Pinkal, Fan Zhang, Oliver Niggemann und Jan Schneider. 2018. Inline progress measurement of the ß-amylase rest in the mashing process employing a near infrared transflectance probe. In: .
ELSA
2018 | Kurzbeitrag Konferenz | ELSA-ID: 5631
Wefing, Patrick, F. P. Conradi, Lara Fuchs, J. W. Schoppmeier, K. Pinkal, Oliver Niggemann und Jan Schneider. 2018. Laboratory plant for a closed loop-controlled continuous (CLCC) mashing. In: .
ELSA
2018 | Zeitschriftenaufsatz | ELSA-ID: 5632
Broeker, Timo und Jan Schneider. 2018. Oxidativer Aufschluss von Biertreber. Brauwelt 2018, Nr. 19: 530–532.
ELSA
2018 | Kurzbeitrag Konferenz | ELSA-ID: 5633
Conradi, F. P. , Patrick Wefing, K. Pinkal, Fan Zhang, Oliver Niggemann und Jan Schneider. 2018. Inline progress measurement of the ß-amylase rest in the mashing process employing a near infrared transflectance probe. In: .
ELSA
2018 | Konferenz - Beitrag | ELSA-ID: 5634
Wefing, Patrick und Florian Conradi. 2018. Industrie 4.0 und Maischen – Aufbau einer Pilotanlage zum closed loop controlled mashing. In: .
ELSA
2018 | Kurzbeitrag Konferenz | ELSA-ID: 5635
Zimmer, Manuel und Jan Schneider. 2018. Near-infrared spectroscopy on food in glass containers - discrimination studies in the context of Industry 4.0. In: .
ELSA
2018 | Kurzbeitrag Konferenz | ELSA-ID: 5636
Broeker, Timo. 2018. Implementierung eines bedarfsgerechten Power-to-Gas-Konzeptes in CO2 emittierende Fermentationsanlagen. In: .
ELSA
2018 | Zeitschriftenaufsatz | ELSA-ID: 5637
Zimmer, Manuel und Jan Schneider. 2018. Nahinfrarot-Spektroskopie - Schlüsseltechnologie für die Pasteurisation im Zeitalter von Industrie 4.0. FoodLab 2018, Nr. 4.
ELSA
2018 | Kurzbeitrag Konferenz | ELSA-ID: 5638
Huchtmann, Julian, Sören Rossmann, Verena Kindsvater, V. Eckel, F. Jakob und Jan Schneider. 2018. Microbial exopolysaccharides as an alternative for declarable thickeners. In: .
ELSA
2018 | Kurzbeitrag Konferenz | ELSA-ID: 5639
Schwarzer, Knut, Anna Dammann_ und Jan Schneider. 2018. Der Tod in der Aufheizzone - Welchen Anteil haben die Temperierzonen an der Gesamthitzeeinwirkung in einer KZE ? . In: .
ELSA
2018 | Kurzbeitrag Konferenz | ELSA-ID: 5640
Schwarzer, Knut, Patrick Wilhelm, Jan Schneider und Ulrich Müller. 2018. The Lemgo D- and z value Database for Food – An Instrument for the Dimensioning Pasteurization Process. In: . Wrocław : Uniwersytet Przyrodniczy.
ELSA
2018 | Kurzbeitrag Konferenz | ELSA-ID: 5641
Müller, Ulrich, Sören Rossmann, C. Merck und Jan Schneider. 2018. DIRECT HOMOGENIZATION OF BEVERAGE EMULSIONS WITH THE INNOVATIVE COUNTERFLOW INJECTION PROCESS. In: .
ELSA
2018 | Kurzbeitrag Konferenz | ELSA-ID: 5642
Wefing, Patrick und F. P. Conradi. 2018. Industrie 4.0 und Maischen – Aufbau einer Pilotanlage zum closed loop controlled mashing. In: .
ELSA
2018 | Zeitschriftenaufsatz (wiss.) | ELSA-ID: 2390 |

Möller, J., K. B. Kuchemüller, Tanja Hernández Rodriguez, Björn Frahm, V. C. Hass und R. Pörtner. 2018. Model-Assisted Design of Process Strategies for Cell Culture Processes. American Pharmaceutical Review 3: 39–41.
ELSA
| Download (ext.)
2018 | Konferenz - Beitrag | ELSA-ID: 2639
Upmann, Matthias. 2018. Das Schwein als Lebensmittel. In: .
ELSA