Please note that ELSA no longer supports Internet Explorer versions 8 or 9 (or earlier).
We recommend upgrading to the latest Internet Explorer, Google Chrome, or Firefox.
1178 Publikationen
2018 | Kurzbeitrag Konferenz | ELSA-ID: 6188
Pliske, R., Müller, U., & Kohlus, R. (2018). Comparision of the static and dyynamic freeze-drying by means of modelling. Presented at the 8th International Conference on „Quality and Safety in Food Production Chain“ , Wroclaw/Poland.
ELSA
2018 | Konferenz - Vortrag | ELSA-ID: 2955
Pörtner, R., Möller, J., Frahm, B., & Hass, V. C. (2018). Model-Assisted Design of Process Strategies for Cell Culture Processes. Presented at the Bioprocessing Summit Europe: Practical Solutions for Today’s Bioprocess Challenges, Lisbon, Portugal.
ELSA
2018 | Konferenz - Poster | ELSA-ID: 2997
Möller, J., Kuchemüller, K. B., Freiberger, F., Levermann, P., Hernández Rodriguez, T., Frahm, B., … Pörtner, R. (2018). Model-Assisted Design and Optimization of Process Strategies. Presented at the BioProcessingDays 2018, Recklinghausen, Germany.
ELSA
2018 | Konferenz - Poster | ELSA-ID: 2999
Hernández Rodriguez, T., Möller, J., Kuchemüller, K. B., Freiberger, F., Levermann, P., Hass, V. C., … Pörtner, R. (2018). Model-Assisted Strategies for Design, Optimization and Control of Bioprocesses. Presented at the 5th BioProScale Symposium: Innovative scale up and scale down for bioprocess intensification, Berlin, Germany.
ELSA
2017 | Zeitschriftenaufsatz (wiss.) | ELSA-ID: 12975
Ulrich, S., Beindorf, P., Biermaier, B., Schwaiger, K., Gareis, M., & Gottschalk, C. (2017). A novel approach for the determination of freshness and identity of trouts by MALDI-TOF mass spectrometry. Food Control, 80(10), 281–289. https://doi.org/10.1016/j.foodcont.2017.05.005
ELSA
| DOI
2017 | Zeitschriftenaufsatz (wiss.) | ELSA-ID: 12976
Ulrich, S., Kühn, U., Biermaier, B., Piacenza, N., Schwaiger, K., Gottschalk, C., & Gareis, M. (2017). Direct identification of edible insects by MALDI-TOF mass spectrometry. Food Control, 76(6), 96–101. https://doi.org/10.1016/j.foodcont.2017.01.010
ELSA
| DOI
2017 | Konferenz - Beitrag | ELSA-ID: 5574
Rossmann, S., Wolff, V., Müller, U., & Schneider, J. (2017). Einfluss forcierter Lagerbedingungen auf die physikalische Alterung von Getränkeemulsionen. ProcessNet-Jahrestagung Lebensmittelverfahrenstechnik, Bruchsal.
ELSA
2017 | Zeitschriftenaufsatz | ELSA-ID: 5576
Broeker, T., Hoffarth, M., Oppermann, L., Wolff, V., Neubauer, P. R., & Schneider, J. (2017). Oxidation of Brewers Spent Grain for the Release of Fermentable Sugars by Direct Pretreatment in an Electrolysis Reactor. BrewingScience, 70(3–4), 74–84.
ELSA
2017 | Konferenz - Beitrag | ELSA-ID: 5578
Rossmann, S., Wolff, V., Müller, U., & Schneider, J. (2017). Comparative study of accelerated shelf-life tests on physical ageing of beverages containing weighted flavor emulsions. 36th EBC Congress, Ljubljan (Slovenia.
ELSA
2017 | Konferenz - Beitrag | ELSA-ID: 5579
Schneider, J., Hoffarth, M., & Broeker, T. (2017). Wet oxidation of spent grains from breweries for the production of fermentable sugars. 36th EBC Congress, Ljubljana (Slovenia).
ELSA
2017 | Kurzbeitrag Konferenz | ELSA-ID: 5580
Broeker, T., Hoffarth, M., Heikrodt, K., & Schneider, J. (2017). Study on the implementation of a biocatalytic power-to-gas reactor in a brewery. 36th EBC Congress, Ljubljana (Slovenia).
ELSA
2017 | Konferenz - Beitrag | ELSA-ID: 5581
Conradi, F., & Wefing, P. (2017). Innovation in der Brauerei - Konzept einer kontinuierlichen Maischeanalge durch intelligente Vernetzung mit moderner Sensortechnik. Studierendenkongress Junge DLG, Lemgo.
ELSA
2017 | Kurzbeitrag Konferenz | ELSA-ID: 5582
Hoffarth, M. (2017). Biokatalytische Methanisierung - Synthetisches Erdgas aus regenerativen Quellen. Kolloquium Zukunftsenergien, Lemgo.
ELSA
2017 | Konferenz - Beitrag | ELSA-ID: 5583
Broeker, T. (2017). Bioraffinerie und Sektorenkopplung – biokatalytische Methanisierung als Schlüsseltechnologie zur Implementierung von Power-to-Gas. Internes Symposium “Umwelt und Ressourcen,” Lemgo.
ELSA
2017 | Konferenz - Beitrag | ELSA-ID: 5584
Broeker, T. (2017). bioCONNECT - Wasserstoff und biogenes CO2 im Verbund. Bioenergieforum NRW, EnergieAgentur NRW, , Gelsenkirchen.
ELSA
2017 | Kurzbeitrag Konferenz | ELSA-ID: 5585
Broeker, T., Hoffarth, M., Heikrodt, K., & Schneider, J. (2017). Study on the implementation of a biocatalytic power-to-gas reactor in a brewery. European Congress of Applied Biotechnology (ECAB 4) & World Congress of Chemical Engineering (WCCE 10), Barcelona/Katalonia.
ELSA
2017 | Zeitschriftenaufsatz | ELSA-ID: 2351
Deffner, B., Jimaja, S., Kröger-Brinkmann, A., & Schlüter, A. D. (2017). Tensile Behavior of a Substituted Poly(m-,p-phenylene) versus Its Parent Counterpart and Synthesis of Related Polyarylenes. Macromolecular Chemistry and Physics. https://doi.org/10.1002/macp.201600561
ELSA
| DOI
2017 | Zeitschriftenaufsatz | ELSA-ID: 2620
Nolte, T., Hölscher, M., Upmann, M., & Zapp, J. (2017). Fehlaromen in der Ebermast. Ebergeruchsanalytik im Vergleich. Deutsche Lebensmittel-Rundschau, 113(1), 17–21.
ELSA
2017 | Konferenz - Beitrag | ELSA-ID: 2621
Upmann, M. (2017). Schnitzel & Co - Auslaufmodelle der Ernährung? Winterseminar Verein Tiere im Dorf e.V., Schwelentrup.
ELSA
2017 | Konferenz - Beitrag | ELSA-ID: 2622
Upmann, M., & Lautenschläger, R. (2017). Fleisch vom Bruderhahn - einsetzbar und zielführend für hochwertige Fleischerzeugnisse? Verbraucherzentrale Nordrhein-Westfalen. Fachgespräch "Das Töten männlicher Eintragsküken vermeiden - Möglichkeiten für Verbraucher, Produktion und Handel, Düsseldorf.
ELSA