Please note that ELSA no longer supports Internet Explorer versions 8 or 9 (or earlier).
We recommend upgrading to the latest Internet Explorer, Google Chrome, or Firefox.
1179 Publikationen
2018 | Zeitschriftenaufsatz (wiss.) | ELSA-ID: 12973
Dorn-In, S., Schwaiger, K., Springer, C., Barta, L., Ulrich, S., & Gareis, M. (2018). Development of a multiplex qPCR for the species identification of Clostridium estertheticum, C. frigoriphilum, C. bowmanii and C. tagluense-like from blown pack spoilage (BPS) meats and from wild boars. International Journal of Food Microbiology, 286, 162–169. https://doi.org/10.1016/j.ijfoodmicro.2018.08.020
ELSA
| DOI
2018 | Zeitschriftenaufsatz (wiss.) | ELSA-ID: 12974
Esteban‐Cuesta, I., Drees, N., Ulrich, S., Stauch, P., Sperner, B., Schwaiger, K., Gareis, M., & Gottschalk, C. (2018). Endogenous microbial contamination of melons (Cucumis melo) from international trade: an underestimated risk for the consumer? Journal of the Science of Food and Agriculture : Incorporating Agri-Biotech, 98(13), 5074–5081. https://doi.org/10.1002/jsfa.9045
ELSA
| DOI
2018 | Zeitschriftenaufsatz (wiss.) | ELSA-ID: 12988
Vollmer, T., Dabisch-Ruthe, M., Weinstock, M., Knabbe, C., & Dreier, J. (2018). Late sampling for automated culture to extend the platelet shelf life to 5 days in Germany. Transfusion, 58(7), 1654–1664. https://doi.org/10.1111/trf.14617
ELSA
| DOI
2018 | Konferenz - Poster | ELSA-ID: 12989 |

Dabisch-Ruthe, M., Weinstock, M., Pfannebecker, J., & Becker, B. (2018). Usage of cold hydrogen peroxide vapour for inactivation of murine norovirus on fruit and vegetable surfaces. In 26th International ICFMH Conference - FoodMicro 2018. 26th International ICFMH Conference - FoodMicro 2018, Berlin. https://doi.org/10.13140/RG.2.2.12883.08484
ELSA
| Dateien verfügbar
| DOI
| Download (ext.)
2018 | Konferenz - Abstract | ELSA-ID: 12990
Dabisch-Ruthe, M., Weinstock, M., Pfannebecker, J., Meyer, S., Schwetka, M., & Becker, B. (2018). Application of cold nebulized hydrogen peroxide for inactivation of murine norovirus, bacteria and bacteria spores on surfaces in food production. In 70th Annual Conference of the German Society of Hygiene and Microbiology. 70th Annual Conference of the German Society of Hygiene and Microbiology, Bochum. Conventus Congressmanagement & Marketing GmbH . https://doi.org/10.13140/RG.2.2.22949.41447
ELSA
| Dateien verfügbar
| DOI
2017 | Zeitschriftenaufsatz | ELSA-ID: 2351
Deffner, B., Jimaja, S., Kröger-Brinkmann, A., & Schlüter, A. D. (2017). Tensile Behavior of a Substituted Poly(m-,p-phenylene) versus Its Parent Counterpart and Synthesis of Related Polyarylenes. Macromolecular Chemistry and Physics. https://doi.org/10.1002/macp.201600561
ELSA
| DOI
2017 | Zeitschriftenaufsatz | ELSA-ID: 2620
Nolte, T., Hölscher, M., Upmann, M., & Zapp, J. (2017). Fehlaromen in der Ebermast. Ebergeruchsanalytik im Vergleich. Deutsche Lebensmittel-Rundschau, 113(1), 17–21.
ELSA
2017 | Konferenz - Beitrag | ELSA-ID: 2621
Upmann, M. (2017). Schnitzel & Co - Auslaufmodelle der Ernährung? Winterseminar Verein Tiere im Dorf e.V., Schwelentrup.
ELSA
2017 | Konferenz - Beitrag | ELSA-ID: 2622
Upmann, M., & Lautenschläger, R. (2017). Fleisch vom Bruderhahn - einsetzbar und zielführend für hochwertige Fleischerzeugnisse? Verbraucherzentrale Nordrhein-Westfalen. Fachgespräch "Das Töten männlicher Eintragsküken vermeiden - Möglichkeiten für Verbraucher, Produktion und Handel, Düsseldorf.
ELSA
2017 | Konferenz - Beitrag | ELSA-ID: 2623
Nolte, T., Hölscher, M., Upmann, M., & Zapp, J. (2017). Detektion von Ebergeruchsstoffen - analytisch chemische Aspekte. DLG-Forum kompakt: Fleischtechnologie – Technologie der Eberfleischverarbeitung, Bad Salzuflen.
ELSA
2017 | Konferenz - Beitrag | ELSA-ID: 2624
Hölscher, M., Nolte, T., Zapp, J., Stiebing, A., Lautenschläger, R., & Upmann, M. (2017). Verarbeitung von Eberfleisch - Möglichkeiten und Grenzen. DLG-Forum kompakt: Fleischtechnologie – Technologie der Eberfleischverarbeitung, Bad Salzuflen.
ELSA
2017 | Zeitschriftenaufsatz | ELSA-ID: 2625
Weyland, G., & Upmann, M. (2017). Was ist erlaubt, was verboten? 13. Lemgoer Lebensmittelrechtstagung Fleisch + Feinkost. Fleischwirtschaft, 97(7), 60–64.
ELSA
2017 | Zeitschriftenaufsatz | ELSA-ID: 2626
Weyland, G., & Upmann, M. (2017). Was ist erlaubt, was verboten? 13. Lemgoer Lebensmittelrechtstagung Fleisch + Feinkost. Fleischwirtschaft, 97(8), 44–50.
ELSA
2017 | Konferenz - Beitrag | ELSA-ID: 2627
Fencher, T., & Upmann, M. (2017). Digitale Knochenpartikelanalyse. 58. Arbeitstagung des Arbeitsgebietes “Lebensmittelhygiene,” Garmisch-Partenkirchen.
ELSA
2017 | Konferenz - Beitrag | ELSA-ID: 2628
Fencher, T., Röser, A., & Upmann, M. (2017). Histologische Knochenpartikelfärbungen im Vergleich – Genauigkeit von Alizarin, Kossa und Co. . 58. Arbeitstagung des Arbeitsgebietes “Lebensmittelhygiene,” Garmisch-Partenkirchen.
ELSA
2017 | Konferenz - Beitrag | ELSA-ID: 2629
Upmann, M., & Langen, M. (2017). Separation von Fleischstandards. Anforderungen an Ausgangsmaterial, Prozesse und Produkte. VDF-BvdF Jahrestagung, Berlin.
ELSA
2017 | Zeitschriftenaufsatz | ELSA-ID: 2631
Lautenschläger, R., & Upmann, M. (2017). How meat is defined in the European Union and in Germany. Animal Frontiers, 1, 2–4.
ELSA
2017 | Konferenz - Beitrag | ELSA-ID: 2633
Upmann, M. (2017). Verarbeitung von Eberfleisch. Auswirkungen auf die Qualität von Fleischprodukten. Fachbesprechung Lebensmittelüberwachung/Veterinärwesen, Bochum.
ELSA
2017 | Konferenz - Beitrag | ELSA-ID: 2635
Upmann, M. (2017). Muscle cell integrity – crucial for meat product quality? Swiss Food Science Meeting 2017, Neuchâtel .
ELSA
2017 | Konferenz - Beitrag | ELSA-ID: 2638
Upmann, M., & Lautenschläger, R. (2017). Qualitätsprodukte aus dem Fleisch von Bruderhähnen - Realität oder Fiktion? 40. LAFF-Tagung Fleisch + Feinkost, Lemgo.
ELSA