Please note that ELSA no longer supports Internet Explorer versions 8 or 9 (or earlier).
We recommend upgrading to the latest Internet Explorer, Google Chrome, or Firefox.
1185 Publikationen
2018 | Konferenz - Beitrag | ELSA-ID: 2879
Kutz, Gerd, M. Repka und P. Thipsay. 2018. Impact of formulation and process parameters in twin screw hot-melt granulation coupled with in-line particle size analysis of sustained release HPMC granules. In: .
ELSA
2018 | Konferenz - Beitrag | ELSA-ID: 2881
Kutz, Gerd, R. Daniels und Dominic Kamke. 2018. Real time control of melt granulation processes by inline measurement of particle size. In: .
ELSA
2018 | Konferenz - Beitrag | ELSA-ID: 2883
Kutz, Gerd, Simon Schlebach und Dominic Kamke. 2018. Fluid bed drying – Characterization by DoE. In: .
ELSA
2018 | Konferenz - Vortrag | ELSA-ID: 2955
Pörtner, R., J. Möller, Björn Frahm und V. C. Hass. 2018. Model-Assisted Design of Process Strategies for Cell Culture Processes.
ELSA
2018 | Konferenz - Poster | ELSA-ID: 2997
Möller, J., K. B. Kuchemüller, F. Freiberger, P. Levermann, Tanja Hernández Rodriguez, Björn Frahm, V. C. Hass und R. Pörtner. 2018. Model-Assisted Design and Optimization of Process Strategies.
ELSA
2018 | Konferenz - Poster | ELSA-ID: 2999
Hernández Rodriguez, Tanja, J. Möller, K. B. Kuchemüller, F. Freiberger, P. Levermann, V. C. Hass, Björn Frahm und R. Pörtner. 2018. Model-Assisted Strategies for Design, Optimization and Control of Bioprocesses.
ELSA
2018 | Zeitschriftenaufsatz (wiss.) | ELSA-ID: 12973
Dorn-In, Samart, Karin Schwaiger, Claudia Springer, Leonard Barta, Sebastian Ulrich und Manfred Gareis. 2018. Development of a multiplex qPCR for the species identification of Clostridium estertheticum, C. frigoriphilum, C. bowmanii and C. tagluense-like from blown pack spoilage (BPS) meats and from wild boars. International Journal of Food Microbiology 286: 162–169. doi:10.1016/j.ijfoodmicro.2018.08.020, .
ELSA
| DOI
2018 | Zeitschriftenaufsatz (wiss.) | ELSA-ID: 12974
Esteban‐Cuesta, Irene, Nathalie Drees, Sebastian Ulrich, Peter Stauch, Brigitte Sperner, Karin Schwaiger, Manfred Gareis und Christoph Gottschalk. 2018. Endogenous microbial contamination of melons (Cucumis melo) from international trade: an underestimated risk for the consumer? Journal of the science of food and agriculture : incorporating Agri-Biotech 98, Nr. 13: 5074–5081. doi:10.1002/jsfa.9045, .
ELSA
| DOI
2018 | Zeitschriftenaufsatz (wiss.) | ELSA-ID: 12988
Vollmer, Tanja, Mareike Dabisch-Ruthe, Melanie Weinstock, Cornelius Knabbe und Jens Dreier. 2018. Late sampling for automated culture to extend the platelet shelf life to 5 days in Germany. Transfusion 58, Nr. 7: 1654–1664. doi:10.1111/trf.14617, .
ELSA
| DOI
2018 | Konferenz - Poster | ELSA-ID: 12989 |
Dabisch-Ruthe, Mareike, Melanie Weinstock, Jens Pfannebecker und Barbara Becker. 2018. Usage of cold hydrogen peroxide vapour for inactivation of murine norovirus on fruit and vegetable surfaces. 26th International ICFMH Conference - FoodMicro 2018. doi:10.13140/RG.2.2.12883.08484, .
ELSA
| Dateien verfügbar
| DOI
| Download (ext.)
2018 | Konferenz - Abstract | ELSA-ID: 12990
Dabisch-Ruthe, Mareike, Melanie Weinstock, Jens Pfannebecker, Sonja Meyer, Mona Schwetka und Barbara Becker. 2018. Application of cold nebulized hydrogen peroxide for inactivation of murine norovirus, bacteria and bacteria spores on surfaces in food production. 70th Annual Conference of the German Society of Hygiene and Microbiology. Conventus Congressmanagement & Marketing GmbH . doi:10.13140/RG.2.2.22949.41447, .
ELSA
| Dateien verfügbar
| DOI
2017 | Kurzbeitrag Konferenz | ELSA-ID: 6182
Müller, Ulrich und Patrick Wilhelm. 2017. Mechanical Steam Treatment (MSD) of plant material. In: .
ELSA
2017 | Kurzbeitrag Konferenz | ELSA-ID: 6183
Müller, Ulrich, S. Rossmann, C. Merck und Jan Schneider. 2017. Direct Homogenization of Beverage Emuslions with the innovative Counterflow Injection Process. In: .
ELSA
2017 | Kurzbeitrag Konferenz | ELSA-ID: 6184
Müller, Ulrich. 2017. Entkeimung von Kräutern und Gewürzen – eine Übersicht über aktuelle Verfahren. In: .
ELSA
2017 | Zeitschriftenaufsatz | ELSA-ID: 2351
Deffner, Bernd, Sètuhn Jimaja, Anja Kröger-Brinkmann und A. Dieter Schlüter. 2017. Tensile Behavior of a Substituted Poly(m-,p-phenylene) versus Its Parent Counterpart and Synthesis of Related Polyarylenes. Macromolecular Chemistry and Physics. doi:10.1002/macp.201600561, .
ELSA
| DOI
2017 | Zeitschriftenaufsatz | ELSA-ID: 2620
Nolte, T., Maike Hölscher, Matthias Upmann und Jürgen Zapp. 2017. Fehlaromen in der Ebermast. Ebergeruchsanalytik im Vergleich. Deutsche Lebensmittel-Rundschau 113, Nr. 1: 17–21.
ELSA
2017 | Konferenz - Beitrag | ELSA-ID: 2621
Upmann, Matthias. 2017. Schnitzel & Co - Auslaufmodelle der Ernährung? In: .
ELSA
2017 | Konferenz - Beitrag | ELSA-ID: 2622
Upmann, Matthias und Ralf Lautenschläger. 2017. Fleisch vom Bruderhahn - einsetzbar und zielführend für hochwertige Fleischerzeugnisse? In: .
ELSA
2017 | Konferenz - Beitrag | ELSA-ID: 2623
Nolte, T., Maike Hölscher, Matthias Upmann und Jürgen Zapp. 2017. Detektion von Ebergeruchsstoffen - analytisch chemische Aspekte. In: .
ELSA
2017 | Konferenz - Beitrag | ELSA-ID: 2624
Hölscher, Maike, T. Nolte, Jürgen Zapp, Achim Stiebing, Ralf Lautenschläger und Matthias Upmann. 2017. Verarbeitung von Eberfleisch - Möglichkeiten und Grenzen. In: .
ELSA