Please note that ELSA no longer supports Internet Explorer versions 8 or 9 (or earlier).
We recommend upgrading to the latest Internet Explorer, Google Chrome, or Firefox.
1179 Publikationen
2018 | Zeitschriftenaufsatz (wiss.) | ELSA-ID: 12973
Dorn-In, Samart, Karin Schwaiger, Claudia Springer, Leonard Barta, Sebastian Ulrich und Manfred Gareis. 2018. Development of a multiplex qPCR for the species identification of Clostridium estertheticum, C. frigoriphilum, C. bowmanii and C. tagluense-like from blown pack spoilage (BPS) meats and from wild boars. International Journal of Food Microbiology 286: 162–169. doi:10.1016/j.ijfoodmicro.2018.08.020, .
ELSA
| DOI
2018 | Zeitschriftenaufsatz (wiss.) | ELSA-ID: 12974
Esteban‐Cuesta, Irene, Nathalie Drees, Sebastian Ulrich, Peter Stauch, Brigitte Sperner, Karin Schwaiger, Manfred Gareis und Christoph Gottschalk. 2018. Endogenous microbial contamination of melons (Cucumis melo) from international trade: an underestimated risk for the consumer? Journal of the science of food and agriculture : incorporating Agri-Biotech 98, Nr. 13: 5074–5081. doi:10.1002/jsfa.9045, .
ELSA
| DOI
2018 | Zeitschriftenaufsatz (wiss.) | ELSA-ID: 12988
Vollmer, Tanja, Mareike Dabisch-Ruthe, Melanie Weinstock, Cornelius Knabbe und Jens Dreier. 2018. Late sampling for automated culture to extend the platelet shelf life to 5 days in Germany. Transfusion 58, Nr. 7: 1654–1664. doi:10.1111/trf.14617, .
ELSA
| DOI
2018 | Konferenz - Poster | ELSA-ID: 12989 |

Dabisch-Ruthe, Mareike, Melanie Weinstock, Jens Pfannebecker und Barbara Becker. 2018. Usage of cold hydrogen peroxide vapour for inactivation of murine norovirus on fruit and vegetable surfaces. 26th International ICFMH Conference - FoodMicro 2018. doi:10.13140/RG.2.2.12883.08484, .
ELSA
| Dateien verfügbar
| DOI
| Download (ext.)
2018 | Konferenz - Abstract | ELSA-ID: 12990
Dabisch-Ruthe, Mareike, Melanie Weinstock, Jens Pfannebecker, Sonja Meyer, Mona Schwetka und Barbara Becker. 2018. Application of cold nebulized hydrogen peroxide for inactivation of murine norovirus, bacteria and bacteria spores on surfaces in food production. 70th Annual Conference of the German Society of Hygiene and Microbiology. Conventus Congressmanagement & Marketing GmbH . doi:10.13140/RG.2.2.22949.41447, .
ELSA
| Dateien verfügbar
| DOI
2017 | Zeitschriftenaufsatz | ELSA-ID: 2351
Deffner, Bernd, Sètuhn Jimaja, Anja Kröger-Brinkmann und A. Dieter Schlüter. 2017. Tensile Behavior of a Substituted Poly(m-,p-phenylene) versus Its Parent Counterpart and Synthesis of Related Polyarylenes. Macromolecular Chemistry and Physics. doi:10.1002/macp.201600561, .
ELSA
| DOI
2017 | Zeitschriftenaufsatz | ELSA-ID: 2620
Nolte, T., Maike Hölscher, Matthias Upmann und Jürgen Zapp. 2017. Fehlaromen in der Ebermast. Ebergeruchsanalytik im Vergleich. Deutsche Lebensmittel-Rundschau 113, Nr. 1: 17–21.
ELSA
2017 | Konferenz - Beitrag | ELSA-ID: 2621
Upmann, Matthias. 2017. Schnitzel & Co - Auslaufmodelle der Ernährung? In: .
ELSA
2017 | Konferenz - Beitrag | ELSA-ID: 2622
Upmann, Matthias und Ralf Lautenschläger. 2017. Fleisch vom Bruderhahn - einsetzbar und zielführend für hochwertige Fleischerzeugnisse? In: .
ELSA
2017 | Konferenz - Beitrag | ELSA-ID: 2623
Nolte, T., Maike Hölscher, Matthias Upmann und Jürgen Zapp. 2017. Detektion von Ebergeruchsstoffen - analytisch chemische Aspekte. In: .
ELSA
2017 | Konferenz - Beitrag | ELSA-ID: 2624
Hölscher, Maike, T. Nolte, Jürgen Zapp, Achim Stiebing, Ralf Lautenschläger und Matthias Upmann. 2017. Verarbeitung von Eberfleisch - Möglichkeiten und Grenzen. In: .
ELSA
2017 | Zeitschriftenaufsatz | ELSA-ID: 2625
Weyland, Gerd und Matthias Upmann. 2017. Was ist erlaubt, was verboten? 13. Lemgoer Lebensmittelrechtstagung Fleisch + Feinkost. Fleischwirtschaft 97, Nr. 7: 60–64.
ELSA
2017 | Zeitschriftenaufsatz | ELSA-ID: 2626
Weyland, Gerd und Matthias Upmann. 2017. Was ist erlaubt, was verboten? 13. Lemgoer Lebensmittelrechtstagung Fleisch + Feinkost. Fleischwirtschaft 97, Nr. 8: 44–50.
ELSA
2017 | Konferenz - Beitrag | ELSA-ID: 2627
Fencher, T. und Matthias Upmann. 2017. Digitale Knochenpartikelanalyse. In: .
ELSA
2017 | Konferenz - Beitrag | ELSA-ID: 2628
Fencher, T., Anja Röser und Matthias Upmann. 2017. Histologische Knochenpartikelfärbungen im Vergleich – Genauigkeit von Alizarin, Kossa und Co. . In: .
ELSA
2017 | Konferenz - Beitrag | ELSA-ID: 2629
Upmann, Matthias und M. Langen. 2017. Separation von Fleischstandards. Anforderungen an Ausgangsmaterial, Prozesse und Produkte. In: .
ELSA
2017 | Zeitschriftenaufsatz | ELSA-ID: 2631
Lautenschläger, Ralf und Matthias Upmann. 2017. How meat is defined in the European Union and in Germany. Animal Frontiers 1: 2–4.
ELSA
2017 | Konferenz - Beitrag | ELSA-ID: 2633
Upmann, Matthias. 2017. Verarbeitung von Eberfleisch. Auswirkungen auf die Qualität von Fleischprodukten. In: .
ELSA
2017 | Konferenz - Beitrag | ELSA-ID: 2635
Upmann, Matthias. 2017. Muscle cell integrity – crucial for meat product quality? In: .
ELSA
2017 | Konferenz - Beitrag | ELSA-ID: 2638
Upmann, Matthias und Ralf Lautenschläger. 2017. Qualitätsprodukte aus dem Fleisch von Bruderhähnen - Realität oder Fiktion? In: .
ELSA